Bublanina 3krát inak

By Zuzulienka - 11.7.16

Keďže je sezóna letného ovocia v plnom prúde a niekedy ho v záhradkách dozreje viac, ako stíhame pojesť len tak čerstvé, najlepšie je hodiť ho do nejakého koláča. Vystávať pri sporáku sa však v týchto teplách nechce žiadnej z nás, preto to chce niečo rýchle, jednoduché a chutné. U mňa vyhráva bublanina. Je to naozaj rýchlo pripravený, rýchlo upečený a síce aj rýchlo zjedený, ale veľmi chutný koláčik.


A môžete ho urobiť na milión spôsobov. Nielen že viete doň namixovať ovocie podľa chuti alebo aktuálnej sezóny, ale aj samotné cesto sa dá obmieňať. Ja vám ponúkam celkom 3 rôzne recepty na bublaninu, kde je cesto (aj ovocie) zakaždým iné. Už si len vyskúšať a vybrať to nejlepšie.


Najlepším ovocím do bublaniny podľa mňa sú: jahody, čerešne, marhule, černice, maliny. Ale pridajte si do koláčika to, čo máte radi vy.

Jahodová bublanina

Najjednoduchšie cesto:
4 vajcia, 150g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 100ml oleja, pol balíčka kypriaceho prášku. 


Čerešňová bublanina

Dvojfarebné cesto:
4 vajcia, 250g práškového cukru, 260g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 8 lyžíc vlažnej vody a 10 lyžíc oleja, kakao do polovičky cesta.



Marhuľová bublanina

Hrnčekové cesto, ktoré je hustejšie a sýtejšie:
2 vajcia, 1 hrnček krupicového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, pol hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 kypriaci prášok


Myslím, že postup netreba písať, je pri každom recepte podobný. Vždy začíname najprv šľahať vajíčka s cukrom a až potom postupne pridávame ďalšie ingrediencie. 

Čas pečenia je tiež individuálny, pohybuje sa však okolo 20 - 30 minút pri 160 - 180 °C. Každej trúbe to však môže trvať inak.

A samozrejme, ovocie v koláčikoch môžete naozaj rôzne obmieňať.

Napíštee mi váš overený recept na bublaninu...
Krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Super, loni jsem dělala jahodovou a stála za nic. Jahody se propadly na spodek a nedalo se jíst, natož krájet. Tvá mramomorová vypadá božsky! :) ostatně jako všechny

    OdpovedaťOdstrániť
  2. My máme nejradši s jahodama, malinama nebo ostružinama.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máme ted šíleně moc rybízu a malin, takže bublaniny děláme v jednom kuse :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám moc ráda bublaniny. Dříve jsme nejčastěji dělali z ostružin, ta byla top ♥. Všechny vypadjí moc chutně! :)

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja ju milujem, kto predsa nie a musím minimálne jeden recept vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jeej super že si tu dala tie receptíky, ked som ti ich chválila, tak som aj rozmýšlala že požiadam, ale som si povedala, že prv pozriem do histórie či tam náhodou nie sú, ja skusim tu čerešnovu, marhulovu robievam, jahodovu som ešte neskušala

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Všechny tři recepty jsem si zapsala :) určitě co nejdříve zkusím tu meruňkovou, dokud máme čerstvé meruňky.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!