100 dní do Vianoc? Pustite sa do výzvy!

By Zuzulienka - 15.9.14

Krásne pondelkové ránko!
Po niekoľkých dňoch nečinnosti na blogu sa opäť hlásim. Minulý týždeň som mala naozaj nabitý a okrem outfitového príspevku v utorok som iný pridať nestihla. Teda aj by som možno stihla, ale robte niečo, keď ste unavení... Určite to dobre poznáte.
Dnes však okrem toho, že ma čaká kopec upratovania (všade kam sa pozriem je to ako po bombe), sa chcem venovať aj blogu a dohnať zameškané.


Pri nedávnom prezeraní si kalendára som si uvedomila, ako rýchlo ten rok beží, a že do Vianoc nám chýba už len 100 dní. Pritom sa mi zdá, že ešte len včera sme prišli zo silvestrovskej chaty, boli na plese, či som oslavovala svoje narodeniny... Stále hovorím, že fakt sa asi nenazdám a budem na dôchodku.
No nič to, čas naozaj beží a preto by sme ho mali využiť čo najlepšie. A aj tento rok ešte toho môžete veľa stíhnúť. Spomínaných 100 dní do Vianoc je naozaj dosť, je to niečo vyše 14 týždňov a preto ak už dlhšie nad niečím váhate, tak sa do toho pustite ešte dnes.



Skúste si dať na toto obdobie nejaký záväzok a skúste počas nasledujúcich 100 dní:
- usmievať sa a mať každý deň dobrú náladu
- každý deň urobte nejaký dobrý skutok
- skúste populárne #100happydays, teda každý deň si odfoťte akúkoľvek drobnosť, čo vás potešila alebo inak povedané, nájdite si každý deň dôvod na radosť.
- každý deň urobte 100 drepov, 100 brušákov, či 100 klikov.
- naučte sa denne 5 nových anglických (alebo nemeckých, či čínskych) slovíčok, či fráz
- každý deň aspoň hodinu čítajte

Alebo skúste 100 dní:
- vydržať bez sladkostí, či inej food závislosti, alebo sa proste začať zdravo stravovať
- nefajčiť
- nenakupovať (darčeky pre blízkych k Vianociam sa nerátajú)
- nenadávať (ak to s nadávaním preháňate)
- šetriť elektrinou, plynom, vodou...
- neprihlásiť sa na facebook (či inú sociálnu sieť, ktorá vám nedá pokoja)
atď...

Skúste proste niečo robiť alebo nerobiť 100 dní. Uvidíte, ako si za ten čas na to zvyknete. Chce to len pevnú vôľu a odhodlanie.

Ja sa pôjdem pustiť do toho drepovania, a skúsim to aj bez nezdravého jedla :) Taktiež si chcem každý deň nájsť aspoň jednu drobnosť na radosť. Uvidím ako sa mi to podarí.

Čo skúsite vy?
A ozaj - kupujete už darčeky?
Majte krásny pondelok a určite sa tento týždeň môžete tešiť na niekoľko príspevkov. :) Ja sa idem pustiť do upratovania.

  • Share:

You Might Also Like

24 komentárov

  1. Já si svých 100 HD frčím už od posledního zkouškového ;), ale teď mě ta chvilka do Vánoc vyděsila, dárky ještě nekupuju ale už začínám šetřit ! :).

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja uz zacinam skupovat darceky lebo mam toho strasne vela a za jeden mesiac by som to nestihla ani casovo ani financne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja musím tiež začať v predstihu, chcem sa vyhnuť tomu zhonu.

      Odstrániť
  3. určite skúsim vylúčiť sladkosti, viac piť (vodu :)), pridať viac ovocia a zeleniny a začnem poctivo zháňať vianočné darčeky (nikdy to nerobím až v decembri, človek pod tlakom a kvôli vypredanému tovaru kúpi aj také "nič moc" darčeky)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sladkosti chcem tiež vylúčiť, tak snád sa nám to podarí :)

      Odstrániť
  4. Veľmi pekný článok . Určite väčšinu z tohto sa bdem snažiť dodržiavať. Myslím,že je to clekom pekná motivácia. Vyskúšam určite tých 100 happy days,cvičenie, čitanie a hlavne čo bude pre mňa najťahše bez toho fb, ale určite to skúsim kedže v poslednej dobe osm tam fakt často.


    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem, určite vyskúšaj a zdielaj obrázky na instagrame :)

      Odstrániť
  5. K tomu čítaniu sa už dlho odhodlávam a stále si na to neviem nájsť čas..hovorím si, že čítať začnem až keď mi moje nohy doslúžia a nebudem už môcť chodiť na akcie a výlety :D ale nebolo by na škodu si čítať na pol hodku denne aspoň tú angličtinu :P Inak pekný článok ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. joooj to poznám... tolko neprečítaných knih na mňa stále z knižnice pozerá. Ale pomaly sa im tento rok venujem a snažím sa aspoň pred spaním si čítať.

      Odstrániť
  6. ja som rozmýšlala nad 100happy days ::)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, to je dobrý nápad. Každý den je dôvod na radosť.

      Odstrániť
  7. Veľmi pekný článok ! :) Ja si niečo vymyslím s cvičením a zdravším stravovaním :))
    Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem. Tak šup do toho, do Vianoc sa fakt dá stihnuť vela :)

      Odstrániť
  8. To už len 100 dní?? Tak strašne rýchlo to letí.... ja premýšľam nad tým, že úplne vylúčim sladkosti a uvidím, či sa mi to podarí. Inak, darčeky ešte nemám, no už rozmýšľam nad tým, čo komu kúpim. :-)
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno áno presne tak. Veru aj ja už zachvilu začnem premýšľať a spisovať, čo komu kúpiť.

      Odstrániť
  9. Fúúha letí to nenormálne, vraj len 100 dní! Ešteže ja kupujem darčeky od leta bo keby ich kupujem na poslednú chvíľu, tak by odo mňa nikto nič nedostal :D Inak taká výzva neni vôbec zlý nápad... myslím že 100 brušákov každý deň (alebo aspoň 20 :D) mi nič neurobí, úsmev sa snažím mať na tvári stále, bez nezdravého jedla sa zaobídem počas celého roka a treba naučiť sa každý deň niekolko cudzích slov by nebolo tiež zlé. A hlavne to nadávanie!! V práci sa z nadávkami v mojom prípade trhá vrece, inak ani nie :D Vďaka za tipy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúúú ty si super, že od leta. To ja by som sa už nevedela dočkať, kedy ich tomu človeku dám. Na druhej strane, zas to človeku pomaly odbúda. Tak držím palce, a snád sa niečo podarí dodržať :)

      Odstrániť
  10. Trochu jsi mě šokovala... vůbec mi nedošlo, za jakou chvilku tu Vánoce jsou! Takže ano, jdu do toho! A jako dárek k Vánocům dám sama sobě to, že se budu cítit líp a hlavně, že bud krásnější :-) :-) :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno zachvilku to je, ja sama som dnes začala premýšľať nad darčekmi :)

      Odstrániť
  11. Je to první rok, co kupuji dárečky dopředu. Už jich několik mám. Řekla jsem si, že se nechci honit na poslední chvíli za dárky, takže je budu kupovat postupně, takže vždy když vidím, že je nějaká akce nebo se mi něco líbí, tak to pořídím :)

    Like Lady

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Já Vánoce miluju, takže - 100 dní? HURÁ! :) Dárečky už pomalu ale jistě nakupuju. Hrozně ráda dárečky pečlivě vybírám aby každému udělali radost a představa že nakupuju na poslední chvíli v prosinci.. no uff :D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dárečky ještě nenakupuji, ale šetřím a pomalu se začnu ohlížet po radostech, které najdou mí blízcí pod stromečkem. Na Vánoce se opravdu těším. 100 dnů. To je super.Určitě zkusím to s těma fotkama, a budu pokračovat v cvičení a zdravém stravování. Čtení. Nevím, nevím, spíš tak o víkendech. Teď se hlavně budu soustředit na školu, takže knížka bude muset hold počkat.:) Hezký článek,mám ráda tvůj blog:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!