Keď pečiem..

By Zuzulienka - 18.6.24

Vyzerá to tak, že tento blog bude čoskoro plný iba receptov. A pomaly rozmýšľam aj nad pridávaním nejakých normálnych jednoduchých jedál, ktoré varím, nielen koláčikov.. čo vy na to? Piecť ma baví, a tak si tu postupne vytváram akýsi denník, alebo receptár, kde vždy nájdem obľúbený recept. A samozrejme aj vy. 


- pečiem často, minimálne raz týždenne určite.

- inšpiráciu čerpám všade, internet, instagram, facebook, rôzne receptárske knihy, časopisy... proste niekedy náhodne na mňa niečo vyskočí a chcem skúsiť a niekedy zámerne hľadám niečo nové, čo by som upiekla.

 - v týchto receptoch si vždy aspoň nejakú drobnosť zmením podľa svojich preferencií. Recept tak málokedy mám úplne rovnaký, ako som ho pôvodne našla.

- pri pečení používam bežne dostupné ingrediencie a ak aj v recepte je niečo, čo nemám, alebo mi to tam nezapadá, tak to buď za niečo iné zamením, alebo to tam nedám.

- všetky moje recepty sú strašne jednoduché na prípravu

- cestá si pripravujem vďaka robotu Bosch Mum, ktorý mám už 12 rokov, ktorý som dostala od rodičov pri presťahovaní sa do samostatného bývania a ktorý do dnešného dňa, napriek môjmu častému pečeniu funguje stále bezporuchovo. Takže ak hľadáte dobrý robot, odporúčam ísť do značky Bosch.

- celkovo som tu na blogu od roku 2012 publikovala 126 receptov, čo v konečnom dôsledku robí v priemere 11-12 receptov každý rok, čo je mesačne jeden recept.

Čo vy a pečenie?

Aký je váš najobľúbenejší koláčik?

Máte nejaký tip pre mňa čo by som mala upiecť, ochutnať, vyskúšať?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Za mě klidně přidávej i klasické recepty, ráda se inspiruji. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já při pečení hodně čerpám inspiraci právě na internetu a nejednou jsem zkusila něco dobrého podle Tvého receptu a vždy to byla pecka. Takže hlasuji i za normální, jednoduchá jídla, ani těchto receptů není nikdy dost:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!