Tipy a triky pre vysoké ženy

By Zuzulienka - 22.9.14

Byť vysoká môže byť výhodou ale aj nevýhodu. Záleží na tom, z akého uhla sa na to pozeráte. Modelky musia byť zásadne vysoké a štíhle, preto pokiaľ snívate o tomto povolaní a nemáte na to dostatočnú výšku, asi neprerazíte (česť výnimkám). Taktiež aj v rôznych športoch je výška skôr výhodou ako nevýhodou.
Výška môže byť však aj pekne obmedzujúca, hlavne ak sa pohybujete v spoločnosti, kde sú všetci nízki. Môžete sa cítiť nepríjemne a cítiť sa tak naozaj vysoká. Na druhej strane je však všetko iba o samotnom sebavedomí, a o tom, ako ste svoju výšku dokázali prijať a zmieriť sa s ňou. Proste každý sme nejaký.

Šaty New Yorker, kabelka: Parfois
A tak ako pre každý typ postavy existujú v móde nejaké triky, tak to platí aj na vysokú postavu. Základ, ktorý platí nielen pre vysoké ženy, ale aj pre všetkých ostatných, je vyberať si vhodné oblečenie, doplnky a obliekať sa tak, aby vyniklo to pekné, a skrylo sa to nepodstatné.
A aké triky teda platia pre vysoké postavy? Keďže ja sama som naozaj vysoká, mám už zopár trikov odskúšaných, po ďalších som zapátrala na nete. Je ich 10, tak čítajte ďalej.


1. nebojte sa opätkov – nikde nie je napísané, že vysoké ženy nemôžu nosiť opätky. Koľko známych žien s výškou okolo 180 cm ich nosí úplne bez problémov. V opätkoch vyniknú vaše nohy a verte, že nejeden chlap sa za vami otočí. Okrem toho, keď zvolíte topánky bez opätku, tak si každý povie, tá je fakt vysoká a to nemá ani opätky. No keď zvolíte opätky, tak mnohým napadne, že taká vysoká ste práve aj kvôli nim. Ja opätky napriek výške nosím, moje okolie si na to už zvyklo a ostatných neriešim.


2. nehrbte sa – vysokí ľudia majú tendenciu sa hrbiť, aby až tak nevytŕčali, či zapadli medzi ostatných. Nerobte to. Čo na tom, že ste vysoké. Vypnite radšej hruď, ramená dozadu a stihnite brucho. Uvidíte ako budete hneď na okolie pôsobiť sebaisto.

3. voľte zaujímavé topánky – zabudnite na čiernu klasiku. Keď čierne topánky, tak jedine s nejakou ozdobou, alebo drobným doplnkom. Vyberajte si topánky zaujímavé, ktoré upútajú s vybíjanými prvkami, mašličkami, či vzormi. Vyhýbajte sa príliš špicatým topánkam, ktoré zbytočne predlžujú nohu. U mňa v botníku sa nájdu topánky skôr jednoduché, no mám ich aj zopár so zaujímavým prvkom.


4. noste veľké tašky a doplnky – iba vysoké ženy si môžu dovoliť veľké kabelky a tašky. Akosi prirodzene k nim zapadajú, pričom nízke postavy s veľkými taškami vyzerajú skôr komicky. Naopak je však nevhodné nosiť malú kabelku, ktorá ešte viac upozorní na vašu výšku. S malou kabelkou si pripadám naozaj komicky, nemyslím tým však clutch kabelky, či listovky...


5. vyhnite sa jednofarebnému oblečeniu – jednofarebné oblečenie postavu ešte viac predlžuje. Preto je ideálne, ak zvolíte vršok inej farby, ako spodok. Postavu to opticky rozdelí.


6. používajte opasky – ak naozaj máte nejaký druh oblečenia v jednej fádnej farbe, oživte ho opaskom. Tak isto postavu opticky skrátite. Opasky využívajte aj k nohaviciam, či iným kúskom. Sú naozaj výborným doplnkom.


7. výrazné a veľké vzory – áno, aj to si môžete dovoliť a vlastne akékoľvek vzory. Nebojte sa ich a nebojte sa ani tých leopardích. Avšak, všetko s mierou.


8. vyberajte kúsky so zaujímavými detailami – perly na golieri, nadýchané rukávy, gombíky, či malý vzor na prsiach, to všetko dokáže odpútať pozornosť od vašej výšky. Detail, ktorý každého zaujme.

9. iba vodorovné prúžky – áno, vieme, že zvislé opticky zoštíhľujú, ale aj predlžujú. Takže ak ste vysoká, voľte na oblečení jednoznačne tie vodorovné. Mne odjakživa boli vždy sympatickejšie tie vodorovné, tie zvislé u mňa evokujú väzenské oblečenie.


10. zastrkávajte tričko do nohavíc, či sukne - postavu tým opäť opticky akoby rozbujete a nebudete pôsobiť taká vysoká.


Je samozrejmé, že sa nedá stále všetko dodržiavať, občas máme chuť sa zahaliť celé do čiernej, inokedy na sebe neznesieme opasok alebo v rýchlosti si oblečieme hocičo, čo nás napadne...
Netreba však brať všetko vážne a ani tieto triky nemusia pre každú, či každého univerzálne.

A ak stále nie ste zmierené so svojou výškou, pozrite sa na to, koľko žien je možno vyšších, alebo rovnako vysokých ako vy - Vysoké ženy. Takže nie ste jediná. A ja som tiež z tých, čo majú nad 180 cm. :)

Vysoké aj nevysoké žienky, podeľte sa o svoje skúsenosti... Aké sú vaše triky?
A naštartujte pondelok s úsmevom :)

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Dobré tipy, vysoké slečny určitě ocení ;-) Moc ti to na fotkách sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pri mojich 172 cm som, aspoň čo sa týka môjho okolia, vysoká viac než dosť, na každého čumím z výšky :D Samozrejme, v mojom okolí sú muži odo mňa vyšší, no akonáhle si dám opätky, tak som zase ja tá najvyššia. V každom prípade nemám najmenší problém si dať aj 10cm opätky, pokiaľ viem, že v nich uchodím. S hrbením problém nemám keďže som všetkých predrastala akosi postupne. Neviem, ale vyzerá to tak, že v Skalickom okrese je priemerná výška žien okolo 160-165 cm. Veľmi málo žien je tu vyšších než ja. Príď niekedy do Holíča, budeš sa cítiť ako bohyňa a o mužské pohľady nebudeš mať núdzu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. Skvělý článek! :) Mně se na vyšších postavách líbí ještě dlouhé šaty a rozhodně delší saka. :)

      Odstrániť
  4. No ja mám 186 cm a som rada za svoju výšku, pretože je jedinečná a som s ňou spokojná :).ďakujem ti, Zuzka, za užitočné tipy ;) a som rada, že aj niekto iný má názor na to, že aj vysoké ženy môžu nosiť opätky:). Veď na nohách vyzerajú fakt super ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!