Ako vytvoriť na blogu záložky alebo stránky

By Zuzulienka - 15.12.15

Veľakrát mi do mailu pristála otázka, ako som si vytvorila tie záložky na blogu ako horné menu. Tak som sa rozhodla, že postup spracujem takto do jedného článku a vysvetlím najlepšie pomocou obrázkov.
Takže poďme na to.


1. pridávajte článkom menovky
Vždy keď píšete článok, tak vpravo v bloggeri máte menu Nastavenia príspevkov. Prvá možnosť je vždy Menovky (v češtine Štítky). Ak na ňu kliknete, vybehne vám okienko, kde môžete napísať s akou menovkou (alebo tagom) daný článok súvisí.
Napr. ak píšete recenziu na krém od Avonu, tak si k článku môžete dať menovky: Avon, Kozmetika, Recenzia, Krém atď. Proste všetko, čo s tým súvisí. Keď budete mať viac rôznych článkov a budete chcieť vidieť iba tie o kozmetike Avon, tak jednoducho si kliknete na menovku Avon a vybehnú vám všetky články. Menovky sú naozaj skvelá vec pre prehľadnosť celého blogu.





2. vytvorte si stránky/záložky
Postup je nasledovný: v bloggeri časť Rozloženie - Pridať modul gadget - Stránky


Vybehne vám takéto okno:


Názov: ponechajte kľudne Stránky, nebude sa vám to na blogu nikde zobrazovať, iba v nastaveniach blogu.
Stránky na zobrazenie: vyberiete možnosť +Pridať externý odkaz. Následne vám vybehne okienko s dvomi riadkami. Do prvého zadávate názov, ako chcete, aby sa daná stránka, teda záložka volala (Kozmetika, Recenzie, Outfity...). A do druhého zadávate adresu podľa menovky.



Teda: ak chcete vytvoriť záložku z názvom Kozmetika, tak si na vašom blogu nakliknete menovku Kozmetika, ktorú ste pridávali k jednotlivým článkom.


Tieto menovky nájdete u mňa úplne v spodnej časti blogu. Menovky si takto jednoducho na blogu tiež zobrazíte pomocou: Rozloženie - Pridať modul gadget a tam si nájdete Menovky. Ich umiestnenie si zvolíte vy, môžete si ich dať na blogu hocikde, mne sa najviac hodili dolu.

Následne po nakliknutí konkrétnej menovky sa vám na blogu zobrazia iba články, ktoré majú túto menovku. Html adresu takto zobrazených článkov skopírujete a pridáte do druhého riadku v okienku.

Asi takto:


Dáte uložiť. Rovnako vytvoríte ostatné záložky, teda každá záložka bude +Pridať externý odkaz.
Záložky sa vám budú postupne ukladať pod seba a vy si ich môžete zoradiť podľa seba jednoduchým uchytením myškou a premiestnite.

Záložky môžete mať umiestnené na blogu kde chcete. Buď v záhlaví, tak ako mám ja, alebo na bočnom paneli, či dole. Záleží už na vás, kam si túto kartu v časti Rozloženie premiestnite.


3. Pridajte si do záložiek samostatné stránky
Pod každou záložkou môžete mať buď viacero článkov, ktoré s ňou súvisia, alebo pokojne aj len jeden článok, ktorý chcete, aby sa pod danou záložkou zobrazoval.
Dajme tomu, že máte radi rôzne motivačné citáty a bolo by zbytočné zakaždým kvôli jednému citátu písať nový článok.
Vy môžete však urobiť to, že si v Menu Bloggera pod Príspevkami kliknete na Stránky a vytvoríte tam jednu stránku s názvom "Motivačné citáty" a napíšete si tam všetky tie citáty, ktoré sa vám páčia. Stránku dáte publikovať. Ďalšie citáty si môžete do článku postupne zapisovať.


Zatiaľ ju však na blogu neuvidíte, preto si ju zobrazte pomocou možnosti "Zobraziť" pod článkom v Bloggeri.


Webovú adresu tohto článku potom skopírujete a pridáte do Zoznamu stránok pomocou +Pridať externý odkaz.
A hotovo.

Tak dúfam, že som článok napísala zrozumiteľne. Ak by bolo niečo nejasné, píšte do komentárov.

Krásny večer!





  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Videla som už viacero návodov na tie záložky, ale tento tvoj je super, veľmi prehľadný a zrozumiteľný a určite vyskúšam :) Vďaka za super návod :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. PRESNE toto som potrebovala :-) Chcela by som "znovuzrodiť" môj blog a preto robím nejaké zmeny vo vzhľade, takže vďaka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super návod, ďakujem idem vyskúšať:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ZTak takový návod se mi opravdu hodil:) hned ho musím vyzkoušet, opravdu povedený článek!!:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Konečne článok s vysvetlením ako som potrebovala. Veľké ĎAKUJEM! :-)
    Po mesiaci sa mi konečne podarilo vytvoriť stránky.
    Ešte raz vďaka
    a teším sa na ďalšie tipy na blog

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!