Kinder rez bez múky

By Zuzka K - 28.5.16

Dnes nezvyčajne takto na večer vám idem robiť chute. S koláčikom, ktorý som včera upiekla a dnes sme si na ňom pochutnávali - kinder rez. A ak máte čas, tak ešte dnes si ho stíhate upiecť aj vy a zajtra ráno môžete mlsať. Pretože tento koláčik je ideálne urobiť večer, aby cez noc mohol odstáť v chladničke, a aby krásne stuhol a spojil sa.



Kinder rez je asi každému z nás známy. A určite ste ho už jedli. A veru tento chutí takmer identicky. Receptík je úplne jednoduchý, a aj keď nie najzdravší, ale aspoň bez múky. Nech sa páči:

Suroviny:
Na cesto: 5 vajec, 100g práškového cukru (môžete dať aj kryštálový, alebo trstinový), 50 g kakaa
Na plnku: 200g tvarohu, 1 šľahačková smotana, 1 vanilínový cukor

Žĺtky si oddeľte od bielkov a vymiešajte s cukrom. Potom pridajte kakao a sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť na cca 180 °C na 15 min.

Po upečení a vychladnutí si celý plát prekrojte na polovicu, jednu natrite plnkou a druhou prikryte.

Plnku si pripravíte zmiešaním vyšľahanej smotany, tvarohu a vanilínového cukru.

Koláčik nechajte odstáť niekoľko hodín, aby suroviny do seba zapadli a získali tú pravú chuť.


Dobrú chuť, je naozaj vynikajúci!

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!