BABY: Náš vlasáčik v kaderníctve

By Zuzulienka - 18.3.17

Ešte keď som bola tehuľkou, tajne som dúfala, že sa mi narodí vlasaté bábätko. Nie že by to bola pre mňa nejaká zásadne dôležitá vec, ale vždy sa mi veľmi páčili vlasaté bábätká, také tie s poriadnou hrivou. A veru môj tajný sen sa splnil. Prvé, čo som si všimla na mojom drobčekovi, keď sa narodil, boli blonďavé vlásky. A celkom pekná kôpka vláskov na novorodeniatko. 



Ako rástol, tak rástli aj vlásky. Spočiatku to boli také tie jemné, páperové vlásky, ktoré sa mu neskôr začali krútiť, a čím boli dlhšie, tým viac aj zavadzali. Vedela som, že jedného dňa nás čaká strihanie, no odďaľovala som to, kým sa dalo. Strašne sa mi totiž tie jeho hebké vlásky páčili a vôbec mi nevadilo, že takmer 9-mesačný Nikolasko s nimi chvíľami vyzeral ako dievčatko. 

7 a pol mesačný
Zámerne spomínam 9-mesačný, pretože tesne pred jeho dovŕšeným 9. mesiacom sme ho prvýkrát ostrihali. Muž držal a ja som strihala. Vtedy to bolo celkom jednoduché - Nikolasko bol maličký a sám chudáčik nevedel, čo sa deje. Takže stačilo pár rýchlych ťahov nožnicami a hotovo. Z bábätka bol razom chlapček...

prvýkrát ostrihaný
Odvtedy prešlo už niekoľko mesiacov (veď o pár týždňov už bude mať 2 roky) a my sme doposiaľ vlásky celkovo strihali 5-krát. A keďže čím je dieťa staršie, tým neposednejšie, tak aj strihanie bolo náročnejšie. Áno, dá sa to, no povedala som si, že by sme mohli skúsiť aj nejaké to kaderníctvo. 

Detských kaderníctiev začalo v mojom okolí za poslednú dobu vznikať veľa, preto by bola škoda nejaké nevyskúšať. 
Celkovo sme sa zatiaľ boli takto strihať 2krát, naposledy v kaderníctve s výstižným názvom COPČEK :-)


Tieto detské kaderníctva sú špecifické v tom, že sú vybavené tak, aby dieťa aspoň na chvíľu upútali a šikovné kaderníčky tak mohli malých nezbedníkov rýchlo strihať. 

V Copčeku je pre chlapčekov je pripravená auto stolička s volantom, tlačítkami, a pre dievčatá - princeznovské kreslo.... Ak by to nebola dostatočná zaujímavosť, vpredu pri zrkadlách bola televízia, kde práve bežala obľúbená rozprávka nášho malého - Máša a medveď. Veľmi ho vtedy nezaujímala, auto sa mu páčilo viac.



Mne sa páčila celková vybavenosť celého kaderníctva - pri vstupe detský kútik s hračkami, kde sa môže dieťatko osmeliť, oboznámiť s prostredím, pohrať a pomaličky zistiť, že strihanie nie je nič strašné. Farebnosť a zariadenie pôsobili na mňa tiež veľmi príjemne.


Možno by ste neverili, no pre také malé detičky môže byť strihanie naozaj strašiakom. Hlavne, keď sa idú strihať prvýkrát - je to pre nich nové a nepoznané. Náš Nikolasko síce nie je z tých, no práve v čase keď sme boli v Copčeku, tam zároveň bol aj iný, mladší chlapček od neho, a ten plač, a ako vystrájal, keď sa mal ísť strihať, no to ste mali vidieť. Chudáčik. No o chvíľku sme ho už videli bežať po nákupnom centre ostrihaného, čo značilo, že tety kaderníčky si s ním poradili.

O vlásky svojho dieťatka sa nemusíte báť ani vy, mamičky. Kaderníctvo Copček používa pri ošetrení vláskov Bio vegánsku kozmetiku Original Sprout, ktorú si tam môžete priamo aj zakúpiť. Nie je síce najlacnejšia, ale za kvalitu sa predsa oplatí priplatiť. Táto kozmetika neobsahuje parabény, sulfáty, žiadné syntetické, chemické a ani iné škodlivé produkty. Nemám otestované, ale určite raz vyskúšam, alebo si pri budúcej návšteve Copčeka zakúpim.


Okrem tejto kozmetiky tam dostanete kúpiť aj Bomb Cosmetics, ktorá je určite každému známa svojimi šumivými guličkami alebo koláčikmi do kúpeľa.


Mimochodom, ak vám je veľmi ľúto vláskov dieťatka, nechajte si ich priamo v kaderníctve zarámovať. Hlavne ak sa strihá prvýkrát.
My sme túto službu nevyužili, lebo vlásky z prvého strihania už doma máme odložené.

A ako to strihanie u nás dopadlo? S troškou plaču - lebo mu vadila plachta cez telo - bol do 10 minút ostrihaný. A tu je výsledok:


Pre porovnanie - pred a po:


Tak ako sa vám páči nový účes?
A ako sa vám pozdávajú takéto detské kaderníctva?
Krásny dník!



  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Nikolasko je fakt jedno z nejroztomilejších dětí, které jsem kdy viděla o.O ♥

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Má dokonalé očka!! :) A vlásky mu sluší, pěkně ho tam ostříhali :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No to je krasavec ♥ Vůbec jsem netušila, že existují speciální kadeřnictví pro děti. Budu se v Praze po takovém také porozhlédnbout.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak dětské kadeřnictví vidím poprvé a moc se mi líbí, jak to mají vymyšlené. Ty auta místo židlí, to je krásné. Jinak pěkně mu ostříhali vlasy, je to krasavec :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  5. malý je krásny :) a kaderko tiež :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je krásný podnik :) A teda naprosto rozkošný chlapec, před i po :D

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásny chlapček :-)
    ja si neviem predstaviť o moje ročné motovidlo strihať :-D tiež sa jej začali krútiť vzadu vlasy a ofina jej čoskoro pôjde do očí no sama si netrúfam takže tiež jedine nejaká hlavne trpezlivá kaderníčka sa na to musí podujať :-D ona jednoducho neobsedí ani sekundu na jednom mieste to by musela ísť v telke reklama... :-P

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!