Jahodová bublanina s čokoládou

By Zuzka K - 18.5.19

Milujete jednoduché koláče, ako sú bábovky, či bublaniny? Ja úplne najviac. Mám ich radšej ako akékoľvek plnkové zákusky a výborne sa podľa mňa hodia nielen ku kávičke, ale aj ako raňajky.
Dajú sa robiť na milión spôsobov, môžete do nich pridať čokoľvek vás napadne, nielen ovocie... ale aj orechy, čokoládu, tvaroh, či iné dobroty...


Verím, že každá máme nejaký ten svoj overený recept na tieto koláče. Ja vám však dnes ponúkam ten môj obľúbený. Vyskúšajte ho a uvidíte, že milo prekvapíte aj návštevu. Obyčajnou bublaninou...

Potrebujeme:

3 vajcia
1/2 šálky kryštálového cukru
1/2 šálky oleja
150 ml bieleho jogurtu
1 vanilínový cukor
1 prášok do pečiva
1 šálka polohrubej múky
jahody
nasekaná čokoláda

Všetko spolu zmiešame, pridáme nasekanú čokoládu a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do cesta ešte nakrájame na kúsky jahody a dáme piecť približne na 20 - 30 min. pri 170 °C.
Nič náročné, nič extra, no práve tá čokoláda povýši obyčajnú bublaninu na trochu vyšší level.


Mňam!

Čo vy a bublaniny???

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Vypadá dobře, nikdy jsem bublaninu s čokoládou neměla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S čokoládou jsem to ještě neměla, ale vypadá to skvěle.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mmm, tak to vyzerajú chutne, určite vyskúšam. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!