RECEPT: Čokoládovo-malinový koláčik

By Zuzka K - 9.6.19

Tento koláčik/zákusok som za posledný polrok piekla niekoľkokrát a stále sa ho nevieme dojesť. Je totiž jednoducho úžasnýýýýýý a vždy, keď ho urobím zmizne ako nič. A je taktiež aj nenáročný na prípravu, čo ja veľmi oceňujem, pretože nerada robím koláče so zdĺhavým postupom.
Recept som prevzala od Tinky (ktorú určite mnohí poznáte), no predsa len som si ho trošku upravila podľa seba.





Čo budete potrebovať?

Cesto:
130g bebe keksov (používam červené alebo zelené cereálne)
70g masla
hrsť mandlí (sekaných, celých, to je jedno)

Toto všetko spolu rozmixujeme, zmiešame, vznikne nám taká sypká zmes, ktorú natlačíme do okrúhlej formy (netreba ani vymastiť).
Dáme zapiecť na 10 minút.

Kým sa nám to pečie, pripravíme si čokoládovú časť:

250 ml šľahačkovej smotany
125g horkej čokolády 
1 lyžica cukru
1 vajíčko
štipka soli

Smotanu si privedieme k varu, vypneme a rozpustíme v nej nalámanú čokoládu. Pridáme lyžicu cukru, vajíčko si rozmiešame so soľou a opatrne primiešame do čokoládovej zmesi.

Predpečený korpus vytiahneme a vylejeme na túto zmes. Je to dosť riedke, ale tak to má byť.
Dáme upiecť na 20 minút pri 175°C.

Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Malinová časť:
250g malín, 1 polievková lyžica džemu (malinový, jahodový), 1 lyžica cukru

Pripravíme si zmes z malín, džemu a cukru. Všetko zmiešame, popučíme vidličkou a toto rozotrieme na koláč.

No a na vrch si vyšľaháme jednu šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom

Šľahačková časť:
250 ml šľahačkovej smotany
1 vanilínový cukor

Posypeme nastúhanou čokoládou a dáme vychladiť. Ideálne cez noc.


Naozaj sa pripravte na to, že keď ho urobíte, možno ho budete musieť robiť o deň znova. Je totiž tak vynikajúci!

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!