Asi tak pred mesiacom, keď bola hlavná sezóna višní, som vypekala vo veľkom višňové koláče... aj tento jeden... a sľúbila som, že naň pridám recept, tak konečne tu je.
Síce sezóna višní je už za nami, no ak máte nejaké zavarené, tak ho môžete pokojne vyskúšať, lebo je výborný aj s nimi. A ak milujete mak, tak neváhajte.
Možno nevyzerá na prvý pohľad až tak vábivo, ale skvelé na tomto koláčiku je, že je takmer bez múky. Jeho hlavným základom je totiž mak a ešte raz mak. Proste celý makový!
Suroviny:
6 vajec
200g masla
250 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva.
300 g mletého maku
10 g polohrubej múky
asi pohár vykôstkovaných višní
Maslo si rozmiešame s cukrom a postupne zapracujeme žĺtky. Miešame na najvyššom stupni, aby sa všetko spojilo. Pridáme vanilínový cukor, kypriaci prášok, múku. Nakoniec pomaly zapracujeme mak a sneh z bielkov.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, a poukladáme višne.
Dáme piecť cca na 30 min pri 160 - 170 °C.
Vychladnutý posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
0 komentárov
Ďakujem za všetky komentáre!