RECEPT: Slivková bublanina

By Zuzulienka - 4.8.20

Verili by ste, že bublanina so slivkami môže byť jedna z najlepších? Ja teda slivky veľmi v koláčoch nemusím, no tento ma milo prekvapil. Najprv som si kúpila jeden časopis, kde tento recept bol a ešte v ten deň mi moja sestra po návšteve u nej nabalila slivky. A hneď som si povedala, že ho musím upiecť. 

Včera dokonca už druhýkrát - taký je vynikajúci. A vôbec toto cesto - je asi najlepšie aké som kedy na bublaninu robila.


Suroviny:
4 vajcia
150g práškového cukru
1 vanilínový cukor
100 ml mlieka
100 ml oleja
1 kypriaci prášok do pečiva
200 g polohrubej múky
slivky

Vymiešame si vajíčka s cukrom, pridáme vanilínový cukor, potom postupne mlieko a olej. Nakoniec zapracujeme múku s kypriacim práškom. Vylejeme na plech (vystlaný papierom na pečenie) a do cesta naukladáme vykôstkované a nakrájané slivky.
Dáme piecť asi na 30 minút pri 160°C.

Po upečení a vychladnutí posypem práškovým cukrom a odporúčam podávať aj so šľahačkou.
Je vynikajúci, mňam.. mňam!


  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Bože, bublanina ♥ Nedokážem si predstaviť, žeby sme ju doma nerobievali, mňam ♥ Rýchly a veľmi vďačný koláčik ♥ ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bublaninu miluji už od doby, kdy nám ji pekla babička, švestková byla ze všech nejlepší:-) Díky ze recept, vyzkouším:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělý recept. Bublaninu jsem nedávno taky dělala, jen s rybízem.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bublanina je nejlepší buchta. Na to můžeš dát fakt cokoliv :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ňamky ♥ už jsme neměla ani nepamatuji klasickou natož tuto :) určitě ji vyzkouším vypadá mňamozně ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No vypadá skvěle! :)) Já raději nepeču, protože vždy, když něco udělám, snědla bych to nejradši celý hned. :D :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!