Čo kúpiť mamičke a bábätku?

By Zuzulienka - 28.8.20

Narodenie bábätka je jedna z najväčších životných udalostí. Je jedno, či sa narodí vám, alebo niekomu v rodine, či z blízkych priateľov. Tešíte sa! A chcete ho vidieť! A chcete jemu aj mamičke zaželať všetko naj a potešiť ich aspoň nejakou drobnosťou. Veď sa to patrí a je to milé.
A napriek tomu, že vám budú tvrdiť, že nič nepotrebujú, naprázdno tam predsa nepôjdete.


Vecí, ktorými ich potešiť, je naozaj mnoho, aj keď možno máte opačný pocit a vôbec netušíte, čo im podarujete..
Ja odporúčam vybrať niečo aj pre bábätko, aj pre mamičku, alebo oboch rodičov spoločne.
A ak náhodou fakt nemáte inšpiráciu, čo by to mohlo byť... nech sa páči. Myslím, že som zozbierala celkom pekný zoznam nápadov.
A vlastne boli to všetko darčeky, ktoré som ja niekomu darovala pri narodení bábätka.


KLASIKA
Oblečenie, plienky, vlhčené obrúsky radím medzi takú klasiku, ktorou určite nič nepokazíte a ktorá bábätku naozaj zíde, napriek tomu, že rodičia majú pre neho tony oblečenia a zásobu plienok.



Do tejto kategórie by som zaradila aj nejakú tú fľašku a dezert, čo je asi samozrejmosťou, a čo asi kupuje každý.


NIEČO VIAC
Ak chcete prekvapiť niečím naviac, skúste dať niečo vyrobiť, napr. takúto menovku s údajmi o narodení bábätka. Prípadne tabuľku s takýmito údajmi. Možností je veľa, na internete nájdete mnoho výrobcov takýchto kreatívnych vecičiek.


Ak sa vám nechce čakať, tak zalovte v bežne dostupných obchodoch a môžete vybrať napr. nejaký zápisník, knižku, diár, kde si budú rodičia zapisovať kedy mu narástol prvý zub, kedy prvýkrát prespal celú noc, jeho miery, váhu, pridávať fotky atď. Podobných knižiek nájdete v kníhkupectvách veľa.


... alebo potešte mamičku takouto drobnou knižočkou, ktorá je plná citátov, múdrostí a rád od narodenia až po dospelosť dieťatka. Samozrejme ju nájdete aj vo vydaní Mama a dcéra, ak treba.


PRE BÁBATKO:
Také malé bábätko toho veľa nepotrebuje, ale určite ho potešíte napr. nejakým maznáčikom, hrkálkou, hračkou, či špeciálnou knižkou vhodnou už od 3 mesiacov.





PRAKTICKÉ
No a nakoniec by som spomenula také tie praktické darčeky, ktoré sa zídu a aj potešia.

- čajík na bruško


- krabička na cumlík


- šnúrka na cumlík (tiež ich dostať v rôznych vyhotoveniach od výmyslu sveta)


A ak už naozaj neviete čo, alebo sa vám žiaden môj tip nepozdáva, tak kúpte jednoduché prasiatko šporničku, vhoďte doň nejaké peniažky a podarujte rodinke to, aby si mohli šetriť a odkladať na nutné veci pre bábätko a pre jeho ďalšie obdobia.


PRE MAMIČKU
.. lebo aj tá je dôležitá a má to ťažké - hlavne na začiatku.
Môžete ju potešiť napr. takouto šálkou na kávu, či čaj..


... alebo predplatným mamičkovských časopisov


.. myslím, že ani taký kozmetický balíček nie je na zahodenie, aby sa o seba nezabudla starať.


.. v dnešnej dobe aj nejaká tá sympatická dezinfekcia


Ďalšie tipy:
- album na fotky
- rámiky na fotky
- knižka o vývoji a raste dieťatka (ak už takú nemajú)
- poukážka na nákup tovaru do rôznych obchodov s bábätkovskými potrebami.
- košík sladkostí, ktoré majú rodičia radi
- plienková torta, ktorá zvyčajne okrem plienok býva aj plná rôznych iných užitočných drobností

.. a mnoho iného.

Treba dbať aj na to, ako dobre sa s danou mamičkou poznáte, či je to sestra, kamoška, veľmi dobrá kamoška, alebo len nejaká známa... od toho sa totiž odvíja aj to, čo si dovolíte im kúpiť.

Verím, že sa vám pri tejto príležitosti podarí niečo vymyslieť a potešíte všetkých zúčastnených.

Máte aj vy nejaký ďalší tip, čím potešiť mamičku a novorodeniatko?



  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Z tohto clanku mi jedine rozumne pride ta pokladnicka prasiatko ostatne moze byt vsetko "odpad", co sa nevyuzije len to doma postoji par rokov a potom sa to vyhodi. Napr take oblecenie, co ak mamicka zvoli eko cestu a bude chciet pre svoje dieta len bavlnene jednofarebne veci, bez vzorov, z recyklovanej latky atd... Dalej naco plastove hracky? Uz len ta predstava, ze ku mne pride 10 navstev rodina a kamarati a donesu pre babatko kazdy jednu plastovu hracku, takto sa to zopakuje este pri meninach a narodeninach, vianociach a zrazu je miestnost plna plastovych hraciek a dieta sa s tym ani nehra. Vlhcene obrusky? Kto v tejto dobe este podporuje obrusky plne chemie z ktoreho je len odpad?
    Kozmetiku kazdy ma rad svoje vladstne overene znacky, to mi pride uplne krok vedla.
    Krabicka na cumlik? Mozno sa mamicka rozhodne nedavat vobec cumlik a je to dalsia plastova vec ktora doma vytvara len odpad.
    Moj nazor je taky, ze tieto veci su len zbytocne zauzivane a ziadna mamicka to nepovie na hlas, ze to nepotrebuje a nechce, lebo nechce urazit rodinu a kamaratov. Pricom po narodeni su vydavky napr na kocik, na autosedacku, na stolicku ktore stoja kopec penazi, radsej darovat peniaze s nejakym odkazom, ze je to prispetie na autosedacku napr ako tieto hore spomenute plastove blbosti. Ved kazda mamicka si chce sama vsetko nakupit pre dieta a nie potom z donutenia pouzivat to co rodina darovala a potom sa to este roky nemoze vyhodit lebo co ak dojde ta navsteva a neuvidi svoju darovanu vec tak sa nahneva.... Hluposti
    Urcite by aj teba najviac potesilo, keby sa ta niekto bud dopredu opytal, alebo ti daroval pre maleho peniaze, bola by som zvedava, co by si robila keby dostanes 100kusov plienok znacky, ktora tvojmu dietatu ani nevyhovuje, alebo dostane kopec plastovych hraciek, pricom si sa ty s muzom dohodla, ze mu budete kupovat len drevene.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ved na konci presne to pisem.. treba dbat na to ako sa s danym clovekom poznam. Ak je to moja dobra kamoska, tak asi aj viem ze sa rozhodli zit eko bio a nechcu plastove hracky, tak jej to nekupim. Takisto s oblecenim... Viem aj napr aku ma rada kozmetiku, pripadne co je na tom, ak jej kupim nieco, co ja mam velmi rada a chcem jej to odporucit?? Nic.. vyskusat moze.. ak jej nesadne, vyhodi, alebo posunie dalej.
      Ak je to len nejaka znama, tak presne, spytam sa co potrebuju, ak povediia nic, tak kupim aspon drobnost, sampanske, bonbonieru.. pripadne tie peniazky dam..
      Vlhcene obrusky?? Predstav si ze ja ich pouzivam vsade a na vsetko odkedy mam dieta. A poznam aj vela ludi v mojom okoli, ktori su na tom rovnako. Podla mna skvely vynalez... a v dnesnej dobe kupis rozne, aj bez chemie...
      Su to vsetko iba tipy, ktore mozno niekomu pomozu. Ak tebe nie, nevadi..

      Odstrániť
    2. Uplne som cakala takuto,aj ked nie anonymnu, reakciu :-)
      Na instagrame uz tyzden zuri vojna o udrzatelnej mode, ktora plynule presla do vasnivej debaty takzvanych bio-matiek o neziaducich biologicky neudrzatelnych darcekoch pre ich bio-deti. Aj ja takuto mladu zenu poznam dost zblizka a vsetci okolo nej chodime po spickach, aby sme nejako nezranili jej bio montessori citenie. Skoda len, ze mnohe tieto mlade matky nie su rovnako taktne aj k nam.

      Odstrániť
  2. Pekný článok a tipy.
    Ja väčšinou darujem peniaze, vyšívaný obraz s údajmi dieťatka, plyšaáka a rodičom fľašu :-)
    Pekné dni,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já většinou dávám oblečky na malé, přijde mi to taková nejvyužitelnější věc, i když je pravda, že originální to není vůbec..ale líbí se mi i Tvé ostatní tipy, díky za ně:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To jsou krásné tipy na dárečky, určitě se mi jednou budou hodit. Začíná totiž doba, kdy se kolem mě všichni začínají brát a rodit děti. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Všetko vyzerá tak skvelo.Super veci si vybrala, teda až na tú fľašku lebo ja nepijem a ani môj priateľ.

    IT´S MY (30 TH ) BIRTHDAY !!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvělé dárky jsi vybrala. Tyhle tipy se mi budou hodit. Zatím kolem mě nikdo mimčo nečeká, ale určitě to přijde.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super tipy, mě by takový balíček moc potěšil! :)) Je tam od všeho něco. A ta jmenovka je boží!!
    Flašku bych asi taky koupila, ale ta by spíš byla pro otce dítěte, protože co si vzpomínám, tak moje kamarádky nějaký půl rok vůbec nepily. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moje kamarádky už také pomalu zakládají rodiny, takže se mi tipy hodí. Rozhodně bych své kamarádce koupila nějakou věc , co má ráda a pro miminko nějaké bodýčko nebo dupačky či ponožky. Ty nikdy nezklamou. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!