Recept: Tvarohový cheesecake

By Zuzulienka - 7.1.19

Koláč s názvom cheesecake je známy každému z nás. Verím tomu, že už ste určite nejakú jeho verziu ochutnali, lebo teda dá sa urobiť na milión spôsobov s najrôznejšími príchuťami, ovocím, čokoládou, atď.
Ja vám dnes ponúkam tú najjednoduchšiu, základnú verziu cheesecaku. Zvládnete ho ľavou zadnou. A je naozaj vynikajúci!




Ingrediencie:
Korpus:
200 g sušienok (ja som použila BEBE klasické v červenom obale)
100 g masla

Plnka: 
750 g jemného hladkého tvarohu (3 vaničky)
250 g kyslej smotany
5 lyžic cukru
2 vanilínové cukry
2 vajíčka
2 lyžice zlatého klasu (alebo vanilkového pudingu)

Poleva:
100 g horkej čokolády (čokolády na varenie)
80 ml šľahačkovej smotany
50 g masla


Sušienky si pomelieme na sekacom mixéri úplne na prášok. Potom v miske spojíme rukami s maslom a natlačíme do okrúhlem formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby sme mali vyvšané okraje.
Dáme zapiecť na 10 minút pri 180 °C.

Pripravíme si plnku: Zmiešame tvaroh, smotanu, cukor, vanilínový cukor mixérom pri názkych otáčkach. Potom po jednom prišľaháme vajcia a nakoniec zlatý klas.

Vylejeme na predpečený korpus (nemusíte čakať, kým vychladne) a dáme upiecť na cca 45 minút pri teplote 150 - 160°C.
Je dôležité piecť ho pomaly, aby neprihorel.

Po upečení ho ešte asi 20 minút necháme v pootvorenej rúre.
Keď nám vychladne, tak si pripravíme ešte polevu: Smotanu necháme zovrieť a nalámeme do nej čokoládu, ktorú necháme úplne rozpustiť. Primiešame maslo, vymiešame o hladka a nalejeme na cheesecake. Dáme stuhúť do chladničky, ideálne cez noc.

Dobrú chuť!
Aký cheescake máte najradšej?

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Vyzerá lahodne zbožňzjem tieto cheesecake kolače
    Vera

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Klasický cheescake je jeden z naj! Nekomplikované a chutné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Téda recept zní velmi jednoduše. :) Ukládám si ho. :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovedaťOdstrániť
  4. určite na cheesecake neodporúčam použiť len tvaroh, oveľa lepšie to chutí v kombinácii s nejakým mascarpone alebo philadelphia krémom - rovnako odporúčam dať na spodok rúry plech s vodou, aby koláč náhodou nepopraskal
    ja mám najradšej karamelový cheesecake, robila som ho priateľovi na narodeniny a nevedeli sme sa ho dojesť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 100ludi 100 chutí. Ja tento len pečiem od kedy sme ho ochutnali. Mascarpone nechýba a plech s vodou netreba. Nepopopraskal ani raz :)

      Odstrániť
    2. jééj tak to som velmi rada... ja som ho už nepiekla riadne dávno. Budem musiet.

      Odstrániť
  5. Mňááááám :))

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nice blog post it contain useful content
    it helps a lot to get knowledge,once again thanks a lot,stay connected with sehatapni
    online medicine
    food with vitmin d
    beta cyclodetrine
    is atherosclerosis reversible

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi dobrý koláč, už sme ho robili druhý krát lebo ho nemáme dosť. Ďakujeme za recept ❤️

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten vypadá dokonale! ❤️ Děkuji za sdílení receptu. Jsem tady nově, prohlédnu si i další (sladké) recepty ❤️

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!