Dezinfekcia, ktorú používam...

By Zuzulienka - 19.8.20

Odkedy to vypuklo, verím, že každý z vás má doma, v kabelke, v práci nejakú formu dezinfekcie. Vlastne ono to je už všade, kamkoľvek idete, vyžadujú od nás dezifikovať si ruky a dodržiavať zvýšenú hygienu.
Na jednej strane si hovorím, že fajn... na strane druhej som za to, že sa to nemá preháňať.
Ja som to na začiatku brala s tou dezinfekciou celkom vážne, umývala, čistila, dezinfikovala... no teraz sa snažím už s mierou.. Lebo.. všetkého veľa škodí.



Nakoľko na začiatku bolo zrazu všetko vykúpené a nedalo sa už nič z bežne dostupnej dezinfekcie zohnať (Sanytol, Protex, Dettol), nám sa podarilo zohnať tento produkt - Burbergel, ktorý je už teraz bežne dostupný aj v DMke napr. Nakúpili sme malé fľaštičky s rozprašovačom, preliali ho do nich a nosili so sebou, kde bolo treba. A vlastne stále aj nosím. Celkovo uprednostňujem dezinfekciu s rozprašovačom, ako gély.


Doma
- Protex mydlo - taktiež, čo sa týka mydiel, tie antibakteriálne boli všetky vypredané, zohnali ste akurát tak tuhý Protex a hovoríme si - lepšie ako nič. Aj keď ja som zástancom toho, že ruky si proste stačí umývať mydlom, akýmkoľvek, dôkladne a vždy keď prídete domov, napriek tomu občas kúpim aj toto.
- Sanytol pre domácnosť - nielen dezinfekcia na telo bola nedostupná, ale aj čistiace prípravky s prívlastkom dezinfekčné nebolo dostať. Našťastie u mňa Sanytol bola vždy bežná vec a aj som zistila, že mám v  zásobe až 3 kusy.
Tak super, čistím s ním všetko, čo sa dá - wc, kúpeľňa, povrchy, kľučky, vypínače... za mňa je Sanytol naj, nakoľko nepôsobí len na baktérie, ale aj na vírusy.
- DenkMit vlhčené obrúšky - tak tie musím mať vždy všade, odkedy mám dieťa. S týmito čistím povrchy, kľučky, vypínače, a kadečo, čo sa dá.


Do kabelky
- Sanytol gel - okrem spomínaného Burbergell v spreji mám poruke aj tento gél značky Sanytol. Aj keď spreje mám všeobecne radšej ako gély, no Sanytol je podľa mňa jedna z naj značiek, tak prežijem aj gélovú formu.
- Balea dezinfekčné obrúsky - a nejaké tie vlhčené obrúsky tiež musia byť. Tieto používam už dlho a sú celkom fajn. Len malé balenie sa popri dieťati celkom rýchlo míňa.


 Na mobil
- Whoosh! - keď už si umývate a dezinfikujete ruky, tak nezabúdajte aj na svoj mobil. Ja som ho zvykla vždy čistiť aspoň vlhčenými utierkami, najnovšie som si kúpila tento sprej aj s handričkou (ktorý síce nebol najlacnejší - ale veď korona) a je celkom fajn. Po príchode domov stačí pretrieť a hotovo.


V práci
- Flor demayo sprej - aby toho nebolo málo, tak aj v kancelárii na stole sa mi pre prípadné použitie povaľuje tento sprej. Ale inak si v práci ruky pravidelne umývam.


Tak čo, preháňam to?
Ako dezinfikujete vy?
Akú dezinfekciu používate?
Máte radšej sprejovú alebo gélovú?

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Protex a Sanytol taky používám, zásobu dezinfekce mám jak doma, tak vždycky v kabelce a i v šuplíku ve stole v práci.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naprosto souhlasím, ze začátku jara byly veškeré, běžné dezinfekční prostředky vyprodané. Já jsem např. tuhé mýdlo Protex (kvůli dezinfekci rukou pro kontaktní čočky) sehnala jen v lékárně, kde to mýdlo vyšlo na neuvěřitelných 100Kč/kus. Njn. 😉🙃

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já používám dezinfekce minimálně.. a ani nevím proč, protože jinak mám ráda čistotu a tu vůni čistoty. :D Ale antibakteriální gel na ruce mám v kabelce vždycky. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Antibakteriální gel sebou nosím vždy, jako jediný mi nežere ruce :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sanytol máme také, potom nosím v kabelce antibakteriální gel od Balea, ale všeho moc škodí. Když byla ta karanténa, tak jsem to tak přeháněla, že takhle suché ruce a popraskané jsem nikdy neměla. Takže teď už to tak nepřeháníme. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Některé z produktů také používám a nemůžu si je vynachválit! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!