Naše výlety - tip na vianočný darček

By Zuzulienka - 14.12.21

.. tak presne tak sa volá kniha, ktorú by ste mali mať doma, keď ste nadšenci cestovania a výletov po tom našom krásnom Slovensku. My sme teda navštívili už mnoho krásnych miest a ešte ich určite oveľa viac navštívime, a keď sa mi táto kniha dostala do rúk, hovorím si wau, to je niečo pre nás.


A teda hlavne pre mňa, čo si rada všetko zapisujem ,značím, plánujem, robím zoznamy, čo sme už videli a čo plánujeme vidieť. Tak táto kniha je pre mňa ako stvorená a preto si aj zaslúži samostatný článok.

A takisto, nakoľko o pár dní tu máme Vianoce - môže byť skvelým tipom na darček buď pre vás, alebo pre nejakého výletového fanúšika vo vašom okolí.

Knižka Naše výlety je väčšieho formátu, s hrubou obálkou a má 130 pevných strán hrubosti klasického výkresu. Naozaj už toto prvotné spracovanie je za mňa veľmi kvalitné a pekné, nič, čo by sa vám zachvíľu roztrhalo alebo zničilo.

Celá kniha je pekne tematicky rozdelená na 8 častí:

Pohoria a vrchy
Výlety do histórie
Výlety za vodou
Za krásami prírody
Zaujímavé mestá a obce
Športové výlety
Za kultúrou a zábavou
Špeciálne výlety



Každý jeden tematický celok má približne 16 strán. V úvode je vždy mapka s tipmi na miesta, ktoré môžete navštíviť. Teda ak ste v celku Pohoria a vrchy, tak úvodná mapka poskytuje tipy na pohoria a vrchy, ktoré môžete na Slovensku vidieť.

Na ďalšej strane si môžete poznačiť, kam sa vôbec chcete vybrať a čo všetko ste už videli. A potom už dokumentujete samotné výlety, značíte dátumy, miesto, zážitky, zaujímavosti, aké bolo počasie, či dokonca lepíte aj fotografie. 





Takže knižka nie je zápisníkom na vaše výlety, ale je zároveň aj takým pomocníkom a tipom, keď už neviete kam by ste šli, alebo čo by ste mohli navštíviť, vidieť, pozrieť si - mapky vám v tomto vždy poradia.

Podobných knižiek nájdete na www.familium.sk ešte mnoho. Napr. mne osobne sa veľmi páčia ešte Babička rozprávaj alebo Deduško rozprávaj.


Tak čo poviete? Našli by ste niekoho, pre koho si ju viete predstaviť ako darček? Alebo aj pre seba?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Krásný jako vánoční dárek :) Myslím, že něco podobného je i pro Česko. Já mám zatím spoustu nápadů na výlety a žádný čas na ně. Ale když člověku dojde inspirace, je to určitě super tip :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to je krásný tip na dárek, pro někoho kdo rád cestuje přímo ideální! :) Moc hezký způsob, jak si uchovat vzpomínky. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!