RECEPT: Banánová strieška

By Zuzulienka - 9.10.22

Tento koláčik a celkovo aj jeho receptík asi poznáte. Ja tiež. Už dlho. Ale nikdy som ho doma nerobila, popravde sama neviem prečo, až kým minulý víkend na mňa niekde nevyskočil s fotkou a celým receptom. Hovorím si wau, aký jednoduchý, prečo ja som ho nikdy nerobila. Tak som zistila, či doma všetko mám a hneď sa do neho pustila. Tento víkend som urobila druhý pokus, nakoľko prvý sa mi vzhľadovo nepáčil. Napriek tomu, že nie som spokojná ani s výzorom druhého pokusu, tak si ho sem pridávam. Lebo chutí neskutočne a chcem ho mať medzi svojimi receptíkmi.


Suroviny:

1 balenie svetlých bebe keksov
1 balenie tmavých bebe keksov
250 g hladkého tvarohu
250 g mascarpone
150 g práškového cukru
130 g masla
2 banány
200 g čokolády, trochu mlieka

Postup:

Na alobal si rozložíme najprv svetlé keksy 3 x 6 alebo 3 x 7 ks
Na keksy opatrne rozotrieme polovicu plnky, ktorú si pripravíme zmiešaním tvarohu, mascarpone, práškového cukru a zmäknutého masla.
Na to poukladáme tmavé keksy a druhú vrstvu plnky.
Do stredu dáme 2 banány v celku.


Potom obal z oboch strán opatrne nadvihneme a spojíme tak, aby sa nám spojili bebe keksy a vytvroili tak striešku.
Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 6 hodín. Potom vyberieme a polejeme čokoládou rozmiešanou s troškou mlieka. Opäť dáme stuhnúť do chladničky. Ideálne cez noc.

A na druhý deň krájame na úhľadné rezy a podávame. 
Mňam. Dobrú chuť.

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Mě se vzhledově líbí moc a když si představím, jak chutná, tak ani nevím, jestli to vydržím nechat dostatečně dlouho zatuhnout:-) Moc ráda vyzkouším a děkuji:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to skvelý a rýchly múčnik, mám naň už dlho chuť, ale žiaľ, nemôžem.... kedysi som ho ale pripravovala pomerne často. A vyzerá dobre :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten vyzerá skvelo. Škoda že okrem mňa nikto banány nemá rád :(

    COLORFUL AUTUMN

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miluju tenhle typ dezertů, hned bych si dala! :) Střecha se ti moc povedla a určitě byla vynikající. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!