10 zaujímavostí o bambuckom masle

By Zuzulienka - 9.1.23

Bambucké maslo vo svete kozmetiky nie je dnes už nič nové. Veď aj ja som vám o ňom na blogu už kedysi dávnejšie písala. A dnes opäť. Opäť to isté bambucké maslo, avšak novšie, lepšie, krajšie, vylepšené.. a neviem ešte aké pozitíva by som mu pridala... je proste skvelé.

A keďže som vám o ňom už kedysi písala a vychválila ho - Článok tu, tak dnes som pre vás zozbierala 10 zaujímavostí o tomto zázraku.

1. stromy, z ktorých sa bambucké maslo získava sa volajú Maslovník africký alebo francúzsky Karité. Preto má mnohokrát toto maslo aj prívlastok Karité. Je to strom vysoký 12 - 20 m a začína plodiť až po 15 rokoch. Má plody žltej farby veľkosti slivky alebo marhule.

2. vyrába sa z orechov tohto stromu - z ktorých sa odstráni dužina a ich jadrá sa najprv upražia na ohni. Preto aj typicky vonia po dyme. Ďalej sa mieša, aby neprihorelo a postupne sa pridáva voda, aby získalo požadovanú konzistenciu

3. tieto stromy rastú iba v Afrike, prevažne v štáte Ghana.

4. bambucké maslo obsahuje mnoho kyselín a minerálov. Z vitamínov hlavne A, D, E, F a olejov: kyselinu olejovú, stearovú, linolovú, palmitovú, linolénovú, arachidovú.

5. má vôňu, ktorú cítiť po dyme, pretože jadrá tých orechov sa pred spracovaním musia upražiť na ohni.

6. k topeniu bambuckého masla dochádza až pri teplote 28°C, preto je potrebné ho pred natrením na telo najprv rozohriať v rukách.


7. jeho latinský názov je butyrospermum parkii butter

8. je naozaj veľmi všestranné - vhodné na vlasy, telo, strie, jazvy, akné, ako prísada do kúpeľa, či prostriedok po opaľovaní

9. zo starovekých záznamov sa zistilo, že ho dokonca používala aj Kleopatra

10. vydrží veľmiiii dlho

Po pravidelnom používaní bude vaša pokožka hladká, jemná, vyživená.. vlasy ako znovuzrodené, a taktiež je vhodný aj na strie v tehotenstve, či liečbu rôznych kožných neduhov.

Ja myslím, že je fakt dokonalé!

Toto bambucké maslo dostanete v 2 veľkostiach - 100 ml a 250 ml.

A dokonca na stránke www.sheabutter.sk kúpite bambucké maslo aj pre labky vašich domácich miláčikov alebo maslo vhodné na ošetrenie čerstvého tetovania

Aké sú vaše skúsenosti s týmto maslom?

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Hodně z těchto zajímavostí jsem vůbec nevěděla:-) Konkrétně tohle bambucké máslo neznám, doma mám teď to od Purity Vision, ale měla jsem třeba od Saloos a jako produkt mám bambucké máslo moc ráda:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hodně věcí jsem nevěděla. :) A docela jsi mě na něj nalákala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bambucké máslo jsem používala dřív, byl to úplná zázrak :) Teď už jsem se ale posunula k jiné kosmetice :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bambucké máslo jsem nikdy nezkoušela, ale četla jsem a slyšela spoustu pozitivních recenzí! :) Ráda někdy vyzkouším, bude to zase něco nového. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!