Bábovky sú úžasné v tom, že sa dajú robiť na milión spôsobov. Zakaždým ju tak môžete mať úplne inú. Mne doma končila spotreba hladkého tvarohu a premýšľala som, čo s ním. Tak som hľadala a našla: tvarohovú bábovku. A musím vám ju len odporučiť, pretože je vláčna, svieža, vôbec nie suchá, proste dokonalá.
Suroviny:
185g masla
200 g kryštálového cukru
5 vajec
250 g hladkého tvarohu
400 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
200 ml mlieka
štipka soli
Postup:
V mixéri si najprv vyšľaháme maslo s cukrom.
Potom postupne na najvyššom výkone zašľaháme žĺtky, a keď to všetko máme
krásne vymixované, pridáme tvaroh. Ďalej pokračujeme mliekom a nakoniec
pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a štipkou soli, ktorá podčiarkne
chuť bábovky.
Na záver ručne vareškou primiešame sneh z 5 bielkov.
Ak chcete môžete si do cesta primiešať sušené hrozienka, my ich nemáme radi, tak nedávam.
Formu na bábovku si vymažeme maslom a vysypeme múkou
alebo strúhankou.
Vylejeme do nej cesto a dáme piecť na 180°C cca 40 –
50 minút.
Po vytiahnutí vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
4 komentárov
Vypadá dobře :)
OdpovedaťOdstrániťBábovka se ti moc povedla! Také jsem teď pekla a byla nic moc... ani se nesnědla, tak jí dám asi mamce pro slepičky. Recept si tedy hned ukládám a příště zkusím podle tvého receptu! Děkuji za tip!
OdpovedaťOdstrániťMňam, určitě je chuťově dokonalá a hned bych si kousek dala. :))
OdpovedaťOdstrániťVyzerá veľmi lahodne, vďaka za super recept :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za všetky komentáre!