Ľudkovia, my sme tu už fakt dávno nemali žiadny recept. Piecť síce pečiem, ale staré dobré overené recepty, ktoré som vám na blogu už publikovala. Až dnes som konečne robila niečo nové, teda niečo, čo tu ešte nemáme. Ríbezľovú bublaninku.
Viete o mne, že ja keď mám čerstvé ovocie k dispozícii, tak najradšej robím len bublaniny. A táto je svetová, výborná, šťavnato-kyselkavá, osviežujúca. Mňam. Ingrediencie:
3 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
1/2 šálky oleja
1 hrnček mlieko
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček hladkej múky
1 prášok do pečiva
700g ríbezlí
Postup:
Vymiešame si vajíčka s cukrami, pridáme olej, mlieko, obe múky a kypriaci prášok.
Namiesto kypriaceho prášku môžete použiť aj 2 malé lyžičky sódy bikarbóny.
Vymiešané cesto vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie, použite nejaký väčší s vyššími okrajmi, cesta je celkom dosť a ešte keď podrastie v trúbe..
Potom naň poukladajte umyté ríbezle, dajte ich fakt veľa, nebojte sa toho.
A dáme piecť na cca 30 minút pri 180 - 190°C.
Po vybratí a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
3 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
1/2 šálky oleja
1 hrnček mlieko
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček hladkej múky
1 prášok do pečiva
700g ríbezlí
Postup:
Vymiešame si vajíčka s cukrami, pridáme olej, mlieko, obe múky a kypriaci prášok.
Namiesto kypriaceho prášku môžete použiť aj 2 malé lyžičky sódy bikarbóny.
Vymiešané cesto vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie, použite nejaký väčší s vyššími okrajmi, cesta je celkom dosť a ešte keď podrastie v trúbe..
Potom naň poukladajte umyté ríbezle, dajte ich fakt veľa, nebojte sa toho.
A dáme piecť na cca 30 minút pri 180 - 190°C.
Po vybratí a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
0 komentárov
Ďakujem za všetky komentáre!