September... stále sa je na čo tešiť

By Zuzulienka - 1.9.12

Áno je to tu - 1.september. Pre mnohých koniec leta, koniec prázdnin, koniec slnečných dní... áno, slnka už bude menej a menej. Ale to nie je dôvod prepadať panike alebo podzimnej depresii. 

Predsa aj september a ďalšie mesiace po ňom majú svoje čaro. Aj keď by som ja sama najradšej jeseň a zimu vyškrtla z ročných období, alebo sa presťahovala na miesto, kde je stále teplo. 





No nejde to a preto vnímam radšej september ako začiatok niečoho nového a nie koniec všetkého.. vždy sa dá nájsť niečo, z čoho sa tešiť.

Slnečné sní určite ešte neskončili, leto končí oficiálne až 23. septembra. Tzn., že ešte máme pred sebou 22 letných dní.

Aj keď sa dni stále viac a viac skracujú, slnko stále vychádza okolo 6:00 a zapadá okolo 19:30, čo znamená zatiaľ 13 a pol hodiny slnka denne. Takže ešte nie sme v období, keď "idem do práce tma a keď idem z práce tma". :-)

Začína škola, žiaci a študenti majú možnosť sa opäť naučiť niečo nové. Okrem učenia študentov čakajú aj dvoje prázdniny: jesenné - 31.10.2012 - 04.11.2012 a zimné - od 22.12.2012. 

Skončili sa dovolenky, no čaká nás ešte 18 voľných víkendov do konca roka, teda 36 dní a s nimi spojený oddych, zábava, relax, domáca pohoda, jednoducho voľno, kedy môžete robiť, čo sa vám zachce.

Do konca roku zostáva už len 82 pracovných dní (=656 hodín v práci), ak nerátam, že niektorí z nás majú ešte pár dní dovolenky a môže to byť ešte menej. Taktiež máme nejaké sviatky = voľné dni -  1. novembra a 24., 25. a 26. decembra. 2 sviatky bohužiaľ padli na víkend. :-(

Celkovo do konca roku 2012 zostáva 120 dní. A tých 120 dní je dostatok času na začatie niečoho nového alebo dokončenie odloženého.


Dá sa:
- zdokonaliť v nejakom jazyku, dokonca získať certifikát
- schudnúť pár kíl a vytvarovať si postavu
- začať sa zdravo stravovať
- skúsiť niečo, čo si ešte nikdy nerobil
- ísť niekam, kde si ešte nikdy nebol
- nájsť si novú prácu
- zlepšíť sa v terajšej práci
- naučiť sa variť, tancovať, hrať na nejakom hudobnom nástroji...
- urobiť si nejaký kurz
- zrekonštruovať byt
- jednoducho čokoľvek chcete.

Tak čo, aký cieľ chcete ešte stihnúť do konca tohto roka, počas zostávajúcich 4 mesiacov?


"Ak vás nudí život, ak nevstávate každé ráno s 

pocitom horiacej túžby na niečom robiť, potom 

nemáte dosť cieľov."

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Zajímavej článek. Ostatní brečíme a ty to bereš s pohodou, to je super:). A číselné přepočítání je hezký:D...samotnou by mě nenapadlo o tom takhle přemlýšlet:)!
    http://some-thing-and-no-thing.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!