Čo nemám rada na iných blogoch

By Zuzulienka - 12.10.13

Dobré ránko.
Dnes tu mám trošku taký anti článok zameraný na blogy. Je o tom, čo sa mi na blogoch nepáči, čo nemám rada a čo ma odrádza od ich čítania. Nechcem sa týmto článkom nikoho dotknúť, iba ponúknuť môj pohľad. Určite aj vy si pri prezeraní blogov všímate ich nedostatky, alebo jednoducho veci, ktoré vám vadia a nebavia vás.


Takže, čo nemám rada alebo čo sa mi nepáči na blogoch?
- posty formou videa – nepozerám ich, iba výnimočne.  Často krát ma zaujme nadpis článku, no keď zistím, že je robený formou videa, tak to vypínam. V článku si totiž prečítam iba to čo ma zaujíma, a nemusím pozerať celé video, ktoré si síce môžem posúvať podľa seba, ale aj tak je to pre mňa nepohodlné. Priznám sa, že nesledujem ani jednu videoblogerku, žiadne tutoriály, návody na líčenie, ani nič... Ale zdá sa mi, že som v tomto asi jediná. Lebo keď vidím, koľko fanúšikov majú videoblogerky.....hmm to bude asi tým, že človek je tvor lenivý a radšej sa na niečo pasívne pozerá, akoby to mal čítať...

- mega farebné podklady stránky - na ktorých sa zle vyníma písmo a tým pádom sa zle článok číta. Nevymýšľajte prosím vás farebné pozadia, ideálne je čierne písmo na bielom pozadí.

- večné ospravedlňovanie sa - ako nestíhate písať články. Veď písanie predsa nie je vaša povinnosť, ale hobby. A píšete predsa vtedy, keď máte na to čas. Všetci máme svoje povinnosti, tak úplne chápeme, že nestíhate pridávať posty každý deň.



- instagramové posty – tie ma nebavia, keď danú blogerku sledujem aj na instagrame a za pár dni sa súhrn všetkých tých fotiek zjaví aj na blogu. Je mi jasné, že nie každý má instagram, aj keď si myslím, že väčšina ho má, a ak má blogerka nejaký odkaz na blogu na svoj instagram, tak si tieto fotky ľahko pozriete aj na nete. A na instagrame sa dá zaregistrovať aj cez PC.

- keď už sme pri tom instagrame, tak na ňom ma nebaví, ak niekto každý deň fotí seba. Ja radšej sledujem fotky zo života a okolia, čo ste skúsili, videli, ochutnali, čo vás potešilo. Keď už fotíte seba tak prosím celý outfit a nielen tvár (ak je to občas, tak mi to nevadí). Ale každý deň, to mi fakt už príde narcistické. Áno aj ja mám zopár takých tvárových fotiek na instagrame, ale rozhodne ich nepridávam každý deň...

- keď si akýkoľvek odkaz, alebo hoci aj článok na blogu nemôžete otvoriť pravým tlačidlom myšky v novom okne, pretože blogerka má zakázané kopírovanie. Kto chce kopírovať, tak si nájde aj inú cestu a pre takých ako som ja, že si radi všetko otvárajú v nových kartách, aby im pôvodná stránka zostala tak ako bola, je to naozaj otravné. Keď už si takúto „ochranu“ na blog dávate, tak prosím nastavte si to tak, aby sa kliknutím každý odkaz otvoril automaticky na novej stránke.



- keď niekto nepíše nadpisy článkov a v prehľade blogov sa vám daný článok zobrazuje ako „Bez názvu“. Po otvorení však článok názov má, ale blogerka ho očividne písala do okna hlavného textu. Nechápem aký má toto zmysel, príde mi to, ako keby niekto nevedel kam sa píše názov článku, alebo až tak strašne si potrebuje ten názov prispôsobovať? (farbu, veľkosť, umiestnenie, pretože to sa v nadpisovom poli nedá).

- DIY posty – ale to bude tým, že sama veľmi na akékoľvek tvorenie čohokoľvek  nie som a u mňa na blogu asi nikdy neuvidíte post, ako si vylepšujem blúzku, alebo vymýšľam akékoľvek iné tvorivé posty. Proste toto ide mimo mňa. Dôkazom toho sú napr. aj moje svadobné oznámenia. Kopec ľudí by si ich navrhlo doma a vytvorilo podľa seba. No mne sa to fakt nechce a radšej si vyberiem už z nejakej existujúcej šablóny a dám to urobiť niekomu inému.

Tak to je všetko, čo ma napadá. Tieto chybičky som si všimla na rôznych blogoch, aby ste si nemysleli, že tu narážam na nejaké konkrétne blogy. Napriek tomu všetkému chcem povedať, že vás stále rada sledujem. Aj keď niektoré veci nie sú mi po chuti, iným zase po chuti môžu byť a veľmi. Človek sa nikdy nezavďačí všetkým.
Tak prezraďte, čo sa vám nepáči na iných blogoch? Čo vás rozčuľuje?
Krásnu sobotu prajem.

  • Share:

You Might Also Like

40 komentárov

  1. súhlasím s tým otváraním nových stránok, to ma dokáže poriadne rozhodiť..ale naopak si musím trošku obhájiť to ospravedlňovanie za nepridanie príspevku na blog, pretože niektoré dievčatá cítia už po čase blogovania takú zodpovednosť voči čitateľkám, ktoré sa tešia na nový príspevok :) tak asi preto sa na začiatku ospravedlnia, a zvyčajne do toho aspoň hneď vsunú niečo súkromné čo robili v posledných dňoch :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to máš pravdu, to ma napadlo, že proste väčšina cíti tu zodpovednost a možno aj výčitky, že dnes nepridali žiadny príspevok. Ale to naozaj nemusia. Veď predsa sme si blog založili pre zábavu a radosť a nie pre povinnosť pridávať článok každý deň :)

      Odstrániť
  2. S videami s tebou suhlasim, videa pozeram len ked nieco konkretne hladam, ale na blogoch hladam clanok s fotkami a nie odkaz na youtube. Ja este nemam rada gramaticke chyby v texte alebo ked niekto pise clanok bez diakritiky. Nedavno som narazila na blog kde chybala diakritika a po par vetach som prestala citat. Status a komentar su o nieco inom, tam nieje diakritika vobec nutna podla mna. (pre pripad ak by sa chcel niekto "obut"do mojho komentara bez pouzitia diakritiky.)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne skor ako diakritika vadia hrubky, alebo nesprávny tvar slova.

      Odstrániť
  3. "keď si akýkoľvek odkaz, alebo hoci aj článok na blogu nemôžete otvoriť pravým tlačidlom myšky v novom okne" - BIG UP! Vždycky, vždycky, vždycky, když něco čtu, např. otevřu blogger, projedu si články a ty, které mě zajímají, si otevřu do nových záložek, pak blogger vypnu a čtu. Případné další odkazy chci taky v nových záložkách! :D Nesnáším když se potom nemůžu doklikat na původní stránku, celkem mi vadí i to vyskakování odkazu na novou záložku po kliknutí, protože se mi to automaticky otevře na ni. Radši si to udělám sama a proto ve velké většině přestávám blogy, u kterých si nemůžu pohodlně prohlídnout to co chci, číst. Ne, že bych chtěla krást fotky nebo tak, to vůbec :D Ale pokud by někdo jó moc chtěl nějakou fotku zkopírovat, nic mu nebrání udělat print screen a fotku si vyříznout.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne si to perfektne napísala. Tiež neznášam ked sa nedá doklikat na povodnu stránku a preto všetko otváram v novej karte...

      Odstrániť
  4. Nemožnost otevření odkazu pravým tlačítkem myši mě neskutečně rozčiluje... Ale zase si myslím, že je nás takových menšina, takže pokud je to opravdu účinná ochrana proti vykrádání fotek, proč ne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidim, že sa nás tu zbiera takých dost, čo to nemáme radi.

      Odstrániť
  5. Videa take nesleduji, presne jako ty, rada si poctu a prohlednu fotky nez video.x

    OdpovedaťOdstrániť
  6. okrem DIY postov s tebou vo všetkom súhlasím...:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja tie DIY posty proste nemusím, kedže sama na ich tvorbu nie som...

      Odstrániť
  7. Mňa videá tak neskutočne iritujú... Radšej si prečítam dlhý post, ako pozerať video. Už som veľa blogov práve kvôli tomu prestala úplne sledovať...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Na videá sa pozerám len vtedy keď mám blogerku ..ako by som to.. oťukanú (?) a viem že má príjemný hlas, možno sa zasmejem, niečo sa dozviem... Sú aj také blogerky, ktoré mi po čase začali liezť na nervy s tým, že často dávajú video na svoj blog. To otváranie v novom okne, to ani komentovať nebudem, to musí predsa vadiť všetkým!! DIY a instagram.. čo ja viem, neberie ma to.. A ešte mi vadí keď uverejním komentár a blogerka naň nereaguje, nevravím že musí, ale ak nereaguje ani na jeden komentár pod príspevkom, príde mi to tak, že ju nezaujíma, že ju niekto rád sleduje, alebo že tie komentáre snáď ani nečíta... O to pokoj, určite má vela inej práce než odpisovať na komentáre :D ale aspoň naznačiť že tu bola ... Chápeme sa, že áno? :D
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. samozrejme aj ja si občas pozriem nejaké to video, ale je to napr. u blogeriek, ktoré video pridaju raz za pol roka a tak som trochu zvedavá na ich prejav a ak je aj zaujimava tema tak si to pozriem. Ak je video o tom, ako sa líčiť, či hocijaké iné návody, tak to nie...
      Na komentáre sa snažím odpisovat, aj ked nie vždy, k niektorým proste nie je čo odpisať :)

      Odstrániť
  9. vo všetkom maš pravdu, keď vidím zaujimavy nadpis zapnem a naskoči video tiež hned vypinam, a instagram sama nemam ani neviem čo to je a tiež nemam rada ked tam ma blogerka vela svojich fotiek, ... suhlasim:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. instagram je taká malá závislosť, teda aspoň mňa celkom chytila :) ak budeš mať možnosť skus ho :)

      Odstrániť
    2. instagram je super, napriklad ja pridavam fotky takmer kazdy den a keby to robim na facebooku tak by som asi liezla ludom na nervy, ale na instagrame naopak ma followuju len ti, ktori chcu. Navyse je tam vela inspirativnych profilov z celeho sveta, zaregistruj sa!! :)

      Odstrániť
  10. Vo všetkom súhlasím.Pozri si prosím môj blog.Dúfam,že sa ti bude páčiť.
    http://stylpetky.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. s videami sme dve! ani neotváram post, ak je to video. mňa to proste nudí a ešte horšie je, že čakám na jednu vetu, jednu informáciu a tie baby len kecajú a kecajú ani neviem o čom.. sorry, fakt. ale tak video zo žrebovania GA a má 10 minút?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak veru, čakám kedy už konečne začne hovorit o niečom konkretnom a len keca a keca...

      Odstrániť
  12. Souhlasím se vším, možná až na ty DIY posty - sice jsem na toto taky levá, ale sem tam se ráda podívám, co všechno je možné vlastoručně vytvořit. S videi to mám taky tak - je fajn, když pod videem je aspoň stručný "výcuc", o čem bloger mluví, jinak když nevím, jestli se tam vůbec něco dozvím a má smysl vůbec posunovat, tak je mi nějakých 20 minut (často i víc!) sledování nějakého vykecávání docela líto.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Souhlasím až na ta videa :-) Já videa miluju, používám je jako kulisu k čemukoli :-D Ohledně toho omlouvání se mi ještě vadí (a to právě v těch videích), když se slečna omlouvá za blbou kameru, blbý foťák, blbé světlo, hluk v místnosti, délku videa, prosí, ať jsou diváci shovívaví atd. atd. Prostě když si myslím, že mám blbý foťák a to video bude na prd, tak ho točit nebudu :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak, bud budem točit video a nezhadzovat sa, alebo ho proste nenatočím, ked mám taký blbý fotak, či kameru..

      Odstrániť
  14. Tiez nemam rada videoblogy, uz len z toho dovodu, lebo vacsina bloggeriek ich robi len preto lebo je to momentalne "in" - bez ohladu na to ci to vedia, maju na to techniku, talent, hlas, etc (a potom to aj tak vyzera). Taktiez sa mi nepaci ako sa niektore blogy menia na outsourced youtube kanal - proste kazdy clanok je len vlozene video. Na blog chodim predsa kvoli textu!! -.-
    To s tym zakazanym kopirovanim pomocou praveho tlacidla je absolutne trapna a zbytocna zalezitost - staci si na chvilu vypnut v nastaveniach JavaScript a tlacidlo bude fungovat normalne :P
    Instagramove posty tiez nemusim, na to mam na boku widget (a suhlasim, ze kto ma zaujem si to pozrie priamo na inst.) ale pokorne priznavam ze to mozno prehanam so selfies :D Ale polepsim sa! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne sa zase zdá, že väčšina blogeriek ich robi preto, že sa im proste nechce pisat. Lahšie totiž pustiš kameru a kecáš, ako dáš niečo na papier....
      to s javascriptom som nevedela, akože ked ho vypnem, tak normálne pomocou pravého tlačidla, otvorim odkaz na novej stránke?

      Odstrániť
    2. To moze byt tiez pravda :D Ale na druhej strane, text mozes lahsie upravovat a vyzera to lepsie, ako nekonecne vykecy, omyly, brepty (je aj druhy extrem, a to videa, kde je strih po kazdom druhom slove, tie automaticky vypinam :D)
      Ano, normalne si ho vypni v nastaveniach (v Chrome je to v "Nastavenia obsahu") a malo by to ist:D Potom si ho len zapni naspat ked uz nebudes na tej stranke :D

      Odstrániť
  15. so všetkym suhlasim, až na tie videoblogy a DIY... tie velmi rada pozeram :) ale nech si každy robi blog ako chce, predsa len každy chce zaujať inych ludi :) a každy mame radi niečo ine...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne o tom to je, ja nikomu neberiem jeho blog, len hovorim, že čím mna blogy trošku odrádzaju...

      Odstrániť
  16. Já s tebou naprosto souhlasím s tím otevíráním v nových oknech. I já mám tohle radši.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tak potom ja robim vsetko zle. :D :D :D :D Nie, robim si srandu. :) No ja musim povedat, ze mam asi videa radsej ako blogy. Uprimne povedane, ja som kukala videa este predtym ako som zistila, ze nieco take ako blogy existuju. :D No a potom, ked som zistila, ze bloguju aj dievcata na Slovensku a niektore robia aj vide.... bola som v soku. :D No ale ked vidim nejake video, ktore je ale fakt v zlej kvalite a ma tie cierne pasy na okrajoch, tak to si tiez nepozriem..... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Divím se Zuzi, že ke mně zavítáš :))))

    Já dělám všechno..Tedy zablokování pravé myši jsem už zrušila, mě samotné to překáží. A videa jednou max 2 za rok...Já sama na ně moc nekoukám. Radši si čtu a koukám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to prave tlacitko som si u teba vobec nevsimla. zavitam k tebe lebo ta rada citam a mam tvoj blog rada. s videami si vynimka. aj tie dve co si robila som si pozrela,pretoze som bola na teba zvedava. videa proste nepozeram u tych ktore ich robia takmer denne a stale o tom istom - kozmetika,navody atd. ty pis dalej tak ako pises :) insta posty a diy navody sice nie su velmi pre mna ale aj tak ta rada citam. :)

      Odstrániť
  19. mne velmi vadi ze musim kazdy clanok rozklikavat, je to zdlhave, ale to mi vadi aj u inych blogeriek, mohla by si s tym nieco urobit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bohužial v tomto ti asi nevyhoviem. Ja osobne mám radšej takto usporiadané prispevky, nepáči sa mi ked nejaký dlhý prispevok s niekolkými fotkami je rozložený na celej stránke.

      Odstrániť
  20. Ahoj, zavítala som sem na tvoj blog práve vďaka kvôli linku na tento článok.... a jeeej, som rada, že nie som sama, komu vadia Insta posty, outsourcing na videá bez akéhokoľvek náznaku textu, a tak. Viem, že niektorým to vadí, ale je nás málo, skôr by som povedala, že veľa ľudí toto veselo robí. :D Nechápem, ja som si už koľkokrát povedala "teraz už naozaj napíšem krátky článok", a stále je to románik, ktorý podľa mňa skoro nik ani nečíta... aj komentáre píšem rada pomaly dlhšie ako sám článok, aha! :D :D
    Čo sa však týka mňa ako návštevníka blogov, tak sa práveže musím prekonať, aby som celé články nečítala... občas ich prečítam proste toľko, že mi prejde pol dňa iba týmto... čítanie ma proste pohlcuje a trochu ma desí, ako dnes už ľudia nielen že nečítajú knihy, ale už ani časopisy a blogy. Blog je primárne o texte, nie? :( To potom sa nemusíme 3 hodiny zabávať s editáciou.
    Inak páčia sa mi aj tvoje outfit posty, sú mi celkom štýlovo blízke... nepáči sa mi, keď 80% blogeriek má nafotené také mega podobné kombinácie, že už ani neviem, u ktorej som čo videla. :D
    Rowena | Feeling Hoppy

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!