Knižný detektív

By Zuzulienka - 5.10.13

Nedávno som si robila trošku poriadok vo svojej mini knižnici  a povedala som si, že konečne urobím pre vás tohto detektíva, na ktorého sa chystám už dlho. Pôvodné otázky boli trochu iné, no ja som si ich pozmenila. V knižnici nemám až tak veľa kníh, verím, že mnohí z vás majú oveľa väčšiu knižnicu (spolu všetky knihy, ktoré som v nej aj mimo nej narátala tvoria 117 + 34 = 151 ks, snáď som na nejakú nezabudla). 

No ale prejdime k tomu detektívovi. Jedná sa v podstate o to, aby ste vo svojej knižnici našli knihy podľa nasledujúceho zadania:


Najstaršia knižka v knihovničke, ktorú som si kúpila: Neale Donald Walsch – Hovory s Bohom. Objednala som si ju presne 14.6.2006 a odvtedy začali knižky iba pribúdať. V knižnici je samozrejme aj niekoľko starších kúskov, ale vybrala som tú, ktorú som si kúpila ja sama.


Kniha s najkratším názvom: Soňa Rebrová – Ema


Najnudnejšia kniha: Eva Bacigalová – Čistá nuda - fakt si ju nekupujte, ja som ju nemohla dočítať, tak ma nebavila. V podstate doteraz nechápem o čo v nej vlastne išlo.


Najhrubšia kniha: Univerzum – encyklopédia, presne 1022 strán. Je naozaj veľká, ťažká, hrubá a perfektná.


Kniha, ktorej názov začína na písmeno A: Paulo Coelho - Alchymista - tú má v knižnici asi takmer každý. Je plná múdrostí.


Kniha, ktorej názov začína na písmeno Z: Zákon príťažlivosti, Za facku, Zákon pozitivního myšlení, Zázrak, Zkouška věrnosti


Najlepšia kniha na rozvoj osobnosti: Jack Canfield – Pravidlá úspechu, Brian Tracy – Vytvorte si svoju vlastnú budúcnosť. Naozaj odporúčam, už som o nich na blogu písala.


Výborná psychologická kniha: Kurt Tepperwein - Je mi z teba zle       

    
Kniha v cudzom jazyku: Cecelia Ahern: P.S. I love you - priznám sa, že už 100 krát som ju začala čítať, no nikdy nedočítala...


Kniha s trblietavým obalom: Iness de la Fressanger - So šarmom Parížanky, Reudiger Schache - Tajomstvo Boha


Kniha s obálkou, kde je muž: Thorsten Havener – Viem, čo si myslíš


Kniha, ktorá vás rozplače: Soňa Rebrová – Ema, Andrea Coddington – Mal to byť pekný život. Fakt smutné a aj pravdivé príbehy.


Kniha, ktorá má v názve sex: Gary Wood - Sex, lži a stereotyp


Kniha, ktorá má na svojom obale, či v názve slovo Láska: Zdenka Jordánová - Láska


Kniha, ktorá nie je pre mladistvých: Kamasutra pre milencov 21. storočia, ktorú som dostala ako darček J


Kreslený obal knihy: Knihy od Barbara Angelis - Knihy od tejto spisovateľky vám môžem len odporučiť.


Najväčšie bestsellery: Tajomstvo, Miluj svoj život - Tajomstvo bolo kedysi obrovský bestseller, ja ho mám od roku 2008. A Miluj svoj život patrí aktuálne medzi 100 najpredávanejších kníh, ja ju mám už min. 3 roky.


Kniha podla skutočného príbehu: Gina Kaiserová – Gina, pravdivý príbeh veštkyne


Ešte neprečítané knihy: No je ich celkom dosť. V poslednej dobe čítam nejako málo, musím sa polepšiť, ako vidíte, čaká ma ešte dosť kníh na prečítanie a vo Wishliste ich mám tiež peknú kopu.


Akákoľvek iná vec  okrem knihy, ktorá sa v knižnici nachádza: záložka

Momentálne sa v mojom knižnom wishliste nachádza 267 kníh. Nedá sa všetko naraz kúpiť, a vždy keď niečo z wishlistu kúpim, tak tam pribudne niečo ďalšie.

Aká je vaša najobľúbenejšia kniha? Odporučte mi nejakú dobrú knihu :)
Užívajte si sobotu! a ak môžte čítajte...

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Odpovede
    1. Tak tá je veru skvelá. Odporúčam. Je to asi prvá kniha s pozitívnou tematikou, ktorú som si kúpila.

      Odstrániť
  2. Hovory s Bohem.. túto knižku velmi chcem už dlho!! a netuším kedy sa k jej kúpe dostanem :(
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to skvelá kniha, má taký iný pohlad na svet, a vlastne je to kniha ktorá pomože v ťažkých chvílach...

      Odstrániť
  3. To je celkom dobrý nápad zrátať, koľko mám doma kníh :D Zázrak mám tiež a tiež čaká na prečítanie. Po tom, čo som však čítala Secret sa ho neviem dočkať, milujem knihy podobného typu :-) Obľúbená je ale Malý Princ - určite si ju prečítaj, ak si ešte nemala tú možnosť

    TravelDreamLove

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrátaj a daj vedieť, som zvedavá :) Melého Princa som veru tuším nikdy poriadne nečítala a pritom je to tak známa kniha. No asi to musím napravit.

      Odstrániť
  4. miluju motivující pozitivní knížky :-) moje knihovna je ubohá, mám většinu knížek v tabletu a notebooku. takže z každé fyzické mám o to větší radost.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak to je super zbierka a je mi jasne, aky typ knih ta najviac zaujima. :) Tiez mam precitane Secret a rada by som aj ja mozno urobila takyto clanok, ale mam polovicu knih v Dubline a druhu na Slovensku. :( Och joj... no a co sa tyka knihy v cudzom jazyku.... :) Ja som ich zacala citat niekolko, ale ziadnu som nedocitala a to hovorim v Anglictine kazdy den. :) Vobec sa s tym netrap, ja to uplne chapem... ja sama mam problem s tym, ze ked nerozumiem jednemu slovu, tak sa nedokazem donutit ho preskocit, lebo aj tak viem o co sa jedna a musim si najst, co znamena.... potom je to citanie viac unavne ako relaxacne... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. čo tie červené knihy - ty si programátorka? :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!