Moje milé kabelky

By Zuzulienka - 6.10.13

Viete si predstaviť svoj život bez kabelky? Ja teda už nie. Kabelka ma sprevádza od mojich 15tich rokov, možno pre niekoho neskoro, ale pre mňa akurát. Na základnej som totiž kabelku nepotrebovala, prišla až s príchodom na strednú školu, kedy sme častokrát namiesto ruksaka nosili iba kabelky.  Úplne si pamätám na tú svoju prvú. Bola čierna, hladká, do ruky. Ak ju nájdem, alebo aspoň nejakú fotku, pridám ju sem.


Akurát nedávno som čítala v jednom z mojich obľúbených časopisov, že kabelky sú takým našim súkromným miestom, druhým ja, alebo proste niečím, bez čoho si pripadáme ako bez ruky. No predsa len, viete si predstaviť, že idete večer von a nezoberiete si kabelku? A kam dáte peňaženku, mobil, kľúče, vreckovky,  čo sú podľa mňa naozaj potrebné veci, prípadne nejakú kozmetiku, ktorá už nie je síce tak potrebná, ale čo ak by sme náhodou ju potrebovali? Chudáci chlapi to majú veru ťažké. A my ženy s kabelkami také ľahké, tak prečo ich nemilovať?
Pre mnohé z nás sú veru závislosťou. Tak trošku aj u mňa. Aktuálne mám niekoľko kabeliek, ktoré striedam tak ako sa mi hodia. Okolie si myslí, že mám tých kabeliek milión, čo ale vôbec nie je pravda. No poďte sa so mnou pozrieť koľko ich vlastne je. Aktuálne by ste u mňa doma našli 22 kabeliek. Ale...

Z toho je len 11, ktoré aktuálne nosím a striedam.
Rozdelila som ich na čierne - tie nosím najčastejšie a nikdy ich nie je dosť (jednu som tu zabudla vyfotiť)


a farebné (najnovšia je čiernobiela)


5 ja takých, ktoré už nenosím, niektoré z nich podarujem mame a sestre, tie kabelky sú totiž vo výbornom stave, len mne sa už nepáčia. V poslednej dobe som sa totiž zamilovala do kabeliek, ktoré majú nejaký tvar a preto ostali tieto v zabudnutí. 


3 listové kabelky


1 spoločenská kabelka, ktorá už má tiež niekoľko rokov, nejaké povypadávané kamienky, no možno ešte poslúži.


a posledné 2 sú už nepoužiteľné (ani nevyfotené), zničené a mám ich odložené, možno ich raz vyhodím, možno si ich nechám.

Kabelky značkové ako Chanel, Louis Vuitton, Prada a podobné u mňa nenájdete. Kabelka totiž podľa mňa nemá totiž takú hodnotu, akú si tieto značky za ňu pýtajú. Veď existuje kopec krásnych kabeliek za normálne ceny (čo je podľa mňa do 50€) a vôbec nemusia byť značkové.

Aktuálne by sa mi ešte zišla kabelka: 
- hnedá,
- biela
- modrá
Jednu z nich si určite kúpim na Vianoce, a ďalšie niekedy inokedy. :)

A moje otázky pre vás:
Pamätáte si na svoju prvú kabelku? Aká bola?
Koľko kabeliek vlastníte?
Potrpíte si na značkové kabelky?

  • Share:

You Might Also Like

33 komentárov

  1. to znám, já jsem do kabelek úplný blázen :) mám jich doma snad 60 :D ale taky mám svojich několik oblíbenců, které nosím nejčastěji a pořád je střídám :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 60?? No prosím, a že vraj ja ich mám vela. Teda máš poriadnu zbierku

      Odstrániť
  2. no ja sem tam zvykla nosiť kabelky, ale len také športové.. jednu takú poriadku som si zaobstarala asi pred 3-4mesiacmi, možno aj viac.. a je to taká hnedá kožená... a strašne veľká.. pretože som ju chcela nosiť do školy a tam potrebujem napchať všetky zošity, flašu na pitie, jedlo, a kadejaké somarinky čo sa nájdu :D ... ale inak keď idem von alebo tak tak si na kabelku nepotrpím.. mobil šupnem do vrecka, kľúče mám stále v ruke :D a keď tak tak si peniaže dám do zadného vrecka..alebo zoberiem do ruky celú peňaženku a dobre. :D Určite keby si beriem viac vecí, tak tá kabelka musí byť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja si akosi neviem predstaviť, že by som von chodila bez kabelky. Častokrát totiž moje oblečenie nemá ani žiadne vrecká, takže ani tie kluče nie je kam dať, a čo už potom peňaženka, vreckovky, mobil?

      Odstrániť
  3. Ja som tiež do kabeliek úplný blázon☺

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja vlastním momentálne tri kabelky a bohate mi stačia, keby som ich mala viac, neviem kde by som ich postrkala... aj tak nosím teraz stále jednu dookola či už sa mi k outfitu hodí alebo nie, takú peknú veľkú fialovú .. som taký papagáj trošku no :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne by tiež stačili 3, ale ked vidim nejaku peknu, tak akosi neviem odolat :)

      Odstrániť
    2. vlastne ťa chápem, ja zas neviem odolať rúžom :D

      Odstrániť
    3. no vidno, že každý sme na niečom závisli :D

      Odstrániť
  5. Kde si prosim ta zohnala tu ciernu uplne napravo na styl Prady??? Inak su kraaasne.. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Líbí se mi všechny kabelky černé :) A ta světle hnedá s takovým tým šateckem je pěkná :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tu svetlohnedu ked som kupovala tak som váhala, či ružovu alebo tuto. Nakoniec zvitazila táto :)

      Odstrániť
  7. Moja zbierka by počtom bola asi podobná tvojej a tiež majú všetci ľudia v mojom okolí pocit, že mám doma snáď celý obchod :D. Prvá kabelka bola malá čierno - biela pásikovaná a bola som na ňu neskutočne pyšná (ešte ju mám doma). Na značkové kabelky si nepotrpím, ale ak by mi chcel niekto podarovať Chanelku 2.55, určite by som nebola proti. Inak mám doma jednu fake LV (darček), ale veľmi ju nenosím, pretože sa mi farebne vôbec nehodí do šatníka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. aaaawww ja chcem tvoje kabelky!! :D na každý mesiac by som si požičala jednu ;) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ale ich teda je ..ja som moc teda neni na kabelky mam jednu čo stale nosim prehodim ju cez seba a idem:)) na strednej škole som nosila ruxak, a keď som bola mladšia možno okolo 15 rokov nemohla som kabelky ani cítiť... asi preto že som sa nechcela robiť staršou:))) a časom to potom nejako prišlo samo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to ja som zase niekedy nerada nosila lodičky, tiež sa mi nepáčil ten pocit, že mám len 14 a lodičky ?

      Odstrániť
  10. ja ich mám nejak 15 ? možno menej :)
    ale tie čierne áách veľmi ti závidím tú prvú čiernu, má užasný tvar a zbožňujem lesklé kabelky - aj keď žiadnu nevlastním :/ ružovú nemám ani jednu ale tá tvoja je krásna žiarivá :) len tak dalej, nech sa tvoja zbierka pekne rozrastá ! :)

    http://julietandnicol.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 15 je tiež celkom pekna zbierka :) tá prvá čierna je grosso kabelka, ak si budeš najbližšie nejaku kupovat tak odporučam kupit ju práve od Grosso

      Odstrániť
  11. ja mam 2 o velkosti A4, asi 2 spoločenske, jednu športovu adidas, jednu crossbody s.Oliver, a taku športovu crossbody H.I.S takže 7 kabeliek

    OdpovedaťOdstrániť
  12. To je pořádná sbírka. Měla bych ji ukázat doma, protože přítel mi pokaždé když se dívám po nové říká "máš jich doma málo?". A oproti tobě opravdu mám :-) Pěkné kousky.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Krásné kousky. Hlavně se mi líbí růžová s béžovou :)
    1.soudím, že moje první kabelka (když nebudu počítat takové ty "dětské") byla nějaké z mamčiných. první opravdu "moje" byla džínová :) 2. momentálně mám asi kolem 25 kabelek. docela často je totiž posílám dál. nosím tak 10. 3. nee, značky nemusím, spíš mi jde o to, aby kabelka byla praktická a nepotkala jsem ji za den na 10 slečnách... mám ráda originální kousky, které jen tak někdo nemá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Najviac ma zaujali dve čierne kabelky z ľava :) Sú naozaj úžasné tak isto ako aj tie listové kabelke :) krásne.

    http://werushberry.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Máš krásnou sbírku.:-)Odkud je ta černo-bílá kostkovaná,ta je úžasná?

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Vela z Tvojich lasok su take elegantne, lebo aj Ty si taka. ;) Ja mam skor take cross-body, lebo mi viacej vyhovuju, ale uznavam, ze aj tu by som si dokazala vybrat. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. tak kabelek mam take strasne moc.... je to uz asi nemoc :DDDD urcite bych si vybrala i u tebe :-D

    prijd se mrknout i ke me budu rada :))
    www.olivains.com

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Máš ich teda dosť. Niektoré sú vážne krásne. Pekné fotografie :))

    Gabrielle Crystal RoseBonniee ~

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Máme stejnou nemoc! Nejvíc se mi líbí ta světle hnědá á la birkin a ta černobílá, vypadá fakt originálně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ja som casto na cestach, preto mam menej kabeliek, skor take prakticke a zvacsa univerzalne cierne ale viem si predstavit ze ked sa "usadim" tak sa vysantim v kupe aj farebnejsich a roznych kabeliek :))))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!