Všetko bolo "jednou poprvé"

By Zuzulienka - 22.10.13

Všetko bolo raz po prvýkrát. Nejdem tu písať o prvých láskach, či bozkoch, ale o iných prvých veciach v našom živote. Pretože, aj keď máte dnes už neviem koľký mobil v poradí, určite ste raz mali ten svoj prvý...
Už v minulom príspevku o kabelkách som vám sľubovala, že ak nájdem tú svoju prvú, tak vám ju ukážem. Našla som ju a zároveň som sa rozhodla tento príspevok využiť na to, aby som zablúdila do minulosti a našla svoje prvé z prvých :) Začíname!


Prvá kabelka
Myslím, že som si ju kúpila v 15 rokoch. Bolo to na príležitosť bratrancovej svadby, chcelo to niečo menšie a elegantnejšie a vyzeralo to takto :)

Prvý mobil
Verím, že na ten si pamätá každý z vás. Prvý mobil je proste niečo, čo nám asi utkvie v pamäti navždy. Dnes bežne majú mobily žiaci na základnej no pred 10 rokmi to normálne nebolo. Pred 10 rokmi som chodila na strednú a k svojej 18tke som dostala svoj prvý vlastný mobil. Mobil, ktorý bol len môj. Všetci v triede aktuálne vtedy hviezdili s povestnými Nokiami 3310, no ja som doniesla Sony Ericsson a hneď farebný!
Momentálne vlastním už asi 7. mobil v poradí a chystám sa do konca roku kúpiť si nový.


Prvá kniha, s ktorou sa zrodila moja knižnica
Ako dieťa som veľmi rada čítala. Takmer celú základnú školu som navštevovala knižnicu a požičiavala si množstvo kníh. K tejto mánii som sa vrátila, až keď som mala cca 20 rokov a tak som si na odporučenie kúpila túto knižku.... a potom ďalšiu a ďalšiu, až je z toho moja celá dnešná menšia knižnička.


Prvý pamätníček
Iste si pamätáte aj na časy, ke´d sme si do pamätníčkov dávali kresliť od kamarátok, sesterníc, spolužiačok a iných osôb v našom okolí. Aj ja som mala jeden pamätníček, a áno, ešte ho mám odložený. Je to pekná spomienka.


Prvý zlatý prsteň
Tak ten som dostala k osemnástke od rodičov. Boli sme ho vyberať spolu a je naozaj jedinečný a krásny.


Prvá šperkovnička
Kam by sme ukladali naše šperky, keby nebolo šperkovničiek? Jednu maličkú som mala aj ja. Ukladala som tam všetky svoje poklady a keďže ich bolo v detstve len zopár, tak sa tam krásne všetky vošli.


Prvé gélové nechty
Približne 4 roky dozadu som si dala urobiť úplne prvé. Už ani neviem k akej príležitosti, ale viem, že bola zima a ja som si nebola schopná s nimi zapnúť gombíky na kabáte. No sranda :) Fotka rozmazaná, ale aspoň nejaká spomienka.


Prvý parfém
Už neviem, kedy to presne bolo, tipujem v období mojich 12 - 13 rokov, keď som dostala svoj prvý parfém od babky na vianoce. A bol to Avon Celebre, v tých časoch v úplne inej fľaštičke. A zamilovala som si ho tak, že ho používam dodnes.


Tak to je asi všetko, k čomu mám nejaké fotky. Samozrejme, že vecí s prívlastkom "poprvé" bolo oveľa viac, no ja si to buď nepamätám, alebo nemám k tomu žiadnu fotodokumentáciu a preto je zbytočné o tom písať.

Tak, čo spomeniete si vy na svoju prvú kabelku? Prvý parfém? Alebo čokoľvek iné "poprvé"?
Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Velmi pekný príspevok, taký nostalgický. Počas čítania som rozmýšlala, že taký príspevok urobím aj ja, no u mňa je vela vecí už vyhodených, na niektoré sa už ani nepamätám. Ten prstienok je nádherný!! Pamätníček by som možno vyhrabala ale naozaj neviem kde je strčený. S tým prvým telefónom si bola frajerka, ja som mala môj prvý siemens A35 :D A celebre je aj moja srdcovka...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc krásný příspěvek:)! Ta kabelka se jednou vrátí do módy, uvidíš:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jéj tú šperkovničku sme mali aj my podobnú, ak nie tú istú :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :D Celebré...tú som mala tuším aj ja rada:)...na kabelku si tiež pamätám, bola taká akoby plastová červená a nosila ju, keď som s babkou išla do kostola....ale bola som vtedy ešte strašne maličká, nemala som viac ako 5 rokov:))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Úžasný článek :) A přesně, je jen otázkou času, než se takové kabelky vrátí zpátky do módy :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. som rada, že ste si so mnou zaspomínali. Dakujem za komentáre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ten prsteň je krásny :) a tú šperkovničku máme aj my doma, to bol vtedy asi nejaký hit :D :)

    http://julietandnicol.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moje prvé gelové nechty, pred skoro 5 rokmi vyzerali presne tak ako tie tvoje, len boli vo fialovej :))

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Takýto článok už som videla tuším na jednom či dvoch blogoch a zapáčil sa mi. Aj tvoj sa mi páči, mám rada takéto články ! :3

    Gabrielle Crystal RoseBonniee ~
    !! GIVEAWAY !!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pěkné zavzpomínání. Sakra kde je ta doba "nakreslíš mi něco do památníčku?" :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pěkný článek! A musím se smát, já svůj první mobil používám dodnes (už X let) a nemíním ho měnit :-)

    World By Bella

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!