Moje nechty - končím s gélovými

By Zuzulienka - 7.3.14

Dobré ránko!
Tak som sa po 7 mesiacoch nosenia gélových nechtov rozhodla, že už s nimi končím. Myslím, že nateraz stačilo a rada by som sa vrátila k svojim vlastným, aj keď ani zďaleka nie sú také pevné a nevydržia toľko ako tie gélové.
Dnes tu mám preto pre vás iba takú malú spomienku na všetkých 7 mesiacov, počas ktorých som gélové nechty nosila a vystriedala ich až 8 druhov. Začala som s nimi kvôli svadbe, veď tie prvé vľavo na obrázku nižšie sú svadobné :) A potom sa mi tak zapáčili, že som pokračovala ďalej a stále chcela nové.


Nosenie gélových nechtov je pohodlné, nemusíte sa o nič starať a máte ich stále upravené. Nemusíte premýšľať, aký lak dnes zvolíte a nemusíte lakovať. To sa mi však od zajtra skončí. No nevadí. Poviem vám, že už sa na svoje vlastné nechty teším a teším sa na to, ako znovu budem môcť každú chvíľu mať na nich iný lak. Veď ich tam mám peknú zásobu a to tam už stoja vyše pol roka nedotknuté.

Zo začiatku to bude trochu nezvyk, ale zvyknem si. Nechty budú určite oslabené, ale plánujem sa im začať viac venovať, vypiplať ich, brať nejaké vitamíny, posilňovať prípravkami a uvidíme. Preto by som bola rada, keby mi v komentároch odporučíte prípravok, ktorý vám pomohol spevniť nechty (či už vo forme tabliet, krému, olejčeka).



Zimné...

Vianočné...


Plesové...
Toto nie sú moje prvé gélové nechty, už som ich kedysi nosila a písala som o nich aj na blogu v tomto článku. Vtedy letel hranatý tvar, teraz som presedlala na oválne, na ktoré som si veľmi zvykla a sú pohodlnejšie a vyzerajú prirodzenejšie ako tie hranaté.

Teraz bude mojou hlavnou úlohou starať sa o moje vlastné. Ocením každú radu od vás a dúfam, že sa mi to podarí :)

Prajem krásny piatok :)

  • Share:

You Might Also Like

12 komentárov

  1. Ahoj kočko, já jsem si dělala nehty sama a pak jsem se je pokoušela sundat a tak jsem si strhla nehet i s kůžičkou. Opravdu jsem trpěla bolestmi, ale konečně mi teď začínají růst. Určitě to chce se o ně starat. Koupit si kvalitní krém na ruce a nehty a mazat, mazat. Olejíček na nehty a vyživující laky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, mne velmi pomohlo pitie Schindlerovych mineralov, svoje nechty mam pevne, nelamu sa a po gelovych sa mi dali rychlo do poriadku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne pomohli tabletky equivita :-) taky zeleny obal. Spevnilo mi to riadne nechty, zacali rychlejsie rast a mala som z nich aj peknu plet a vlasy :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzanko, já po gelovkách používala krém REGENERÁTOR NEHTŮ... nevím, od jaké to bylo značky, ale nehty jsem měla zahojené hodně rychle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mě docela hodně pomáhá péče na nehty z Avonu, dřív jsem měla nehty neskutečně křehké, pořád se lámaly a skoro vůbec nerostly. Tak jsem se rozhodla vyzkoušet nějakou tu péči právě z Avonu a nehty se neskutečně zlepšily a k tomu začaly růst tak rychle, že si kolikrát někdo myslel, že to jsou umělé nehty, protože to vážně byla rychlost :) Takže hodně štěstí při napravování nehtů :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som mala gélové nechty iba raz a mám opačnú skúsenosť - bežne sa mi vlastné nechty štiepia a lámu, no po odstránení gélových som ich mala nejaký čas pevné a nebol s nimi žiadny problém. Samozrejme, nemuselo to spolu nijako súvisieť, možno išlo o zhodu náhod... Day By Day

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moja kamoška má veľmi dobrú skúsenosť s kokosovým olejom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Baby dakujem za rady, určite viacero z nich vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. kokosový olej !! to je úplne bomba na všetko ! :) ešte bambucké maslo - nájdeš ho aj v avone :) alebo ricínový olej
    ja práve používam ten žltý olejček od oriflame, dobré skúsenosti mám aj klasickým olivovým olejom - ak máš prázdnu fľaštičku od laku tak si tam kúsok nalej a môžeš si rovno naberať tým štetčekom :)
    odporúčam úplne opilnikovať na najkratšie a nelakovať minimálne 2 týždne - jedine posilňujúcimi lakmi ..nechtom treba dopriať oddych .. tak isto dopraj nechtom zinok, horčík, vápnik ja používam biosil plus
    ak by nič z toho nepomohlo tak skús toto http://www.folica.com/spa-and-body/nail-treatments/mavala-scientifique-nail-hardener ..dá sa to kúpiť vo fann parfumérii stojí to síce 16 eur ale vydrží to naozaj dlho a nechty po tom budeš mať krásne a pevné :)
    tak dúfam že som pomohla, potom daj vedieť :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nehty jsi měla krásné. :) Já jsem nad gelovkama taky dlouho uvažovala, ale vždy mě odrazovala jejich možné zničení (třepení) a taky bohužel cena no. Ale v budoucnu možná změním názor. :)
    A pokud bych měla poradit nějaký přípravek-můžeš zkusit Biosil-je proti vypadávání vlasů, ale měl by také napomoct k lepší struktuře nehtů. Já jsem ho brala cca před 2 lety a vlasy mi po něm opravdu přestaly padat a nehty se staké daly do pořádku. :) I když je to individuální, není na škodu něco zkusit. :) Stojí okolo 60,- korun, tak kdyby nezabral, není to takový průser. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Myslím, že je to správné rozhodnutí, Zuzí :) Sama nedám dopustit na přírodní nehtíky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Mne sa na nechty najviac osvedčila taká mastička z lekárne - volá sa to Flexitol Cuticle and nail cream a je to najlepšia vec na svete, mastička sa do nechtov rýchlo vstrebe a najdôležitejšie je, že fakt funguje. Nechty sú vyživené, zdá sa mi, že aj pevnejšie a ja som mala veľký problém so štiepením nechtov a táto mastička pri pravidelnom používaní fakt zabrala, no teda ešte v kombinácií s tým, že si nechty lakujem max. raz za mesiac, keď sú dlhé, kým sú krátke, tak nelakujem, nech is oddýchnu od tej chémie. Mala som obdobie, keď som si lakovala nechty skoro stále, každý týždeň iný lak a to sa na nich podpísalo tým, že sa mi začali štiepiť. A ešte odporúčam brať obyčajný zinok. Nevidela som síce extra zlepšenie, ale keď nič tak fungoval aspoň na vlasy, tam to funguje zaručene. A ešte je celkom fajn aj Regenerátov nechtov, tiež mastička ale dá sa kúpiť v DM drogérii, viem, že ju majú niekde pri pokladni. Tak držím palce. Ten Flexitol bol ale asi najlepší, mám ho aj na blogu.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!