Recept: Jablkové pokušenie

By Zuzulienka - 17.3.14

Dobré ránko! Opäť tu máme začiatok pracovného týždňa, tak som sa rozhodla, že na blogu ho začneme trochu sladko. A to priamo receptom na výborný jablkový koláčik.
Musím povedať, že jablkové koláče mám veľmi rada. Tento víkend som chcela upiecť niečo dobré a hlavne niečo nové, čo som ešte nerobila. A tak som zapátrala na nete a našla si koláčik s názvom Jablkové pokušenie. Ako vždy aj tento som si trochu upravila, zmenila pomery surovín (keďže väčšinou pečiem na menší plech) a niečo do neho nedala. To som proste ja. Každý koláč si musím upraviť podľa seba.


Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 4 vajcia
- 100g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 polievkové lyžice (PL) kakaa
Vymiešate si žĺtky s cukrom, pridáme múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešame a cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej zapracujeme kakao.



Kým sa nám miesi cesto ošúpeme a očistíme si jablká - ja som dala 5 stredne veľkých. Vytlačíme z nich šťavu a rozložíme  autlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jablká nalejeme svetlé cesto a na svetlé cesto cikcakovito tmavé cesto. A dáme piecť na cca 20 minút pri teplotu 180 °C.

Na krém:
Počas pečenie si uvaríme puding z:
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 400 ml mlieka
- cca 100g práškového cukru
Puding necháme vychladnúť. Ideálne tak, že ho hneď po uvarení prelejeme do studenej nádoby a prikryjeme utierkou, aby sa nám nevytvorila kožka.
Keď nám puding vychladne, zmiešame ho so 100g masla. Miešame postupne a opatrne, aby sa nám nevytvorili hrčky.

Po upečení cesta, plech vyklopíme tak, aby jablká boli na vrchu. Necháme ho vychladnúť. Na vychladnuté cesto s jablkami navrstvíme pudingovo-maslový krém. Krém pekne uhladíme a naukladáme BEBE keksy (ideálne bledé).


No a nakoniec na keksy nalejeme čokoládovú polevu:
- 5 PL mlieka
- 2 PL kakaa
- 100 g práškového cukru
- 50 g masla
Všetko spolu zmiešame a varíme do zhustnutia. Ja som tej polevy urobila akosi málo (vidno na fotke vyššie) a celkovo vám odporúčam urobiť si polevu radšej z čokolády na varenie a cery. Toto bolo navrchu príliš sladké a klasická čokoláda na varenie by tomu urobila zase trošku inú chuť.

Máte radi jablkové koláče?
Krásny deň želám!

  • Share:

You Might Also Like

18 komentárov

  1. Koláč vypadá úžasně! Chtěla jsem dnes něco péct, takže ho určitě vyzkouším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypada to uzasne, i kdyz jablkovy kolace moc nemusim:)
    Beauty of pink

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takhle mlsáš a přesto jsi jak proutek, "závist", Zuzanko :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzerá výborne! včera som piekla sypaný jablkový koláč a nabudúce upečiem tento tvoj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bože mňáááám! Mám strašnou chuť na tu buchtičku... :) Máme doma teď spoustu jablíček ze sadu, tak to možná zkusím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Už si dlho nerobila chute :D Ňo, článok mám v záložkách a keď budú jabĺčka určite koláčik skúsim. Vždy keď skúšam tvoje recepty sa mi vydaria, tak som zvedavá aj na tento :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hm, vyzerá chutne a pekne, tento koláčik :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To musí být vynikající! Tyhle jablečné věci mám moc ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vypadá moc chutné! Jablkove do roty u mě vedou, takže jdu do něj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Hello dear great blog,would you like to follow each other,let me know :)

    http://shopaholicbyilda.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vidím, že koláčik vás upútal. Tak dúfam, že vám bude aj chutiť, ak ho skúsite. Ďakujem za komentáre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. oh it looks just delicious!
    very nice blog by the way :)

    kisses from Russia,
    Juliet
    RUSSIAN DOLL

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Zuzi, teď si píši recept a přemýšlím, že v receptu nepíšeš nic o bílkách, tak nevím, jestli se přidávají do těsta nebo ne.. Děkuji za odpověď :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha vidiš to som nepostrehla. Ale pokojne možeš vymiešat celé vajička s tým cukrom, ja to bežne tak robim pri všetkých koláčoch a nemusim potom ešte zvlášť šlahat bielky.
      Ak však chceš, tak bielky vyšlahaj samostatne a nakoniec ich vmiešaj do koláča už len vareškou.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!