Dobré ránko! Opäť tu máme začiatok pracovného týždňa, tak som sa rozhodla, že na blogu ho začneme trochu sladko. A to priamo receptom na výborný jablkový koláčik.
Musím povedať, že jablkové koláče mám veľmi rada. Tento víkend som chcela upiecť niečo dobré a hlavne niečo nové, čo som ešte nerobila. A tak som zapátrala na nete a našla si koláčik s názvom Jablkové pokušenie. Ako vždy aj tento som si trochu upravila, zmenila pomery surovín (keďže väčšinou pečiem na menší plech) a niečo do neho nedala. To som proste ja. Každý koláč si musím upraviť podľa seba.
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 4 vajcia
- 100g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 polievkové lyžice (PL) kakaa
Vymiešate si žĺtky s cukrom, pridáme múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešame a cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej zapracujeme kakao.
Na krém:
Počas pečenie si uvaríme puding z:
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 400 ml mlieka
- cca 100g práškového cukru
Puding necháme vychladnúť. Ideálne tak, že ho hneď po uvarení prelejeme do studenej nádoby a prikryjeme utierkou, aby sa nám nevytvorila kožka.
Keď nám puding vychladne, zmiešame ho so 100g masla. Miešame postupne a opatrne, aby sa nám nevytvorili hrčky.
Po upečení cesta, plech vyklopíme tak, aby jablká boli na vrchu. Necháme ho vychladnúť. Na vychladnuté cesto s jablkami navrstvíme pudingovo-maslový krém. Krém pekne uhladíme a naukladáme BEBE keksy (ideálne bledé).
No a nakoniec na keksy nalejeme čokoládovú polevu:
- 5 PL mlieka
- 2 PL kakaa
- 100 g práškového cukru
- 50 g masla
Všetko spolu zmiešame a varíme do zhustnutia. Ja som tej polevy urobila akosi málo (vidno na fotke vyššie) a celkovo vám odporúčam urobiť si polevu radšej z čokolády na varenie a cery. Toto bolo navrchu príliš sladké a klasická čokoláda na varenie by tomu urobila zase trošku inú chuť.
Máte radi jablkové koláče?
Krásny deň želám!
18 komentárov
Koláč vypadá úžasně! Chtěla jsem dnes něco péct, takže ho určitě vyzkouším. :)
OdpovedaťOdstrániťVypada to uzasne, i kdyz jablkovy kolace moc nemusim:)
OdpovedaťOdstrániťBeauty of pink
Takhle mlsáš a přesto jsi jak proutek, "závist", Zuzanko :-)
OdpovedaťOdstrániťmlsat se musí! :)
OdpovedaťOdstrániťvyzerá výborne! včera som piekla sypaný jablkový koláč a nabudúce upečiem tento tvoj :)
OdpovedaťOdstrániťBože mňáááám! Mám strašnou chuť na tu buchtičku... :) Máme doma teď spoustu jablíček ze sadu, tak to možná zkusím. :)
OdpovedaťOdstrániťmňam, mňam, mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťThe city of fashion
Už si dlho nerobila chute :D Ňo, článok mám v záložkách a keď budú jabĺčka určite koláčik skúsim. Vždy keď skúšam tvoje recepty sa mi vydaria, tak som zvedavá aj na tento :)
OdpovedaťOdstrániťHm, vyzerá chutne a pekne, tento koláčik :)
OdpovedaťOdstrániťTo musí být vynikající! Tyhle jablečné věci mám moc ráda :)
OdpovedaťOdstrániťTo vypadá výborně :)!
OdpovedaťOdstrániťVypadá moc chutné! Jablkove do roty u mě vedou, takže jdu do něj :)
OdpovedaťOdstrániťHello dear great blog,would you like to follow each other,let me know :)
OdpovedaťOdstrániťhttp://shopaholicbyilda.blogspot.com/
Look so yummy ♥
OdpovedaťOdstrániťIrene Gm
Trending Game/ Lookbook.nu
Vidím, že koláčik vás upútal. Tak dúfam, že vám bude aj chutiť, ak ho skúsite. Ďakujem za komentáre :)
OdpovedaťOdstrániťoh it looks just delicious!
OdpovedaťOdstrániťvery nice blog by the way :)
kisses from Russia,
Juliet
RUSSIAN DOLL
Zuzi, teď si píši recept a přemýšlím, že v receptu nepíšeš nic o bílkách, tak nevím, jestli se přidávají do těsta nebo ne.. Děkuji za odpověď :)
OdpovedaťOdstrániťNela z blogu Růžová rtěnka
Aha vidiš to som nepostrehla. Ale pokojne možeš vymiešat celé vajička s tým cukrom, ja to bežne tak robim pri všetkých koláčoch a nemusim potom ešte zvlášť šlahat bielky.
OdstrániťAk však chceš, tak bielky vyšlahaj samostatne a nakoniec ich vmiešaj do koláča už len vareškou.
Ďakujem za všetky komentáre!