Olejčekujeme s HiPP

By Zuzulienka - 25.1.15

Tehotenstvo je krásnym obdobím v živote ženy, kedy si však telo prechádza rôznymi zmenami. Môžu aj nemusia sa vyskytovať nevoľnosti, vysoký tlak , opuchy nôh, zápcha, dýchavičnosť atď. Jednou z neovyplyvniteľných zmien je aj to, že telo sa mení, zväčšuje a my priberáme a naša pokožka sa pomaly rozťahuje (ešteže je elastickejšia ako u mužov a na to prispôsobená). Avšak jedným z neesteticky vyzerajúcich vedľajších účinkov rozťahovania pokožky môžu byť strie. Strie, ktoré však nie sú len výsadou tehotných žien, ale môžete sa s nimi stretnúť kedykoľvek... v období puberty, keď rýchlo vyrastiete, alebo v období, keď náhle priberiete. Dokonca postihujú aj mužov. Mnohí hovoria, že to, či vás postihnú je dané genetikou, iní nedajú dopustiť na rôzne prípravky proti striám.


Priznám sa, že ja sa ich bojím ako čert kríža a v duchu sa modlím, aby sa mi vyhli. Zatiaľ úspešne, no ešte mám pred sebou necelé 3 mesiace, a preto som sa radšej už pred viac ako mesiacom vdaka stránke Feedo.sk poistila olejčekom Hipp MamaSanft - Massage -Ol.

Stránka Feedo.sk je eshop s rôznymi prípravkami, doplnkami, kozmetikou a potrebami pre tehuľky, mamičky a ich detičky. No aj pokiaľ nie ste ani jedno z vymenovaných, viete si na feedo.sk vybrať aj inú kozmetiku. No ale poďme k olejčeku.



MamaSanft masážny olej na strie je určený na masáž bruška, pŕs, stehien. Pravidelnou masážou s pomocou olejčeka pomáhate predchádzať vzniku strií v týchto partiách. Olejček totiž obsahuje všetky potrebné látky, ktoré namáhaná pokožka v tehotenstve potrebuje.  Sú to napr. rôzne oleje - slnečnicový, mandľový, jojobový, či kokosový, ďalej extrakt z rakytníka a antioxidanty, ktoré pomáhajú zabraňovať poškodeniu pokožky a udržujú ju pružnú. Navyše všetky látky sú 100% prírodné a prípravok neobsahuje žiadne minerálne oleje, aromatické látky, farbivá ani konzervačné látky.

No samé dobré vlastnosti, tak som si povedala, že sa oplatí vyskúšať ho.

Keď mi olejček dorazil, bola som prekvapená malou fľaštičkou, napriek tomu, že som vedela, že má obsah 100ml. Hovorila som si, že to určite rýchlo spotrebujem a budem rada, keď mi vydrží tak na mesiac. No poviem vám, že po mesiaci nemám spotrebovanú ani polovicu a vidím to tak, že mi vydrží ešte ďalšie 2 mesiace.



MamaSanft masážny olej na strie má stredne hustú olejovú konzistenciu, ľahko sa rozotiera a príjemne vonia. Vôňou mi pripomína známy detský olejček Aviril. Používam ho iba na bruško a celé jeho okolie, stačí ho naozaj trošku na celé bruško, a krúživými pohybmi ho jemne vmasírovať do pokožky. Tá síce zostane po masáži mastná, olejček sa úplne nevpije, no nevnímam to ako problém. Používam ho totiž večer po sprche pred spaním, kedy na seba natiahnem už len ľahučké pyžamo.

Pokožka na brušku je po masáži jemnučká a na druhý deň vždy krásne hydratované. Tehotenské bruško dosť často aj svrbí, preto lebo sa pokožka rozťahuje a môže byť suchá. No týmto olejčekom jej dodáte aj potrebnú hydratáciu a obmedzíte svrbenie.



Olejček sa mi doposiaľ naozaj osvedčil, strie som nespozorovala a dúfam, že sa ani neobjavia. Je vhodný aj po tehotenstve, aby sa pokožka ľahšie vrátila do pôvodného stavu. A myslím, že kľudne ho môžete používať aj vy netehuľky, ktoré sa nejakých tých strií obávate :)

Odporúčam všetkými desiatimi :) Kúpite na www.feedo.sk  skvelej stránke pre mamičky, odkiaľ sa onedlho chystám objednávať plienky a iné doplnky :)

Čo vy a prípravky na strie? Skúšali ste nejaký a pomohol?
Krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Mne sa už strie vyskytli a používam na ne olejček od BiOilu a je skvelý a trocha sa po ňom aj zmierňujú:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já si úplně nemyslím, že by nějaké oleje nebo krémy dokázaly zabránit vzniku strií. Strie se dělají v podkoží, takže se k nim sebelepší krém nebo olej nedostanou. Mám to bohužel ozkoušené na vlastní kůži. Mažu se každý den a i tak mi stačí přibrat 3 kila a ihned mi strie vyskáčou. Jsem tedy toho názoru, že mazáním člověk určitě nic nezkazí, ale spoléhat se na to nejde.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To tehotenstvo ti veľmi pristane ♥ držím palce nech ťa strie obídu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mazat, mazat, mazat. Opravdu to má význam. Moje máma se mnou měla obrovské břicho, jinak byla párátko (čili ještě větší sklon ke striím) a jen díky tomu, že břicho dobře mazala tučnými vrstvami mastných krémů, ho má i po padesátce lepší, jak leckterá dvacítka.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!