Červený náramok - prečo je tak populárny?

By Zuzulienka - 5.4.15

Náramky sú medzi nami už odpradávna. Ľudia ich nosili, aby ich ochránili pre zlými duchmi, urieknutím, alebo inými nepríjemnosťami. A tak je tomu aj teraz. Jedna skupinka ľudí nosí náramky stále ako nejakú ochranu pred zlom, druhá skupinka jednoducho preto, lebo sa im páčia, chcú byť in a trendy. Áno, pretože nosenie náramkov je dnes trendy. A hlavne tých červených, šnúrkových...
Ak zalovíte na internete zistíte, že nosenie takejto šnúrky má viacero významov:


- má ochrániť pred negatívnymi vplyvmi, diablom, či urieknutím
- je symbolom priateľstva, solidarity
- vychádza zo židovskej kultúry a kabalizmu
- červená farba je taktiež spájaná aj s láskou a hodí sa sebavedomým a tvorivým ľuďom

Aktuálne si môžete vybrať z množstva takýchto náramkov. Niektoré sú naozaj iba jednoduchými šnúrkami, iné sú obohatené o rôzne prívesky, či kamienky. Tak ako aj tento šnúrkový náramok, ktorého súčasťou sú kamienky z ruženínu. Ak to neviete, tak práve ruženín je symbolom lásky a mal by ju priťahovať. Ak by sme si teda chceli vysvetliť význam tohto náramku, mohli by sme povedať, že vás bude chrániť od zla a priťahovať lásku.


Ako tento náramkový ošiaľ vznikol?
Jeho vznik siaha ešte kdesi do minulosti, keď ľudia verili, že si môžu ublížiť pohľadom. Preto sa chceli nejako chrániť.
V dnešnej dobe toto šialenstvo rozpútala Madonna. Po nej opakovali ďalšie celebrity, a po nich sme sa nechali nalákať aj my, bežní ľudia.


Ako takýto náramok nosiť?
- má sa vraj nosiť na ľavej ruke,
- mal by vám ho na ruku pripnúť niekto blízky



Nosenie takýchto náramkov určite nie je na škodu, či už na nejaké urieknutie veríte alebo nie, sú skvelým doplnkom a príjemným darčekom pre vašich blízkych.

Vlastníte nejaký červený náramok? Ak áno, povedzte, prečo ho nosíte?

Krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Ja tiež nosím červený obyčajný náramok, aj kvoli tomu urieknutiu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypada skvele.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež nosím, najmä kvôli tomu, že sa mi páči a proti urieknutiu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja jeden vlastným už asi tri roky :) Je úplne obyčajný, z červenej nitky, ktorú som našla u babky a mám na nej červené gorálkové srdiečko. Nosím ho kvôli urieknutiu .. a určite nato verím, pretože sa mi už stalo, že sa mi ten náramok cez noc rozviazal a v ten deň mi bolo príšerne zle. Takže ja dosť verím na takéto veci a je pravda, že je to aj pekný módny doplnok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja tiež nosím tento červený náramok, rovnako ako všetci u nás v rodine a len kvôli jednej veci - urieknutiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja na takéto veci neverím, resp. som nikdy neverila, ale nosím ho už asi pol roka, resp. som začala nosiť, keď som začala v robote sedieť s kolegom, ktorého nemám rada a nemám z neho dobrý pocit, tak preto :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!