Odkedy som mamou...

By Zuzulienka - 18.11.15

S narodením môjho bábätka sa toho v mojom živote veľa zmenilo. Na niečo mám času menej, niečo som začala robiť inak, alebo nerobím už vôbec. Proste je to tak, že keď sa stanete mamou, tak už to nie je len o vás. Ale aj o vašom dieťati, na ktoré musíte za každých okolností myslieť.



Našťastie môžem povedať, že nepatrím k mamám, ktoré nemajú čas ani odbehnúť na záchod. Stíham popri starostlivosti o drobca aj sa nalíčiť, či umyť si vlasy, alebo sa osprchovať a to aj  vďaka nemu. No predsa je pár vecí, ktoré sa za posledných 7 mesiacov u mňa zmenili.

... som súcitnejšia a citlivejšia - a keď vidím nejaké choré alebo trpiace dieťatko, je mi to proste veľmi ľúto. Áno, verím, že aj vám, no až raz budete mať vlastné dieťa, potom to budete vidieť ešte s väčším citom a súcitom, pretože sa vám automaticky vybavia myšlienky typu: čo ak by to moje....
... som viac ustráchaná a zodpovednejšia - uznajte, s príchodom bábätka ste zodpovední aj za jeho život, preto pri rôznych situáciách treba zvažovať a rozhodovať namiesto neho a stým prichádza aj strach a myšlienky, či ste rozhodli dobre.

... rozpamätávam sa na všetky možné rozprávky, básničky a pesničky, ktoré si dokola spievame a rozprávame
... menej nakupujem - a keď už, tak nikdy nezabudnem kúpiť niečo aj pre malého, alebo namiesto oblečenia pre seba, prídem vždy iba s oblečením, či hračkami pre neho

... málo spím - ešte som sa nevyspala viac ako 4 hodiny bez prerušenia
... viac žehlím - predtým som žehlila minimálne, iba nutné prípady. A teraz utrpela tým aj moja pravá ruka, na ktorej mám už dve menšie popáleniny.


... menej času trávim za počítačom - to vysvetľuje aj moju väčšiu neaktivitu na blogu. Za PC si sadám až večer, keď drobca uložím spať,
... viac času trávim s rodinou - často sme u mojich rodičov, u svokrovcov, alebo oni u nás. Pravdupovediac, je málo dní, kedy som s malým úplne sama. A ja som za to vďačná, obe strany majú Nikolaska veľmi radi, veď je to ich prvý vnúčik.

... nevybehnem hocikedy do obchodu - ale musím obliecť pampúcha, seba, a až potom ísť. Alebo počkať, kým bude doma manžel.
... porovnávam kočíky, nakúkam do nich, ako sú bábätká oblečené a obzerám aj samotné mamičky.

... nie som taká zmrznutá - neviem, čo tehotenstvo so mnou porobilo, no odkedy som ním prešla, akosi už nie som taká zimomrivá. Predtým mi bola stále zima, a teraz??? Proste nič.
... nelíčim si dolnú linku - áno, líčim sa stále, ale upustila som od dolnej linky. Líčim si iba tú hornú, pridám riasenku, líčka, a hotovo.


Takže taký je môj mamičkovský život :-D
Pekný dník!

  • Share:

You Might Also Like

17 komentárov

  1. Ja z neho odpadnem, ten je krásny :-) A tie vlasiska :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, vlasy na nom tiež milujem! A ešte tie malé baculate prstíky a jemnú pokožku. Vlastne na nom zbožnujem všetko :-D

      Odstrániť
  2. Mám veľmi rada podobné typy tvojich článkov.. je to zaujímavé čítať takýto súhrn.. uvidím čo sa zmení u mňa, keď budem mamou.. tiež som dosť zimomrivá, to by sa mohlo zmeniť :-) a líčenie ti pristane aj bez spodnej linky. Vlasy si farbíš stále tak ako si bola zvyknutá, však?

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno vlasy farbim stále tak isto. cca každé 2 - 3 mesiace. To vždy odchádzam od kadernika ako znovuzrodena. Milujem ten pocit "nových" vlasov :)

      Odstrániť
  3. ja tvojho syna milujem tiež :-D má nádherné meno, vlasy... a celý je úplne na zjedenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Malý je rozkošný a mamičkovanie s malým ti neskutočne pristane!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článek! A máte kráááásné dítě ;)

    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zabudla si dopisat, ze odkedy si mamicka, tak mas horsie vlasy, vyzeraju ako mastne a celkovo vyzeras ako keby si nebola spokojna a stastna. Vsimam si to na vela mamickach, ze poriadne osprosteju po narodeni babatka, zostarnu a zoskliveju.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaujimave konstatovanie. No ty ma asi najlepsie poznas :-D Dovol aby som sa zasmiala :-D

      Odstrániť
    2. Anonym. tiež sa musím smiať :-D
      Tento blog sledujem už strašne dlho a Zuzka je nádherná, na každej fotke úplne žiari a myslím si, že je to obdivuhodné, že sa mamička pri dieťati dokáže aj namaľovať a starať sa o seba, chodiť ku kaderníkovi, nalakovať si nechty a pekne sa obliecť, predpokladám, že ako si všímaš aj iné mamky tak nie všetky to dokážu ;-)

      Odstrániť
  7. Skvělý článek, já jsem maminka dvouměsíčního chlapečka a úplně se v tom nacházím. Je to nejkrásnější období mého života! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. s tým materstvom si ešte viac skrásnela!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten je nádherný a roztomilý! :) Hotový andílek.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!