MANNA, nielen mydlá...

By Zuzulienka - 3.2.16

Prírodná kozmetika sa dostáva do nášho povedomia čoraz viac. Niet sa čomu čudovať. Chemikálií už je okolo nás naozaj dosť a preto sa ľudia snažia v rôznych oblastiach ponúknuť niečo prírodné bez zbytočných škodlivín. Tušili ste vôbec koľko škodlivých látok si nanesiete na telo len v čase odkedy sa zobudíte až po odchod z domu??? A čo tie látky v našom tele napáchajú, o tom by sa dalo tiež písať. Svoje o tom vie aj zakladateľka spoločnosti Manna, ktorej zopár produktov vám chcem dnes predstaviť.


Manna totiž je naozaj prírodná. Mydlá, maslá, balzamy, zubné pasty, oleje, deodoranty a mnoho ďalšieho si môžete dopriať vo verzii bez chémie, škodlivín a so samými prírodnými zložkami.
Asi najpopulárnejšími z jej produktov sú mydlá. Áno, tie klasické tuhé mydlá, ktoré už väčšina z nás dnes nepoužíva. Ale čo tak ich skúsiť aspoň na chvíľu???



Ja som mala možnosť vyskúšať Zázvorové mydlo z kozieho mlieka.

Hmm, zaujímavé zloženie ingrediencií, prečo práve tieto?
Kozie mlieko obsahuje množstvo vitamínov a hlavne betakazeín, ktorý hydratuje pokožku. No okrem toho má aj krémové a hydratačné vlastnosti.

Zázvor určite dobre poznáte ako posilňovač imunity, a aj v tomto mydle tak pôsobí. Navyše stimuluje krvný obeh, má antiseptické účinky a čistí póry.

No a tieto dve skvelé ingrediencie sa spojili v jedno a vzniklo úžasné prírodné mydlo. V sprche vonia po zázvore (čo ja osobne síce veľmi nemusím, ale pre milovníkov zázvoru to bude o inom), krásne pení, a telo zostane hydratované a vyživené. Naozaj ma prekvapili jeho čistiace účinky, pokožka zostane po umytí doslova až taká matná, úplne iný pocit ako pri použití sprchového gélu. Akurát teda by som si nabudúce vybrala úplne inú vôňu. Napr. s vôňou pomaranča :-)
A ak raz začnete používať toto mydlo, tak už nemusíte používať penu na holenie. Pretože pri umývaní s ním sa pomocou vytvorenej bohatej peny môžete hneď aj oholiť, tam kde potrebujete.




100% čistý vonný olej s vôňou muškátového kvetu

Ak si radšej doprajete kúpeľ, ako sprchu, aj v tomto prípade si ho môžete spríjemniť niečím prírodným. Vonné olejčeky sú do kúpeľa ako stvorené, krásne prevoňajú všetko okolo a vám sa nebude chcieť vyliezť z vane. Taká vôňa muškátového kvetu (geránium) je tiež niečo, čo poteší vaše zmysly. A toľko pozitívnych účinkov, ktoré má na telo, je naozaj obdivuhodné: upokojuje, pomáha pri bolestiach hrdla, hydratuje suchú pokožku a ďalšie.

Gerániový muškátový 100% esenciálny olej obsahuje naozaj len 100% gerániový olej. Môžete ho využiť do kúpeľa, na masáž, vmiešaním do bambuckého masla na hydratáciu pokožky alebo si ním proste len tak vytvoriť doma príjemnú arómu a nasávať jeho vôňu.

V kúpeli sa olej správa naozaj príjemne. Stačí nakvapkať do vody max. 20 kvapiek a vôňu budete cítiť v celej kúpeľni. Nemusíte sa báť nejakej mastnoty, práveže pokožka po vykúpaní zostane hladká, hydratovaná, svieža... Vôňu síce na tele potom už nie je veľmi cítiť, ale to nevadí. Stačí ten skvelý kúpeľ a zaspíte ako bábätko.



Prémiové bambucké maslo Manna

Po takom kúpeli, či sprche je ideálne sa niečím namazať. Síce po použití mydla alebo oleja Manna, ktoré hydratujú pokožku to už nie je také potrebné, no ak ste zvyknuté na to príjemné vtieranie krému do pokožky, rozprúdenie krvi a dokonalú hydratáciu, alebo máte veľmi suchú pokožku, doprajte si prémiové bambucké maslo Manna. A nielen po kúpeli, ale kedykoľvek sa vám zažiada.

Bambucké maslá sú jednotkou v starostlivosti o suchú pokožku. Ak ste ešte žiadne neskúšali, rýchlo to napravte. Bambucké maslo sa získava zo stromu karité a obsahuje neskutočné množstvo vitamínov. Pokožku hydratuje, zmäkčuje, zjemňuje, ošetruje, regeneruje, chráni, omladzuje, no proste dopraje jej všetko, čo potrebuje.
Spoznáte ho ľahko, je tuhé ako maslo, ktoré vyberiete z chladničky, a rozotriete ho tak, že si ho zohrejete v dlaniach, aby trochu povolilo. Toto bambucké maslo má takú prírodnú čistú jemne akoby dymovú vôňu a je naozaj úžasné. Ja teda bambucké maslá milujem. A odporúčam.



Neparfumovaný krémový dezodorant Manna

Dezodoranty sú niečo, bez čoho sa asi nezaobíde nikto z nás. Chceme sa predsa cítiť sviežo a chceme aj ľuďom okolo nás voňať. Základom je preto použitie dezodorantu, ktorý zabraňuje nepríjemnému pachu, vznikajúcemu pri potení. A potíme sa všetci.  No nie všetci dobre znášajú klasické parfumované dezodoranty, alebo antiperspiranty dobre. Svrbenie, pálenie, sčervenanie - tak to sú príznaky, ak vám dezodorant nesadol. Alebo ste možno tehotná, dojčíte, či vám jednoducho klasická kozmetika nesedí. Vtedy sa môžete opäť obrátiť na Mannu a zaobstarať si tento neparfumovaný krémový dezodorant.

Obsahuje samé prírodné zložky: kokosový olej, kukuričný škrob, oxid zinočnatý, čistý včelí vosk a E-vitamín.

Jeho konzistencia je naozaj krémová, je bez vône a aplikujete ho ako krém. Aplikácia balenia mi nepríde zrovna najšťastnejšia voľba, ale dá sa to prežiť. Krém totiž musíte nabrať prstami, a tak si ho natrieť na požadované miesta. Nie každému to musí byť príjemné, a mne tiež tento spôsob aplikácie veľmi nevyhovuje.

Inak je však deodorant naozaj príjemný, po chvíľke sa vstrebe, nevyvoláva žiadne nepríjemné reakcie, nefarbí oblečenie a fakt funguje. Svoj pot vďaka nemu naozaj necítite.



Takže, ak ste neskúšali, naozaj odporúčam!
Čo hovoríte na túto prírodnú kozmetiku?

Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Mannu znám, ale přiznám se, že mi absolutně nesedla - vím, že se pleť po přírodní kosmetice nejdřív zhorší a pak zlepší, ale u mne to zlepšení nenastalo, takže jsem to vyhodila :(
    - měla jsem to černé mýdlo a máslo s levandulí :)
    two ways to wear white shirt and blue jeans

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidiš, a mne sa pleť ani nezhoršila. Je to fakt individuálne.

      Odstrániť
  2. Fu, tak to si teda neviem predstaviť, keby som niekde chcela použíť dezodorant a musím si ho takto nanášať prstami. Bolo by to asi zaujímavé. :-D Ale inak ma prekvapilo, že existujú aj takéto dezodoranty. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to ma veru ani nenapadlo, že použiť ho niekde mimo domu. Je to trošku nepraktické, ale zas tento fakt stačí naniesť ráno a zabráni pachu po celý den.

      Odstrániť
  3. O tejto značke som ešte nepočula, ale veľmi ma zaujala:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I like your blog, its really dope.
    Do you want to follow each other?
    If you want, than follow me, and let me know in comments, so I can follow you back with pleasure.

    We can follow each other on Instagram @andjela.dujovic, let me know in the comments so I can follow you back.

    www.bekleveer.com
    xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vždy ma fascinujú obaly prírodnej kozmetiky, sú nádherné. Na druhú stranu pridávajú na cene...každopádne sú to zaujímavé produkty :) Kika - Blog for smiel

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tie balenia sú úžasné ♡ Verím, že kozmetika dvakrát tak (:

    ♡ Shirt Up! & Giveaway ♡

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Baleni se jim povedla, znacku neznam. Zaujalo me bambucke maslo.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!