Mandľová starostlivosť o citlivú pokožku

By Zuzulienka - 12.3.16

Mandle, alebo mandľový olej sa v kozmetike využíva už od pradávna. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov, blahodárne pôsobí na pokožku, či vlasy, regeneruje, upokojuje, vyživuje a hydratuje. Je naozaj veľmi obľúbenou ingredienciou vyskytujúcou sa hlavne v prírodných kozmetických prípravkoch a pre svoje účinky je ideálny na suchú pokožku.


Vie to aj Weleda, ktorá vyvinula špeciálny rad pre citlivú pleť práve s obsahom vyživujúceho madľového oleja. Sprchový krém, telové mlieko a do tretice krém na ruky. Všetky produkty sú zladené do jemnučkej ružovej farby, ktorá má indikovať citlivú pleť.



Citlivá pleť sa môže prejavovať všelijako. Začervenanie, suché miesta, svrbenie, pnutie pokožky... Preto potrebuje hydratáciu a výživu. Už pri sprchovaní

Mandľová sprchovacia emulzia - áno, už v sprche to začína. Obyčajné sprchové gély môžu pokožku ešte viac vysušovať a dráždiť. Táto emulzia je skôr krémovej konzistencie, obsahuje nielen mandľový olej, ale aj bambucké maslo a stará sa o pokožku už počas samotného sprchovania. Je stredne hustá, niečo ako telové mlieko, a umýva naozaj dokonale.  Pokožka je po umytí svieža a až taká matná. Všimla som si už dávnejšie, že pri takýchto prírodných produktoch býva pokožka lepšie umytá, produkty nezanechávajú na pokožke žiadny film, ale ju dôkladne vyčistia a zanechajú hydratovanú. Oceňujem balenie s uzáverom naspodu, takéto sprcháče sú najpraktickejšie.



Mandľové telové mlieko - aj keď už pri samotnom sprchovaní je o pokožku postarané, citlivá pleť ocení ešte aj následnú starostlivosť po sprche. A to v podobe jemného telového mlieka s obsahom mandľového oleja. Mliečko má riedku konzistenciu, aplikuje sa praktickou pumpičkou, ľahko sa rozotiera a veľmi rýchlo vstrebáva. Pokožku zanecháva hladkú, hydratovanú a znižuje pocity pnutia.
Moja suchá pokožka túto starostlivosť ocenila.



Mandľový krém na ruky - no a samostatná kapitola sú ruky. Tie trpia každý deň najviac, máčame ich, všetko s nimi robíme, tak si zaslúžia riadnu starostlivosť. Tento krémik im ju dopraje. Balenie 50 ml je síce pre mňa malé a veľmi rýchlo som ho spotrebovala, no na bežnú hdratáciu postačí. Moje suché ruky však nepremastil tak, ako by som potrebovala, na mňa bol taký vodnatejší, aj keď nepredstavujte si ho zase riedky ako telové mlieko, a nemala som s ním pocit dokonalej hydratácie. Avšak niekomu inému môže pokojne vyhovovať.


Všetky tri produkty voňajú jemnučko po mandliach, neobsahujú žiadne konzervačné látky, farbivá, ani parfumy. Ale to asi o Welede viete.
Mne sa jej produkty páčia stále viac a viac...

Skúšali ste toto trio pre citlivú pleť?
Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Produkty vyzerajú super:) rada by som ich vyskúšala, aj kvôli kákavému ružovému obalu♡
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveaway.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Weleda mandlová je úžasná :). Měla jsem pleťový krém a velká spokojenost :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. od Weledy som ešte nikdy nič nevyskúšala, ale vyzerajú super tieto produkty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzerá to zaujimavo tuto kozmetiku ešte nepoznam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mandľový olej je super vec. Pevne verím, že tieto produkty sú úžasné a ako krásne musia voňať ♡

    ♡ What´s in my bag | Going to bar, cafe etc. & giveaway ♡

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Produkty vazne vypadaji suprove, zalibilo se mi telove mleko. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj založila jsem nový blog, budu ráda když zavítáš www.glasswithroses.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  8. weledu mám veľmi rada a mala som možnosť vyskúšať mandlové mlieko a bolo super, krásne hydratuje a veľmi pekne jemne vonia :)
    theVandasdiary

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Z mandlovej rady pouzivam od Weledy cistiace mlieko. Je jemne a zaroven dost silne na odstranenie make upu. Krem na ruky mam tiez v oblube najma kvoli tomu, ze sa rychlo vstrebava a nezanechava mastny film :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!