Čo takto bio káva?

By Zuzulienka - 16.6.16

Kávička je moja malá závislosť, ktorú si doprajem každý deň a na ktorú sa každý deň teším. Milujem tú vôňu, chuť a celý ten kávičkový rituál. Vybrať si však dobrú kávu z toľkého množstva v obchodoch môže byť niekedy problém. Instatná, či zrnková, taká či onaká... naozaj ich je na výber veľa.


Ja vás však pozývam ochutnať inú kávu. A to BIO kávu José Garcia, ktorá je produkovaná v ekologickom poľnohospodárstve v Španielsku. Kávička sa vyznačuje originálnou chuťou dokonca si môžete vybrať z niekoľkých príchutí. Ja, keďže okrem kávy milujem aj čokoládu, som si vybrala spojenie tejto kávy práve s ňou. Jose Garcia ACHOCOLATADO!

Kávičku dostanete v praktickej a luxusnej 250g dóze, v ktorej sa zachová jej čerstvosť a vôňa naozaj veľmi dlho. Všeobecne sa odporúča akúkoľvek kávu skladovať práve v dózach a špeciálnych nádobách pre zachovanie chuti a arómy.



A teda aróma je u tejto kávičky naozaj jedinečná. Je to prvé, čo vás ovanie, keď ju otvoríte. Je ako jedinečný parfém, v ktorom sa miešajú tóny čokolády, sušeného ovocia a sladkého karamelu. Samozrejme v spojení s vôňou pravej 100% Arabicy.

Káva je zrnková, treba na ňu kávovár, alebo mlynček na kávu, aby ste si mohli vychutnať tú pravú chuť. Pripravte si ju podľa seba - s cukrom alebo bez, s mliečkom, či smotanou alebo dokonca ozdobte šľahačkou.



Kávička chutí naozaj veľmi lahodne, je tam cítiť aj spomínanú čokoládu a síce je na mňa trošku silnejšia, ako som zvyknutá, no praví kávičkári si ju určite vychutnajú každým dúškom.

Pri prvom ochutnaní dokonca zacítite chuť čerešní, ktorá sa rozplynie a pomaly prechádza k mandľovému nádychu s marcipánovou bodkou.

Naozaj veľmi zaujímavá kombinácia vôní a chutí sa mieša v tejto luxusnej káve.



Na záver zopár zaujímavostí o mne a káve:
- kávu pijem každé ráno s raňajkami, a potom ešte poobede, buď doma alebo v kaviarni
- kávu pijem iba s mliekom, bez neho mi nechutí
- veľmi často navštevujem rôzne kaviarničky
- v kaviarňach si najčastejšie objednávam latte, cappucino alebo ľadovú kávu
- klasické presso mi vôbec nechutí. Je pre mňa silné a malé, ja potrebujem k posedeniu pri káve niečo väčšie, čo sa dá vychutnávať a niečo, čo je s mliekom.
- ak by ste si chceli dať kávu podľa mňa, tak by vyzerala takto: 1 lyžička kávy, 1 lyžička cukru, zaliať horúcou vodou do 3/4 šálky a zvyšok doliať mliekom. To je káva podľa mňa. Aj túto som si doliala mliečkom a bola výborná!

Akú kávu pijete vy?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. tiež som "kavičkový typ" a kávu si doprajem každé ráno ;)
    ja pijem len s mliekom žiadny cukor ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som teda espressová, ale nepohrdnem ani espressom macchiatom alebo cappuccinom. Káva vyzerá krásne, už len tie rovnomerne veľké a krásne sfarbené zrná svedčia o tom, že to nie je šmejd. Na turka je ju škoda, lebo nevynikne jej plná chuť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!