Ako na peeling...?

By Zuzulienka - 18.1.17

Krásna pleť nie je len tak. Treba sa o ňu starať, odličovať, čistiť, krémovať, maskovať a aj peelingovať. Verím, že tento pojem je každej z nás známy a verím, že ho aspoň občas aj praktizujete.
Áno, taký peeling je totiž neodbytnou súčasťou pravidelnej starostlivosti o každú pleť.

Možno sa pýtate, na čo by ste vlastne mali používať peeling a aké výhody to pre našu pleť má? No je ich hneď niekoľko. Peeling odstraňuje odumreté bunky na našej pokožke, prekrvuje a osviežuje pleť, zmenšuje póry a pleť dočisťuje a pri pravidelnom používaní aj rozjasňuje. Nestojí to za to? Určite áno, len teraz, ako vlastne správne peelingovať? Ponúkam zopár tipov.


1. Vyberte si správny produkt
Peeling si môžete buď vyrobiť doma, alebo kúpiť hotový v drogérii. Ja volím vždy tú jednoduchšiu možnosť, som lenivá na to, aby som si doma niečo vyrábala, preto radšej kúpim hotové. Je dôležité si vyberať peeling aj podľa typu pleti.



Ja som už poskúšala veľa peelingov, no momentálne mám doma asi jeden z najlepších. Je to Jemný pleťový peeling 3v1 od Avonu. Peeling obsahuje výťažky z plodov mydlovníka, pleť čistí, zmenšuje póry, odstraňuje odumreté bunky a vďaka spomínanému mydlovníku zlepšuje hydratáciu pleti a pri pravidelnom používaní je pleť jasnejšia a krajšia.

A že čo je to ten mydlovník? Je to strom, ktorý patrí medzi odrody podobné gaštanu. Je vždyzelený, rastie pomaly a dosahuje výšku až 20 metrov. Jeho plodmi sú orechy, ktorých škrupiny obsahujú neobyčajné množstvo saponínu a preto je využívaný ako prírodný čistiaci prostriedok. A aj pridávaný do niektorých kozmetických produktov.

Peeling má hustú gélovú konzistenciu s drobnými čiastočkami, ktoré pleť obrusujú. Vonia sviežo, cítim z neho  Je veľmi jemnučký, no zároveň účinný. Pleť krásne zbaví make-upu, dočistí a zanechá ju hladkú.


2. Menej je viac
Pri tomto bode by ste si v prvom rade mali ujasniť, aký typ pokožky máte. Peelingovať by ste mali pravidelne, no nie príliš často a vôbec nie každý deň. Ak máte normálnu pleť, peelingujte raz týždenne, pri mastnej pleti pokojne dva krát za týždeň a ak je vaša pleť suchá a citlivá, tak jej peeling postačí raz za 10 dní, možno aj raz za 2 týždne.

Ja peelingujem tvár tak raz za 2 týždne, mám pleť totiž citlivú a suchú. Avon peeling 3v1 je výborný v tom, že je vhodný pre všetky typy pleti a je hypoalergénny.


3. Pozor na vyrážky
Ak vás trápi akné, tak pozor na peeling. Peelingujte buď veľmi opatrne, alebo vôbec. Alebo sa zverte do rúk kozmetičky. Ak by ste to totiž pri aknóznej pleti preháňali s peelingom, môžete si zbytočne rozškrabať a podráždiť vyrážky, po ktorých vám môžu zostať na pleti jazvy. A to predsa nechcete. Takže naozaj opatrne s peelingom pri vyrážkach.

4. Jemne a opatrne
Opatrne a jemne by ste mali s peelingom zaobchádzať aj celkovo. Je nutné ho vždy nanášať na pleť navlhčenú vodou a rukami jemnučko rozotierať a pokožku tak obrusovať. Peelingy väčšinou svojou gélovou konzistenciou vytvoria aj ľahučkú penu a uľahčujú tak používanie. Aj Avon peeling 3v1 trošku pení, no zmýva sa úplne bez problémov. Treba sa len vyvyrovať okoliu očí a perám, ktoré môže peeling podráždiť.


5. Nezabudnite na starostlivosť po
Ak pleť dočistíte a vysušíte, nezabudnite ju následne aj hydratovať. Vyčistená pleť je pripravená prijať čo najviac živín práve zvonka. Či už sa rozhodnete pre krém, olej, alebo iný prípravok, je na vás. Vyhýbajte sa však prípravkom s obsahom alkoholu.

Pravidelný peeling vašej pleti urrčite len a len prospeje, rozžiari ju a vyhladí. A pre krásnu pokožku my ženy, urobíme čokoľvek.


Tak čo, ako často peelingujete a aký peeling momentálne používate?
Pekný večer!

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. No já si musím nějaký peeling pořídit chybí mi v mém kosmetickém šuplíčku :D :) A stále ještě nevím jaký. :)
    Giveaway Saloos

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento ti pokojne možem odporučit. Je výborný, mne vyhovuje.

      Odstrániť
  2. ja si robim peeling doma, do krabicjy si dam od oka kávu, kokosovy olej, med, citron, olivovy olej, a nanasam na tvar. Takto aspon viem co to obsahuje, a ze mi nemoze urcite podrazdit tvar :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fiha, zaujimava kombinácia. Ja som už viackrat uvažovala nad domácim peelingom, no nikdy sa mi ho nechce robiť, aj ked viem, že to nie je žiadna veda a nič náročne :)

      Odstrániť
  3. Ja používam peeling pravidelne, aspoň raz za týždeň, momentálne mám peeling od Biodermy a Clinique, ktoré sú drsnejšie a potrebovala by som práve nejaký jemnejší, tento od Avonu vyzerá fakt zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, aké su tie tvoje spominané, no tento z Avonu je fakt jemný, no učinny. Za vyskúšanie stoji, a ak ti nebude vyhovovat, tak niekomu posunieš.

      Odstrániť
  4. Tak za mňa je tento peeling jednoducho TOP značka nutra effects mi z avonu veľmi vyhovuje😊a ja si peeling robim raz za týždeň😊

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!