BABY: 10 vecí našej každodennej potreby

By Zuzulienka - 21.1.17

Dobré ránko.
Dnešný článok bude určený pre mamičky a budúce mamičky. Chcem vám predstaviť naše obľúbené a každodenné produkty a tak vám možno vnuknúť inšpiráciu, čo používať, alebo čím sa zásobiť pred narodením bábätka.


Môj malý drobec už bude mať o 3 mesiace 2 roky. Za čas od jeho narodenia sme si prešli rôznymi obdobiami, režim sa nám menil zároveň s tým ako rástol a taktiež aj produkty každodennej potreby buď ubúdali alebo pribúdali.



PAPIEROVÉ PRODUKTY

Plienky
Možno niektoré mamičky hrdo vyhlasujú, že ich dieťa od roka a pol chodí už iba na nočník a plienky nemajú... no nevadí. Každé dieťa je iné a podľa mňa je úplne normálne, ak takmer 2ročné dieťa ešte nosí plienky. Preto sú u nás ešte každodennou nutnosťou. Obľúbili sme si tieto z Kauflandu, ešte nikdy ich neprecikal, a v porovnaní s inými značkami a počtom plienok v balení majú asi najlepšiu cenu. Odporúčam


Podložky na prebaľovanie
Máme aj klasickú penovú podložku určenú na prebaľovanie, no ja som si veľmi zvykla na tieto "jednorazové" prebaľovacie podložky. Pretože ich vždy jednoducho len roztiahnete pod zadok a nemusíte sa báť nehody. A dajú sa používať dovtedy, kým sa na ne nejaká tá nehoda nestane, a teda kým sa nezašpinia. Mali sme už rôzne značky, no Babylove z DM sa mi pozdáva asi najviac.


Vlhčené obrúsky Babylove
Verte tomu, že ak sa vám narodí dieťa, tak vlhčené obrúsky budete mať všade. Teda pokiaľ nie ste ich striktným odporcom, a nerozhodli ste sa pre látkové plienky a umývanie len čistou vodou.
Podľa mňa sú vlhčené utierky skvelá vec a uľahčujú celé prebaľovanie. Jednoducho rýchlo utriete to čo treba a vyhodíte.

Vlhčené od Babylove dostať vo viacerých variantoch. Tieto biele sú určené iba na zadoček, aj ich používame iba na zadoček. Potom sú ešte modré, a tie sú určené na celé telo, teda dajú sa nimi utierať rúčky v prípade potreby na cestách, či tvárička atd.


Papierové obrúsky Babylove
A do tretice Babylove. V kuchyni nám nikdy nesmú chýbať tieto v krabičke. Keďže môjmu drobcovi adí každá omrvinka, kúsok ryže, alebo omáčka na rukách pri jedle (ale ruky do jedla aj tak bude strkať), tak sú rýchlou pomôckou. A nielen na ruky, ale aj na pusinku, či zotretie akýchkoľvek iných nehôd pri jedle. Sú väčšie a pevnejšie ako iné papierové obrúsky a preto aj veľmi vhodné na takéto úkony.


KOZMETIKA

Celkovo jej nepoužívame veľa, no keď už nejakú, tak som sa rozhodla pre Mixu. Mám od nej odskúšaných veľa produktov aj pre seba a zatiaľ som s ňou nemala žiadne problémy. Ani môj malý.

Mixa extra vyživujúci gél 3v1
Tento jemný gélik som vám na blogu už viackrát spomínala: TU aj TU. Veľmi som si ho obľúbila a používame ho približne od malého 6 mesiacov. Nielen na kúpanie, ale aj na prípadné umytie rúk je veľmi vhodný. Je jemnučký a vonia bábätkovsky.


Krém na zadoček
Takýto krémik je povinnou výbavičkou bábätka od narodenia. Predsa len nechceme, aby malo boľavú riťku. My bežne používame tento Mixa krém na zapareniny. Je takej redšej konzistencie, dobre sa rozotiera, nedráždi, nie je parfumovaný. Máme aj zopár iných krémov, no tento používame asi najčastejšie.


Zubná kefka Curakid
Zúbky sa malému postupne prerezávali od 6. mesiacov. Našťastie zvládol to bez preplakaných nocí a iných problémov. Dnes už má vonku celý chrup a preto ho pravidelne čistíme. Keďže ja sama používam Curaprox kefky a veľmi sa mi osvedčili, výber nebol iný ani u malého. Akurát som zvolila takúto detskú verziu. Zubnú pastu zatiaľ ešte nepoužívame, pri detičkách, ktoré ešte nevedia vypľúvať to nie je nutné, aj keď viem, že pasty sú vyrábané špeciálne pre deti a môžu sa prehĺtať.


STRAVA

Sunar 3
Malého som prestala kojiť v 15 mesiacoch. Nebolo to nárazové ukončenie, ale prišlo to postupne. A keďže mlieko je pre bábätka stále nutnou potravinou, treba nejakú náhradu. Niekto je hneď za kravské mlieko, my sme ho skúšali, no do dnešného dňa ho malý nechce. Preto som zvolila Sunar. Vyrástla som na ňom ja, vyrastie aj môj drobec. Stará overená klasiku a malému chutí. Momentálne pije približne 250 ml 2 - 3 krát denne.


Fľašky
Spomínaný Sunar z niečoho musí piť. Máme viacero fľašiek, MAM, jedna AVENT a aj Chicco. Z MAM a Chicco fľašiek pije mliečko, z AVENT fľašky čajík a vodu.


Dojčenská voda
Áno viem, téma dvoch strán (ako očkovanie, obuv, plienky a mnoho iného). Jedným voda z plastových fliaš nevadí, iní ju budú bojkotovať. My ju používame - Lucku, Rajec, Drobček, všetky tieto striedame a robím z nej malému mlieko a čaje. Samozrejme jedlo mu varím už z normálnej vody z kohútika a postupne prechádzame na normálnu vodu aj čo sa týka pitia.


Samozrejme, že je ešte mnoho ďalších vecí, ktoré používame každý deň, ako príbory, riady, oblečenie, hračky atd. No to by sa tento článok asi nikdy neskončil a preto som vybrala len tých desať.

Tak čo, mamičky, ste tu nejaké? Používate tiež niečo čo my?
Príjemnú sobotu prajem.

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Mixu znám, tu jsem používala i já sama. :) Skvělý článek.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkně napsaný článek. Já sice děti momentálně nemám v plánu ale pro ty které mají dítě nebo budou mít to jsou super tipy... Věci z Dmka se mi zdají být super účelné a nejsou tolik předražené jako jiné značky. Určitě by byl zajímavý článek o dětské kosmetice, protože co takhle čítám složení různých výrobků, nezdají se mi některé běžně prodávané dětské výrobky že by se lišily od těch pro dospělé.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, produkty z dm su nielen super, ale maju aj dobru cenu. Clánok o detskej kozmetike je dobrý tip, len teda my zatial používame len Mixu. Skušali sme aj Bupi, no Mixa sa mi páči viac. Ale snád do buducna ešte vyskušame toho viac a vznikne aj nejaký ten článok.

      Odstrániť
  3. Zuzi, pekný článok, akoby si vystihla našu výbavu...:)) tiež máme v obľube značku Babylove, dokonca ja som si už do kabelky zaobstarala aj tie mini vlhčené obrúsky, ktoré sú veľmi praktické...takisto odporúčam kefku Curakid, drobec okrem čistenia prvých zúbkov ju sčasti využíva ako hryzýtko pri prerezávaní zúbkov a na kupkanie, keďže máme dosť citlivú pokožku sa mi najviac osvedčila značka Hipp...pekné chvíle s drobcom želám ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jej dakujem :) Ano babylove su super, maju super veci, čo sa týka tejto papierovej výbavy. Aj v kabelke nosim tiež to balenie vlhčených obruskov ako ty.
      A inak Mixa je určená práve pre citlivu pokožku, takže oplati sa vyskušať, ak ste ešte neskušali. Je strašne jemnučká a milujem jej vonu.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!