Weleda parfumy Eaux Naturelles

By Zuzulienka - 11.1.17

Weleda nedávno prišla na trh s novinkou - parfumom z radu Eaux Naturelles s vôňou Onagre. Ako iste viete, Weleda sa špecializuje na prírodné produkty a inak tomu nie je ani pri týchto parfumoch, ktorých základ tvoria 100% éterické oleje a prírodné suroviny. Okrem novinky Onagre ponúka ešte 3 ďalšie vône, ktoré sú na trhu už nejaký čas a možno ste už mali možnosť sa s nimi stretnúť: rakytník, divoká ruža a granátové jablko.


My si však v prvom rade dnes predstavíme parfum Weleda Jardin de Vie s vôňou Onagre, v ktorej sa miešajú tóny magnólie so sviežim kardamónom a santalovým drevom. Výrobca ju prirovnáva k vôni príjemného letného večera, ktorý možno práve mnohým z nás v tejto treskúcej zime chýba. Tak prečo si ho nenavodiť aspoň parfémom?
Všetky parfumy sú bez konzervantov, farbív a parfumácie na báze minerálnych olejov a vznikli bez použitia hliníkových solí. Koncentrácia vonných surovín v parfémoch je 5%. Tak si hovorím, prečo nevyskúšať, s prírodnými parfémami som ešte nemala tú možnosť.

Domov mi dorazil balíček, ktorý obsahoval jedno klasické 50 ml balenie vône Onagre a 3 vzorky ostatných vôní. Tak som mala možnosť vyskúšať všetky štyri vône.


Parfém Jardin de Vie - Onagre mieša  sebe tóny magnólie, kardamónu a santalového dreva. Parfém má sklenenú fľaštičku ladenú do fialova s rozprašovačom a je balený ešte aj zvlášť v krabičke. Proste ako akýkoľvek iný parfém. Veľmi sa mi páči celkový dizajn týchto parfémov. Každá vôňa má inú farbu, no celkovo všetky tie farby všetkých flakónov spolu dávajú najavo, že patria k sebe a že sú z jedného radu.


Onagre obsahuje tieto éterické oleje:

Hlava parfumu: kardamón a čierna ríbezľa
Srdce parfumu: magnólia
Základ parfumu: santalové drevo

Na prvé streknutie vôňa pôsobí príliš aromaticky a ide do korenistých tónov, až neskôr sa rozvinie magnólia a cítiť aj sladkú ríbezľu. Priznám sa, že ma veľmi neoslovila, tešila som sa na magnóliu, lebo mám rada parfumy s týmto kvietkom, no v kombinácii s ostatnými zložkami, ktoré obsahuje mi tá vôňa nesedí.

Ak ste zvedaví na výdrž vône, neočakávajte žiadne zázraky. Predsa len je to prírodná vôňa a jej výdrž na pokožke je tak 2 - 3 hodiny. Potom ju treba obnoviť. Ale ak si nejakú vôňu zamilujete, myslím, že si ju budete len a len radi nanášať znova a znova aj niekoľkokrát denne.




Okrem hlavného parfému som skúšala aj 3 ďalšie vzorky: granátové jablko, rakytník a ruža.


Grenade - granátové jablko:  ovocná vôňa

Hlava parfumu: pomaranč
Srdce parfumu: neroli, davana
Základ parfumu: vanilka

Agrume - rakytník: svieža citrusová vôňa

Hlava parfumu: grapefruit, mandarínka
Srdce parfumu: ylang-ylang
Základ parfumu: santalové drevo

Rose - ruža: kvetinová vôňa pripomínajúca záhradu plnú kvetov, ktorá mi vonia asi najpríjemnejšie zo všetkých.

Hlava parfumu: bergamot
Srdce parfumu: ruža, pelargónia, ylang-ylang
Základ parfumu: cédrové drevo


Každá vôňa z radu Jardin de Vie je špecifická a iná. Celkovo musím povedať, že ma vône neoslovili, prídu až príliš aromatické a výrazné. Jednoducho povedané, keď si ich nanesiem na pokožku, stále danú vôňu cítim a neviem sa s ňou stotožniť.

To však nebráni vám, aby ste niektorú z nich vyskúšali. Každý máme totiž iný nos a páčia sa nám iné vône.

Alebo už ste nejaký Weleda prírodný parfém skúšali?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. To by som ani nepovedala že má Veleda aj parfúmi.Vyzerajú lákavo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerajú lákavo. Bola by som zvedavá ako skutočne voňajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak o tomto teda počujem prvý krát, ale vyzerá dobre :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Parfémy od Weledy jsem nezkoušela ani ovonět, nikde jsem je neviděla :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!