Čím som si spríjemnila zimu...

By Zuzulienka - 4.3.17

Táto zima bola po dlhých rokoch poriadne mrazivá a zasnežená. Ani sa nepamätám, kedy naposledy bola taká zima. Aj keď toto ročné obdobie nemusím, myslím si, že je fajn, ak vtedy skutočne štípe mráz, padá sneh a príroda si tak môže oddýchnuť. A je aj fajn si toto obdobie nejako spríjemniť, ak tiež patríte medzi tých, ktorí zimu skôr pretrpia, ako si užívajú.


Tak som zhrnula zopár tipov, ako som si chladné dni, keď sa človeku von nechcelo vystrčiť ani nos, spríjemňovala v pohodlí domova. Lebo tam je v zime najlepšie, v teplúčku, spoza okna sledovať, ako padá sneh.... a ako sa tá zima vonku blázni :)

- čaje, čajíky a teplé nápoje
Priznám sa, že čajová som nikdy nebola. No túto zimu sa to zmenilo. Bolo to aj tým, že bola fakt riadna zima a ja som nemala chuť piť studenú vodu, ani iné nápoje a tak čaje boli najlepším riešením. A bolo to aj vďaka mojej sestre, ktorá naopak čajová je a aj vďaka nej som túto zimu ochutnala a zamilovala si mnohé skvelé čajíky. Hlavne značka Mistral ma oslovila chuťovo. Medzi moje obľúbené by som pokojne zaradila ich medovku, mätu a malinu v jednom, rakytník, alebo klasický lipový čaj so šípkami. Naozaj odporúčam ochutnať, podľa mňa tieto čaje sú jednými z najlepších na slovenskom trhu.



Okrem čajíkov je však pre mňa celoročne výborným nápojom aj kávička. Denne si doprajem jednu až dve s mliečkom.


- sviečky
Zima je jediné obdobie, kedy si doma nejakú tú sviečku zapálim. Všetko to začína dušičkami, od toho obdobia aj doma vyťahujem sviečky a pálim jednu za druhou. A pritom to vôbec nemusí byť žiadna vonná sviečka. Stačí mi aj obyčajná čajová, dám do svietnia, zapálim a hneď má domov inú atmosféru.

- knihy
Kedy inokedy je toľko času na čítanie, ako v zime? No nikdy. V zime sú dlhé večery, Vianoce a keď fakt máte čas, nie je nič lepšie, ako si vytiahnuť dobrú knihu, zachumlať sa pod deku a čítať si. Milujem to.
Momentálne mám rozčítanú Materská na zbláznenie a bavím sa :) A áno potom ma čaká aj Nanič mama.


- horúca sprcha, kúpeľ
Už ste to určite zažili... prišli ste domov po celom dni, vymrznutí do kosti a ledva ste sa doma zahriali. Vtedy je najlepšie dať si horúcu sprchu, alebo ešte lepšie horúcu vaňu, plnú peny s vonnými sviečkami, pohárom vínka... To je ten najlepší spôsob ako sa zahriať. Hmmmm


- hydratačná kozmetika
Po takej tej sprche, či kúpeli netreba zabúdať ani na pokožku. Ja v zime musím viac krémovať, lebo mám pokožku suchú. A sú to príjemné večerné rituály. Pokožka dostane hydratáciu, prekrví sa, a vám sa bude aj lepšie spať. Na telo odporúčam telové mlieka Mixa a na pokožku tváre výživný hydratačný krém Mixa s pupalkovým olejom



- kvety
Prečo si nimi nespríjemniť príbytok práve v zime? Dnes už nie je problém kúpiť malú kytičku kdekoľvek, vložiť si ju doma do vázy a aspoň takto si trošku pripomínať jar, či leto.. Ja mám najradšej tulipány a ruže, tie si niekedy kúpim. Len tak pre radosť )



No a ak som sa už náhodou odhodlala ísť von, hlavne kvôli malému, tak hlavne vtedy, keď snežilo, alebo bolo čerstvo nasnežené. Vtedy je totiž zima najkrajšia, prechádzať sa po vŕzgajúcom snehu medzi padajúcimi vločkami, vychutnávať si čerstvý vzduch a obdivovať všetku tú krásu.


Čo vám spríjemňuje zimu?

  • Share:

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Tak to máme úplně stejně. Svíčky, čaje, káva a knížky! BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čajíkov som toľko som vypila túto zimu že to neni ani pravda.No už konečne máme po zime nech je len tak krásne vonku ako je dnes.Stačilo nám zimy a bola poriadne mrazivá.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čaje miluji hlavně v zimě! :) A svíčky ty jsou snad moje závislost, pálím vosky od Yankee Candle :))
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. od Mixy mám tělové mléko a to mi moc vyhovuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. no hlavne, že tá zima už odišla :) aj keď aj to obdobie malo svoje čaro, a ja som si tiež užívala čajíčkovanie, horúcu vaňu a sviečky :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Bez čaj to nejde.. ať je zima nebo léto :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Takovou koupel bych si dala hned! :)

    CITC

    OdpovedaťOdstrániť
  8. čaje čaje čaje to je moje v zime tiež :) pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Čaje taky v zimě zbořňuju a ty tulipány jsou nádherné :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!