Čo robím inak... na materskej

By Zuzulienka - 25.6.17

Či chcete alebo nie, na materskej dovolenke sa vám toho veľa zmení. V prvom rade musíte stále behať okolo malého človiečika a s tým všetkým príde aj mnoho iných povinností a uľahčovačov. Opätky vymeníte za tenisky, veľké elegantné kabelky za prebaľovacie tašky, líčenie stíhate do minúty, šperky odkladáte bokom... A to všetko nielen kvôli vlastnej pohodlnosti, ale aj kvôli pohodlnosti vášho dieťatka. Aj ja som spohodlnela a zmenilo sa u mňa veľa vecí - v obliekaní, jedení, či starostlivosti o seba...


1. Kedysi som bola ranné vtáča, teraz som nočná sova. Predtým mi nikdy nerobilo problém vstávať o šiestej, aj cez víkend. Teraz by som dala neviem čo za to, aby si moje dieťa pospalo dlhšie ako do tej šiestej. Ale to sa u nás stáva výnimočne, a ja sa teda ledva skopem z postele o takomto čase a potom ešte dobrú hodinu aj viac potrebujem na prebratie, Ale som rada, že drobec mi prespí celú noc.



2. Sukne, elegantné šaty a lodičky som vymenila za mikiny, šortky a tenisky.
3. V šatníku mi pribudlo niekoľko džínsov, ktoré som predtým nosila minimálne.
4. Opätky nosím iba výnimočne. Naposledy som ich mala 6.6. aj to len také pohodlné, klinové.
5. Spodné prádlo by ste u mňa našli hlavne v čiernych, bielych a telových farbách. Iné farby mi prídu zrazu zbytočné a hlavne čo sa týka prania, nemusím triediť na milión farieb.


6. Úplne som prestala nosiť prstene a hodinky. Iné šperky na seba občas hodím, no nie je to každý deň.
7. Veľké elegantné kabelky som vymenila za crossbody cez plece. Tie som pred materskou vôbec nepoužívala, no odkedy malý chodí, tak sú nenahraditeľné a preto mi ich aj niekoľko pribudlo.


8. Nechty si lakujem výnimočne. Nieže by nebolo času, ale keď nejaký čas mám, tak radšej ho využijem na niečo iné ako na lakovanie nechtov.
9. Vlasy si umývam až len každý 3 deň, nie každý deň, ako predtým. A predstavte si, že ony sa ani tak nemastia.
10. Nelíčim si dolnú linku na očiach. A to fakt začalo u mňa už v období tehotenstva.


11. Nesolím prílohy k jedlu - prišlo to s malého prvými príkrmami. Ryža, zemiaky, cestoviny - nikdy ich nesolím. Zvykol si tak manžel a akosi nám to už nechýba. Celkovo aj ostatné jedlá minimálne solím.
12. Nežujem žuvačky - ani neviem prečo, ale žuvačku si fakt dám tak raz za pol roka. Predtým som mala vždy nejaký balíček v kabelke.
13. Nestravujem sa už tak pravidelne, ako keď som chodila do práce.
14. Mám ešte menej kíl ako pred pôrodom. Áno viem, zišlo by sa mi pribrať, prejedať sa však neviem a na cvičenie som v poslednej dobe nejaká lenivá.


15. Viac upratujem, čistím, dezinfikujem, umývam ruky - áno viem, netreba to preháňať, ale prišlo to akosi automaticky a myslím, že mi to ešt nejaký čas zostane. Čo už...

Takže tak... myslím, že ešte tých pár mesiacov to potrvá, no ako nastúpim do práce, tak verím, že sa znovu vrátim k svojim sukničkám, opätkom, kabelkám a výraznejšiemu líčeniu.

Krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. to so spodným prádlom robím aj ja, že si kupujem len čierne,biele a béžové :) a to ani nie som na materskej :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. heh no vidíš, len ja som si predtým kupovala aj všelijaké farebné. Takto sa mi to však páči ovela viac :)

      Odstrániť
  2. Ako píše Veronika nadomnou, so spodným prádlom to mám rovnako :) inak vyzeráš super Zuzi, materstvo ti prospieva :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeej pekný článok :) mne to príde ako také prirodzené zmeny, lavne tá poodlnosť v obliekaní :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!