Ja v kuchyni...

By Zuzulienka - 14.11.17

Kuchyňa a ja sme celkom kamaráti, no nezaradila by som varenie medzi svoje hobby. Varím, preto lebo jesť sa musí a pečiem preto, lebo milujem sladké. Kvôli tomuto sú moje recepty väčšinou rýchle a jednoduché a nie som ochotná stráviť v kuchyni pol dňa kvôli obedu, ktorý zhltneme za desať minút. Moje jedlá sú takmer vždy hotové do hodiny a zvyšok času radšej venujem iným aktivitám.
V kuchyni však aj tak mám niekoľko zvykov, alebo zlozvykov, ktoré sú proste pre mňa typické :-D



... som schopná minúť celú rolku kuchynských utierok pri varení jedného obeda (a to sa ešte zamyslite nad tým, že nevarím žiadne zdĺhavé ani komplikované jedlá - tak kam tie utierky idú????)


... mäso pri príprave solím so soľničkou a nie rukami

... vždy používam dve utierky - jedna je na utieranie riadu a druhá na utieranie stola a linky.


... neznášam, keď mi muž z dresu vykladá ešte neumytý špinavý riad na linku, lebo on si nemôže napustiť vodu do pohára. Ja to jednoducho musím mať v drese aj preto, aby sa to odmočilo, ale aj preto, že mám tak trochu menší pocit neporiadku v kuchyni.

... v chladničke u nás vždy nájdete maslo a mlieko.

... aj dosky na krájanie mám rozdelené: fialová je na mäso, zelená na zeleninu, chlieb a červená na ovocie


... zapisujem si, čo som kedy varila, aby v prípade, že neviem čo variť, som mohla len zaloviť v diári a zistiť, čo sme už dlho nemali.

... ocot je u mňa jeden z najlepších čistiacich prostriedkov. Cistim ním chladničku, kanvicu, drez, odkvapkávač na riad...

... prvú vec, čo si ráno chystám je mliečko pre malého, až potom príde na rad moja káva


... cibuľu používam ako základ v 80% jedál (dusená ryža, praženica, polievky, rôzne mäsá), proste všade najprv opražím cibuľku na oleji...

... cestoviny, ryžu a zemiaky robím bez soli odkedy som začala variť príkrmy pre svoje dieťa. Zvykli sme si veľmi rýchlo a popravde, už mi tam tá soľ ani nechýba.

... riad umývam jedine s takýmito veľkými hubkami, ktoré vždy pravidelne približne po týždni mením.


... na umývanie riadu používam jedine klasickú Jar. Skúšala som aj rôzne iné, no vždy som sa vrátila ku klasickej Jari.

A čo vy a kuchyňa??? Čo na seba prezradíte?

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Solim také minimálně a Jar je rozhodně nejlepší. Cibuli nemám ráda, takže kam nemusím, tam ji nedám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zaujímavý článok :) ja taktiež skoro vôbec nesolím, vždy si priateľ dosolí ak potrebuje :) a ocot tiež používam na čistenie kanvice, ale napríklad aj práčky :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelý článok Zuzka :) S tými utierkami to mám i jak tak a tiež používam jedine Jar :) A taktiež mám rada jedlá, ktoré sú čo najskôr hotové :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak tady bych se jen podepsala! Naprostý souhlas, dělám to vlastně velice podobně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja tiež skoro nesolím. A nevarím mäso. Nie sme vegetariáni, ale nechce sa mi s tým baviť :) a zlozvyk je to, že nechávam čajové vrecúška v dreze :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S tím vařením jsme na tom stejně. A proto vyhledávám jednoduché a rychlé recepty. Naštěstí já sladké moc nemusím, takže ani moc nepeču. Zajímalo by mě, co s těmi papírovými ubrousky děláš, taky jich dost u vaření spotřebuji, ale ne až tolik. A jar taky používáme, i ocet na čištění. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článek! S některými body se plně ztotožňuji s Tebou (útěrky, minimální solení, ocet), jen ty větší žlutý houbičky ráda nemam (sama nevím proč) :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!