Kamilkové potešenie a hydratácia

By Zuzulienka - 20.11.17

Harmanček, rumanček, či kamilka? Ktoré je to správne pomenovanie pre jednu z najvšestrannejšie využiteľných byliniek? Popravde, všetky tri pomenovania vystihujú rastlinku, ktorej sa odborne hovorí Rumanček pravý. Táto bylinka je naozaj zázračná, pretože podporuje trávenie, hojí rany, posilňuje imunitu, pomáha pri kožných problémoch, upokojuje pleť a mnoho ďalšieho. Pijeme ju vo forme čajov, alebo si robíme z nej odvary, či dokonca je využívaná aj v kozmetike.


Tejto bylinky sa ujal Yves Rocher, ktorý ju v bio kvalite vložil do 5 svojich produktov.
Ja som vyskúšala tri: pleťový krém na deň a noc, hydratačný krém na telo a odličovač a  a tonikum 2v1.
Všetky produkty majú jednoduchý, biely dizajn, so samotnými kamilkami na obale, takže určite ich v predajni hneď spoznáte.


Jemný hydratačný krém na pleť a telo
Začnem produktom, ktorý ma z tejto trojice najviac oslovil. Keďže krémy sú u mňa každodennou nutnosťou, veľmi som sa potešila aj tomuto 125 ml baleniu. Krém má takú akurátnu konzistenciu, čo mne veľmi vyhovovalo. Je hutný, no zároveň nie veľmi mastný, na pokožke sa dobre rozotiera a rýchlo sa vstrebáva. A zanecháva ju jemnú a hydratovanú. Používala som ho skoro stále, a osvedčil sa mi aj ako krém na ruky, a tak sa mi aj veľmi rýchlo minul.



Pleťový krém na deň a noc
Klasický krémik, akých Yves Rocher pustila na pulty už veľa. Ja mám s ich krémami na pleť dobré skúsenosti a inak tomu nie je ani pri tomto krémiku. Je jemný, ľahučko sa rozotiera, rýchlo vpije do pokožky, nezanechá ju mastnú a čo je najväčšie plus, že skutočne jej dodáva potrebnú hydratáciu.


Odličovač a tonikum 2 v 1
Odličovače v podobe mlieka nemám veľmi rada. Príde mi s nimi odličovanie zdĺhavé a nie veľmi účinné. Tento odličovač sľubuje rýchle a ľahké odlíčenie, a keď trocha prižmúrim oči, tak odlíči ešte ako.tak. Bola som však prekvapená, že vždy po požití tohto prípravku som mala jemne začervenalú pleť. A to by teda kamilka mala pôsobiť upokojujúco! Žiadny iný produkt z tejto rady mi nič takéto neurobil, až tento, preto som ho radšej vyradila zo svojej starostlivosti.


Vôňa kamilky je špecifická, určite sa vám už teraz v mysli vybavuje a ja som práve pri používaní týchto produktov zistila, že mi táto rastlinka až tak nevonia. Produkty s jej obsahom sú fajn (teda 2 z 3), ale vôňou si ma nezíska.

Máte radi kamilky?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Ja kamilkovú vôňu tiež veľmi neobľubujem. Táto rada od YR ma pravdupovediac moc nezaujala a všeobecne mám radšej ich telovú kozmetiku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Heřmánek je zázrak <3 Ať už v podobě kosmetiky nebo čajů

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Také odličovače v podobě mléka opravdu nemusím, ale zbylé dva produkty vypadají dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Heřmánek mi taky moc nevoní, ale maminka má ten hydratační krém na pleť a tělo a je s ním taky velmi spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!