5 sukní, ktoré by mala mať každá žena

By Zuzulienka - 16.3.18

Vedeli ste, že taká obyčajná sukňa a jej vznik siaha až kdesi do praveku? Vtedy sa však tento odev ešte nediferencoval a nebol určený výhradne pre ženy. Neskôr boli sukne hlavným odevom u egyptských faraónov, a ešte donedávna ich ženy nosili hlavne kvôli lepšej hygiene pri menštruácii.

Dnes je to už ale úplne inak a sukne nosíme preto lebo sa nám páčia, lebo sú ženské, lebo nám krásne tvarujú postavu a aj vďaka nim môžeme byť každý deň iné.


Ja sukne milujem. Keby ste zalovili v mojom šatníku, našli by ste ich tam minimálne 50! Viem, pre niekoho nepochopiteľné, no pre mňa milovníčku šiat a sukní, úplne normálne. 

V dnešných obchodoch dostanete dámske sukne od výmyslu sveta - krátke, dlhé, maxi dlhé, úzke, široké, letné, vlnené, plisované, rôznych strihov, farieb, značiek... Naozaj je z čoho si vyberať.



Neviem, či ste milovníčkou sukní aj vy, no každopádne si myslím, že aspoň jednu sukňu by v šatníku mala mať každá žena. Akú si vyberiete, je na vás, dnes sa totiž nosí úplne všetko. No ak chcete byť pripravená na každú príležitosť, mal by mať váš šatník aspoň 5 kvalitných sukní rôzneho typu, či strihu.

1. Mini sukňa
Nebavíme sateraz o sukni, ktorá vám ledva zakryje zadok (ak si však na takú trúfate, prosím). Mini sukňa je identifikovaná ako sukňa siahajúca do polky stehien. Môže byť rôzneho strihu - rovného, áčkového, s volánmi. Takéto sukne sú vhodné na leto, na rôzne párty, diskotéky, ale ja osobne si myslím, že ak ich pekne skombinujete, môžu sa nosiť aj do práce. Vraj by sa k nim nemali nosiť vysoké opätky, s čím nesúhlasím - pokojne si ich dajte. Skôr sa vyvarujte hlbokého výstrihu v kombinácii s mini sukňou. To už by mohlo pôsobiť ľahko vulgárne...

Takýto typ sukni obzvlášť vynikne, ak máte dlhé štíhle nohy.


2 Maxi sukňa
Opakom mini je maxi. Ja sama som donedávna takú ešte žiadnu nemala, no napravila som to a mám aspoň jednu. Dlhé sukne sú ideálne do horúcich dní, na prechádzky, na dovolenky, ale vraj sa ich netreba báť ani v zimnom období, kedy sa dajú skombinovať s pančuškami, svetrami.. čo ja síce nemusím, ale fantázii sa medze nekladú. Osobne vo mne maxi sukne evokujú nadýchanosť, rozviatosť, leto, preto mi viac inklinujú práve k letnému obdobiu.


3. Áčková alebo kruhová sukňa
Jedná sa o sukňu, ktorá má vysoký pás a od neho sa smerom dole pekne rozširuje a vytvára riasenie, alebo akési naberanie pozdĺž samotnej sukne. Na mňa tieto sukne pôsobia najviac žensky, a či už si vyberiete krátku, alebo aktuálne veľmi žiadanú dĺžku pod kolená - teda midi sukne - tak to je už na vás. Tieto sukničky sa hodia naozaj na každú príležitosť - do práce, na kávičku, na nákupy, či na špeciálne udalosti. Kombinovať sa dajú s rôznymi topmi, košeľami, sačkom, džínsovou bundou, jednoducho, čo je vášmu vkusu blízke.


4. Riflová sukňa
Denim, džínsovina nikdy nezostarne, ani čo sa sukní týka. Džínsové sukne sú nadčasové, pôsobia ležérne, no zároveň elegantne a dajú sa kombinovať na milión spôsobov. Taktiež ich dostanete v rôznych vyhotoveniach. Pristanú štáhlym ženám, ale aj bacuľkám, môžete ich nosiť s opätkami aj s teniskami. Je to najuniverzálnejší typ sukne a ak takú v šatníku máte, hoci aj spred 10 rokov, oprášte ju a vyskúšajte ju dokombinovať s aktuálnymi módnymi kúskami.


5. Puzdrová sukňa
Alebo sa jej hovorí aj ceruzková. Už zo samotného názvu vyplýva, že je to sukňa, ktorá je tesná ako puzdro, teda pekne priľne na telo a vykreslí ženské krivky. Takýto typ sukní nemá každá z nás rada, no ak pracujete vo vyšších pozíciách niekde v office, tak sa im asi nevyhnete. A keby aj nie, aspoň jednu takú si určite zaobstarajte. V kombinácii s košeľou, či ležérnym jednoduchým topom a sačkom ňou nič nepokazíte na pohovoroch, či výnimočných stretnutiach.


Mimochodom viac inšpirácií na štýlové oblečenie nájdete na lovely.sk.

Tak čo, nosíte sukne aj vy? Ak áno, koľko ich vlastníte? Aký typ sukne najradšej nosíte?

  • Share:

You Might Also Like

12 komentárov

  1. Mě se hrozně líbí maxi sukně, ale bohužel k mé výšce se nehodí :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ja som práveže nedávno čítala, že ani nizke ženy sa dlhých sukien nemusia bát.

      Odstrániť
  2. Souhlasím, Zuzi, kromě té džínové sukně. Ta mi evokuje doby již minulé, resp. období, kdy jsem byla na základní škole a tyto sukně nosily snad všechny holky - nejlépe ještě s černými legínami vespod :-D Od té doby jsem je moc na nikom neviděla, ani se mi nelíbí, přijdou mi opravdu už staromódní. Jinak já nosím všechny typy sukní, krátké i delší, přiléhavé i volnější. Nosím sukně i v zimě :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano môže byť. Ono sa mi zdalo, že istu dobu tie sukne upadli, nenosili sa, no teraz zase idu do popredia. Denim je proste nemrtelny.
      Inak tiež nosim sukne v každom ročnom obdobi.

      Odstrániť
  3. Džinové sukne, mám moc rada sú príjemné na nosenie, už sa nosia veľa rokov stále sú in!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno presne tak. Džinsovina tu bola, je a bude stále.

      Odstrániť
  4. Maxi sukně jsou nádherné, ale jsem tak malinká, že bych je asi všude vláčela:D
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidiš a ja som zase vysoká a vždy som si hovorila, že taku dlhu suknu na mna ani nedostat. Ale opak bol pravdou, dá sa zohnat. Myslim, že aj ked si malička, tak sa dá najst vhodna dlžka pre teba, prípadne doplniš opatkami :-)

      Odstrániť
  5. Já na sukně moc nejsem, ale hrozně se mi líbí ty maxi. Mám raději šaty. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Osobne mám tiež radšej šaty, su lahšie kombinovatelne. A až potom su sukne :-)

      Odstrániť
  6. Ja mám najradšej midi, maxi a áčkové :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám asi najradšej tie áčkové, a potom mini - tie nosim tak najčastejšie.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!