Moje obľúbené parfumy

By Zuzulienka - 26.3.18

Ach tie sladké, opojné a očarujúce parfumy. Ja ich mám doma vždy niekoľko, rada skúšam nové vône, no rada sa vraciam aj k tým svojim obľúbeným, ktoré viem, že ma nesklamú, lebo mi voňajú a jednoducho sú moje top.


Parfumov, toaletných vôd, telových sprejov som už v minulosti vyskúšala mnoho. V puberte som začínala s lacnejšími toaletnými vodami a telovými sprejmi značiek Adidas, Puma, neskôr som začala akoby hľadať ten pravý parfum, ktorý by mi sadol, a ktorý by som si bola schopná kupovať niekoľkokrát dokola. A po nejakých rokoch ovoniavania, skúšania a testovania som ich našla. Nielen jeden, ale rovno niekoľko. Niekoľko takých, ktoré som už mala viackrát, a o ktorých viem, že si ich v budúcnosti ešte určite kúpim...

Prvú veľkú lásku som objavila v čase príprav na vlastnú svadbu. Hľadala som proste aj nejaký ten svadobný parfum, a keď som našla tento s príznačným názvom, neváhala som. Vonia krásne - sviežo, jemne sladkasto a ovocne, no nie je to nič presladené. Je ideálny do letných dní, no ja som sa jej nevedela vzdať ani cez zimu. Myslím, že táto vôňa mi doposiaľ "prischla" najviac.

Hlava: pomaranč, jazmán, frézia
Srdce: jazmín, ruža, broskyňa, magnólia
Základ: pižmo, jantár, céder



Druhú najväčšiu parfumovú lásku mi objavil manžel. Vyčaroval mi v jedny Vianoce naozaj krásne prekvapenie, keď som si tento parfum našla pod stromčekom. Je dokonalý! Ženský, zvodný, energický, jednoducho ako samotná Coco.

Hlava: citrón, pižmo
Srdce: hyacint, jazmín
Základ jantár, drevo, vetiver



A tretiu  v poradí som objavila vďaka blogovaniu a značke Dermacol. Tieto ich parfémy sú úžasné, dostať ich v niekoľkých vôňach a sú dokonca navzájom kombinovateľné. Ja som si vybrala práve magnóliu s ovocím, lebo mi voňala najkrajšie. Momentálne mám od nich doma tiež jednu voňavú krásku a teším sa na jej používanie.

Hlava: citrón, marakuja, ríbezle, broskyňa
Srdce: pivonka, konvalinka, frézia
Základ: jantár, céder



Okrem tejto trojice mi učarovali aj parfémy od CHLOE. Dávnejšie mi prišli strašne tuctové a ani samotná vôňa ma akosi nebrala, no odkedy som dostala niekoľko mini parfémikov - každý iný, tak som si Chloe zamilovala tak, že sa až neviem rozhodnúť, ktorá mi najkrajšie vonia (Chloe, Love Story, Roses de Chloe atd).

Áno viem, existuje ešte milión iných parfumov, a milión takých, po ktorých túžim a chcem ich vyskúšať. No doposiaľ sú mojou top trojkou tieto a keď sa to zmení, tak vás určite o tom budem informovať podobným článkom.

Aký je váš obľúbený parfém?

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Od Dermacol vůni bych ráda vyzkoušela. :)) Vůni od Lanvina jsem měla ve vzorečku a teda nádherná vůně :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já si teď velmi oblíbila vůni Heat rush od Beyonce. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jé, pamatuji si, když jsi psala o Marry Me a já jsem nutně potřebovala vyzkoušet na vlastní kůži, jak parfém voní a utíkala jsem do nejbližší drogerky, abych ho vyzkoušela. :D Opravdu to stálo za to. :) Dnes jsi mi vnukla inspiraci třetím parfémem, sice jsem v zahraničí, ale o to víc se ho budu snažit najít! 8)

    Měj se krásně ☀️

    OdpovedaťOdstrániť
  4. je to parfém nie parfum, ze?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Spisovny vyraz je parfum. Staci si otvorit prirucku slovenskeho pravopisu.

      Odstrániť
  5. Na ten parfém od Chanelu musím mrknout :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!