Rok 2018 alebo... za posledné mesiace...

By Zuzulienka - 2.1.19

... ste si určite všimli moju neaktivitu na blogu...
Čo vám poviem... bolo toho veľa, a keď aj nebolo, tak zaúradovala moja lenivosť a nechuť čokoľvek robiť... aj to, čo ma baví...
Život pracujúcej matky je totiž niekedy náročný..


Mamou som už skoro 4 roky, no pracujúcou som sa stala až začiatkom minulého roka. Ešte v začiatkoch som naivne verila, že za rok 2018 dám blogu iný nádych, budem pravidelne prispievať, písať, fotiť - no mala som mnoho plánov a predsavzatí... áno, zozačiatku to išlo, no čím ďalej, tým viac som poľavovala, nestíhala a nakoniec rezignovala... Mala som chuť s blogom seknúť, nechať ho zapadnúť prachom a len tak si žiť.
No som rada, že tieto myšlienky ma už pred nejakým časom opustili a ja som rozhodnutá pokračovať naplno. O čom svedčí aj tento článok a pevne verím, že tých článkov bude čo najviac a budú pravidelné, zaujímavé a vy sa sem opäť budete radi vracať.

Najskôr som premýšľala, že môj rok 2018 nebol ničím zaujímavý a nebude o čom písať. No ako som išla mesiac po mesiaci, zistila som, že bol celkom pestrý a zaujímavý - udialo sa toho veľa, a teda myslím, že to bude celkom pekný súhrn.

1. prvé tri mesiace roku som si ešte užívala posledné týždne dovolenky, mala kopec času, o čom svedčí aj 30-dňová článková výzva, ktorú sa mi takmer podarilo v januári splniť. Začala som dokonca háčkovať, čítala som knihy a mnoho ďalšieho..





2. od apríla to začalo - nastúpila som do práce. Nie do novej, ale do pôvodnej, kde som pracovala aj pred materskou. Celkovo tam pracujem už skoro 7 rokov. Zaúčala som sa asi 4 dni, a celkovo som sa zabehla v priebehu 2 týždňov Pribudli mi nejaké nové veci, čo som predtým nerobila, takže to bola trošku aj výzva, no myslím, že som to zvládla.


3. S nástupom do práce som spoznala aj množstvo nových ľudí. Čo vám poviem, za 3 roky sa v jednej firme toho zmení veľa, ľudí nevynímajúc. Najskôr som sa toho trochu bála, počula som totiž, že odišlo veľa ľudí a ja som mala strach, že tam nebudem nikoho poznať. Moje obavy sa však rýchlo rozplynuli a nielenže som sa vrátila medzi mnohých, ktorých som už poznala, ale spoznala som aj množstvo nových skvelých ľudí, z ktorých sú aj skvelí kolegovia.

4. Zároveň som sa konečne dostala do svojho živla a to je móda a obliekanie. Nastal čas prevetrať všetky svoje sukničky, šatičky, košele, pančušky, lodičky... a samozrejme, s tým mi pribudlo do šatníka aj množstvo nového oblečenia (ako keby som toho nemala už dosť).
Na instagrame som zároveň začala svoje outfity aj postovať, no potom to išlo nejak do stratena, nestíhala som a nechala som to tak. To by som však chcela napraviť a od začiatku tohoto roka pravidelne prispievať svojimi outfitmi na môj IG @stylvysokejzeny



5. Leto bolo horúce, dlhé, výletovali sme, kúpali sa, potili, oddychovali... popravde tie horúčavy, čo boli nám dali zabrať a aj ja, človek, ktorý miluje leto a teplo, som si už želala, aby skončili.




6. Môj Nikolasko nastúpil od septembra do škôlky. Prvý deň sme plakali obaja, bolo to naozaj ťažké, aj ďalších niekoľko týždňov, bolo pre mňa nepredstaviteľné nechať ho len tak niekde v cudzom prostredí. A nechcem si predstaviť, aký stres to bol pre neho... Dokonca som si prvé dni zobrala aj v práci voľno, aby som bola k dispozícii, keby niečo, no nedialo sa nič, a ja som bola doma akurát nervóznejšia a dokonca som ho šla špehovať popri plot ku škôlke, že ako sa tam má :-D No šibnutá matka!
Ale myslím, že teraz sa už celkom zabehol, zvykol si a dokonca si našiel aj kamarátov. Prešli sme si aj nejakými chorobami, s čím sa teda dalo počítať, no snáď už bude dobre a snáď teraz po 2 týždňoch voľna si opäť rýchlo zvykne.


7 Na jeseň som začala častejšie vypekať rôzne maškrty, koláče. Takže čakajte aj na blogu častejšie recepty. Varenie veľmi nemusím a celkovo ani kuchyňa nie je moja až tak veľká zábava, no pečiem celkom rada. Pravidlo však je, že to nesmie byť náročné, nesmú tam byť čudné ingrediencie a celkovo musí byť príprava aj celý recept jednoduchý.



8. Ku koncu roka som sa konečne rozhýbala, začala cvičiť, viac jesť a výsledkom je aj to, že som zopár kíl pribrala.. Nesťažujem sa, popravde som rada, lebo bolo mi to treba.. Bola som až príliš štíhla a teraz od nového roka idem poriadne spevňovať a vytvarovať. Verte či nie, ale práve včera som si dala úvodný tréning a teda perfektne ma naštartoval. Držte palce, ako na Nový rok, tak po celý rok!

9. Okrem toho všetkého som sa tento rok konečne vrátila späť k svojej blond farbe a som presvedčená, že už nikdy viac hnedá, ani iná tmavá farba ma nebude pokúšať. Blond je jednoducho moja a to som ja. Bloncka!


A to bol môj rok 2018!
Pevne dúfam, že aj vy ste ho prežili v pohode a prajem Vám do Nového roka 2019 všetko len to najlepšie, aby ste ho mali, taký aký ho chcete mať!

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Jééé jsem ráda, že budeš přispívat i nadále. :) Už se těším na všechny recepty a články. :)
    Přeji Šťastný Nový Rok
    Soutěžíme o balíček

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jsem ráda, že dál přispíváš, ikdyž chápu, že to musí být náročné :) A ta žlutá sukně je boží a moc si sluší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Těším se na várku tvých článků, receptů a outfitů v tomhle roce!!

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prajem veľa odhodlania aj naďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tá blond ti najviac pristane! Teším sa na receptíky už, tiež to mám tak, že čo najmenej tráviť času v kuchyni ale zato veľmi rada pečiem. Som rada, že si späť, a dúfam, že sa ti bude lepšie dariť s blogom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekný článok, už sa teším na ďalšie, rada čítam tvoj blog. :-)
    Simona

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!