RECEPT: Čokoládový cheesecake so šľahačkou

By Zuzka K - 20.11.19

Cheesecaky sa u nás celkom udomácnili. Je to jednoduchý koláčik, ktorý môžete urobiť na 1000 spôsobov a prispôsobiť si podľa svojej chuti. Ja som tento víkend piekla asi jeden z najjednoduchších, a trošku som si ho upravila podľa seba. Je čokoládovo-čokoládový s jemným nádychom orechov a šľahačka je takou čerešničkou.


Suroviny: 
Korpus: 
100 g mletých vlašsských orechov
50 g kokosovej múky
50 g masla
1 lyžica cukru

Náplň: 
500 g hladkého tvarohu
1 vanilínový cukor
5 PL cukru
30g kakaa
3 vajcia

Navrch: 
250 ml šľahačkovej smotany
čokoláda alebo ovocie

Najprv si v miske zmiešame všetky suroviny na korpus. Cesto natlačíme do tortovej formy tak, aby sme mali okraje vyvýšené. Dáme zapiecť na 10 minút pri 180 °C.

Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, vanilky, cukru a vajíčok.
Predpečený korpus necháme vychladnúť a potom naň vylejeme túto zmes. Uhladíme a dáme upiecť cca na 40 minút pri 160°C.

Po upečení necháme vychladnúť a potom navrch natrieme vyšľahanú šľahačku, posypeme čokoládou, alebo ozdobíme ovocím.


Je naozaj vynikajúci!

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Vypadá fakt dobře :) U tebe mám vždy inspiraci na nedělní sladkosti. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. wow tak to znie fakt easy a chutne :) koľko ti zabral asi cca času? vedela by si mi poradiť niečo iné na miesto tých orechov? moja polovička je alergická :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkova priprava asi 10-15 min, pecenie 40min.
      Namiesto orechov skus dat nejake keksy pomlete, napr. Bebe alebo napadaju ma aj rozomlete vlocky. Lebo vacsinou ked aj robim ine cheescaky, tak ten korpus byva robeny bud z keksov alebo vlociek.. 🙂

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!