Ako má vyzerať správna starostlivosť o pleť

By Zuzulienka - 24.11.19

Tiež máte niekedy chaos v tom množstve kozmetických čistiacich, odličujúcich, hydratujúcich a tonizujúcich prípravkoch a neviete, čo kedy a s čím použiť, aby ste pleti viac neublížili ako ju ošetrili? Tak čítajte ďalej. Dnes vám ukážem, ako by to v praxi malo vyzerať a v akom poradí správne použiť všetky tie kozmetické vecičky, aby sa vám pleť poďakovala a bola krásna.


Ukážeme si to s pomocou produktov od Yves Rocher Hydra Vegetal, ktoré mám doma už istú dobu, takú istú dobu ich používam, takže je načase vám ich aj predstaviť v podobe každodenného čistiaceho-tonizačno-hydratačného rituálu.


Je vám asi už z názvu jasné, že ide o hydratačnú kozmetiku, alebo teda kozmetiku určenú pre normálnu, suchú, či zmiešanú pleť.

Povedzme si o týchto produktoch trošku viac.

Základom kozmetiky Hydra Vegetal je výťažok z Kosmatcovníka jedlého (Carpobrotus edulis), ktorý je sukulentom vyskytujúcim sa hlavne na pobrežných piesčinách a útesoch, ktoré inak vegetácii neprajú. No Kosmatcovník sa takémuto podnebiu prispôsobil a je schopný zhromažďovať vodu, čo mu umožňuje prežiť v takýchto oblastiach.

Aj preto práve táto rastlinka je základom rady Hydra Vegetal od Yves Rocher a je určená nielen pre suchú pleť, ako by ste sa logicky domnievali, ale aj pre pleť normálnu až zmiešanú.

Ako a kedy však všetky tieto produkty správne použiť? Ako by mal vyzerať taký bežný rituál starostlivosti o pleť.

1. Čistenie

Základom všetkého je správne čistenie a odlíčenie. Takže každý večer by ste sa mali dôkladne odlíčiť a pleť vyčistiť. Na kozmetickom trhu si môžete vybrať z naozaj množstva rôznych druhov prípravkov, treba len zistiť, čo vám vyhovuje.
Ja mám najradšej, ak si oči môžem odlíčiť nejakým dvojfázovým odličovačom, alebo odličovacím mliekom.
Dvojfázový odličovač má možno takú nevýhodu, že odlíčite ním len samotné oči. S odličovacím mlieko odlíčite však aj oči, aj makeup na tvári, či pery.

Odličovacie mlieko Hydra Vegetal - jemne odličuje a osviežuje pleť. Zanecháva ju hydratovanú bez zbytočného pnutia a pocitu suchosti. Ja osobne veľmi tieto odličovacie mlieka nemusím, ale ak vy áno, tak toto je príjemnou voľbou.

Odličovacie mlieko však nemusí pleť dokonale vyčistiť, preto je ideálne po ňom ju ešte dočistiť čistiacim gélom.


Čistiaci gél Hydra Vegetal - je jemný k pokožke, zbaví ju všetkých ostatných nečistôt a zbytkov líčenia, ktoré odličovacie mlieko nezvládlo. Vyhnite sa iba okoliu očí. Príjemne sviežo vonia a pleť je opäť krásne hydratovaná.


2. Tonizácia
Isto ste si niekedy položili otázku, čo to vlastne tá tonizácia je, na čo je dobrá a či je vlastne dobré to tonikum (alebo pleťovú vodu) používať. Poviem vám - áno je. Je to taký posledný krok v čistení pleti, pretože tonikum zbyvuje pleť posledných nečistôt, pomáha udržiavať jej prirodzené pH a pripravuje ju na ďalšiu starostlivosť. Zároveň ju osvieži, zregeneruje a dodá potrebné látky, ktoré viažu vlhkosť.

Hydratačné tonikum Hydra Vegetal - toto všetko spĺňa. Pleť je po ňom žiarivá, svieža a hydratovaná.
Nezabúdajte ale, neoplachuje sa už.


3. Hydratácia
Ak už máme pleť odlíčenú, vyčistenú a tonizovanú, je potrebné jej dodať hydratáciu v podobe obľúbeného krému, gélu.

Hydratačný gélový krém Hydra Vegetal - je naozaj jedinečný kvôli svojej krémovo gélovej štruktúre. Pleti dodáva potrebnú hydratáciu až 48 hodín a je tak svieža, vypnutá a rozžiarená. Je určený na deň aj noc. Navyše je v sklenenom recyklovateľnom tégliku.
Ja tento krém nemám nafotený, pretože som ho nejakým zvláštnym omylom po dopoužívaní vyhodila a zabudla, že som si ho ešte neodfotila... tak aspoň ilustračná foto.


4. Dodatočná starostlivosť
No a posledným krokom je dodatočná starostlivosť, ktorú v prípade niektorých prípravkov môžete aplikovať každý deň, alebo len niekoľkokrát do týždňa.
Jedná sa hlavne o produkty ako očný krém, alebo peeling. Očný gél je vhodné používať každý deň, ale taký peeling ideálne 1 - 2 krát do týždňa podľa typu pleti.

Gélový peeling Hydra Vegetal - obsahuje drobné čiastočky, pomocou ktorých pleť osviežuje, čistí a zbavuje odumretých buniek. Je vhodné ho aplikovať po odlíčení a vyčistení pleti, až potom tonizovať a následne krémovať.


Veľkým plusom všetkých produktov Hydra Vegetal je, že sú bez farbív, parabénov, minerálnych olejov a silikónov. Obsahujú viac než 90% zložiek prírodného pôvodu a ich obaly sú recyklovateľné.

Ako vyzerá vaša každodenná starostlivosť o pleť? Stotožňujete sa s týmto postupom, alebo robíte niečo inak?

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!