Hrady a zrúcaniny v okolí Trnavy

By Zuzulienka - 25.6.20

Slovensko je nádherná krajina a stále je tu čo objavovať. My sme za predošlý rok precestovali toho naozaj veľmi veľa, od hradov, pamiatok, až po rôzne turistické trasy, zverince, či iné krásne miesta. Nedá sa to ani všetko zhrnúť do jedného článku, tak ich budem musieť rozdeliť na viac. Dnes by som rada začala Trnavou a jej okolím. Pretože tu v okolí máme naozaj neskutočne veľa krásnych miest




Hrad Dobrá voda (13. storočie) - 320 m.n.m.
Ruiny hradu ukryté priamo v lese. Cesta k nemu je naozaj nenáročná, vedie cez lesík turistickým chodníkom a pri hrade ste za 30 minút. Zrúcanina je celkom rozsiahla, deti sa tam vybehajú a je tam naozaj príjemne.



Kostol a kláštor sv. Katarínky (17. storočie)
Tak toto je naozaj čarovné miesto. Jedná sa o ruiny kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej. Nachádza sa pri obci Dechtice, prístup je taktiež nenáročný, zaparkujete na priľahlom parkovisku a odtiaľ lesnou cestičkou, asi 30 minút chôdze po rovinke. A ste tam. Miesto je to naozaj nádherné, vhodné na piknik, alebo rande. Tá atmosféra, čo tam vládne je neopísateľná..




Hrad Korlátko (13. storočie) - 455 m.n.m.
Ďalšia zrúcanina, ktorá sa nachádza v malokarpatských lesoch pri obci Cerová. Je naozaj ľahko dostupný, výstup je nenáročný a je odtiaľ nádherný výhľad..




Hrad Ostrý Kameň (13. storočie) - 576 m.n.m.
Ostrý kameň je zrúcanina hradu nachádzajúca sa pri trnavskej obci Buková. Výstup je celkom náročný, trasa je dosť strmá a kopcovitá, trvá asi 40 minút až hodinu, ale tie výhľady stoja za to. Asi v pol ceste máte nádherný výhľad na vodnú nádrž Buková a hore zas na okolité lesy a krajinu.





Plavecký hrad (13. storočie) - 400 m.n.m.
Tento hrad je asi tak najvzdialenejší od Trnavy, ale stále patrí do trnavského kraja. Nachádza sa nad obcou Plavecké Podhradie. Prístup k nemu je možný z viacerých strán, je náročnejší, stúpate stále do kopca, ale nie je to nič strašné. Zhora sa vám naskytnú naozaj nádherné výhľady na všetko okolo neho.




Smolenický zámok (14. storočie) - 224 m.n.m.
No a na záver nesmiem zabudnúť na asi najznámejší Smolenický zámok. Zámok sa nachádza v obci Smolenice a samotný prístup k nemu je naozaj nenáročný. Vedie k nemu asfaltová cesta, ktorou sa dostanete na krásne nádvorie a v prípade záujmu si ho môžete so sprievodcom prezrieť aj zvnútra. Jeho okolie je naozaj krásne, nad Smolenicami sa nádherne vyníma.



Tak ktorý sa vám najviac páči? 
Navštívili ste už niektorý?

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Ahoj Zuzi,
    aj my milujeme turistiku, lesy a hrady, zámky, z Tvojich miest sme boli len na Smolenickom zámku, spolu asi 3x. Ale asi sa inšpirujeme a navštívime niečo aj z Tvojho okolia.
    Pekný víkend,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nenavštívila jsem, ale už z fotek vidím, že by to za tu návštěvu stálo:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherná příroda. Miluju ty lesy a louky, je to prostě balzám pro oči. 😍

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Zuzi, moc krásná vyhlídka u zříceniny hradu se nabízí, rozhodně stojí za trochu "námahy" a výšlapu. Přeji krásný slunný až tropický víkend. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherné místa. Už dlouho jsme si neudělali podobný výlet.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá to tam nádherne ♥ Toto je pre mňa ten pravý oddych, tá pravá dovolenka, ktorú si skutočne užijem ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dokonalé fotky! Miluji výlety do přírody, museli jste si to náramně užít! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Žádné z těchto míst jsem nenavštívila, ale miluji různé výlety po okolí, do přírody, na zříceniny a tak, to mě vždy nabije energií!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ďakujem za super tipy, o niektorých miestach som nemala ani potuchy. Z toho všetkého som bola len na Plaveckom hrade. Do Smoleníc sa chystám už asi rok, ale toto leto sa tam hádam konečne dotanem.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!