História môjho blogu..

By Zuzulienka - 6.8.20

Povedali by ste, že tento blog má už presne 8 rokov??? Áno je to tak, presne dnes pred 8. rokmi vznikol. Sama tomu neverím, boli rôzne časy, preskákala som si s ním horšie, i lepšie obdobia... boli chvíle, keď som nemala náladu, čas a ani chuť písať, dokonca som uvažovala nad tým, že to tu zabalím..


Dnes som ale rada, že som to neurobila. Mám to tu rada, rada píšem, rada sa delím o tipy, nápady skúsenosti, outfity, a časom som sa naučila aj celkom obstojne fotiť... jednoducho, viem, že by mi po čase chýbal. A tak si hovorím, že by nebolo zlé sa tak celkovo obhliadnuť späť za všetkými tými rokmi.

2012
- založila som tento blog, ani neviem ako, proste sledovala som niekoľko blogov a hovorím si, že aj ja chcem niečo také. A v priebehu hodiny už aj bol na svete. Prvé články boli nesmelé, nezaujímavé, popravde, aj som ich už dávno zmazala, lebo jednoducho mali nevypovedajúcu hodnotu a tie fotky k tomu, ani nehovorím. No veď sa pozrite - úplne prvý článok vyzeral takto - Článok
Stačí si prelúskať archív - Rok 2012
V novembri som si založila aj instagram, no aktívne som ho začala používať asi až o pol roka neskôr.
12.12.2012 som dokonca pre vás pripravila už prvú Giveaway, kde sa vás zapojilo takmer 100.


2013
- a už to išlo. V tomto roku som to rozbehla naplno, moja fantázia pracovala a stále ma napadali nové a nové tipy na články. A tak som písala a písala. Prišli dokonca prvé ponuky na spoluprácu, neskutočne som sa z toho tešila.

Prvá spolupráca prišla od spoločnosti Bionatural.sk, a na základe toho vznikol aj článok Prírodná kozmetika Bionatural.

V tomto roku ste so mnou plánovali svadbu, začala som takmer na týždennej báze pridávať outfity, ktoré boli najskôr fotené iba vnútri s mojím statívom, no v druhej polovici roka sa mi podarilo presvedčiť môjho manžela, aby mi nejaké fotky nafotil vonku a už to  potom išlo. Nielen on, ale aj moja sestra má na svedomí niekoľko fotiek outfitov na blogu.

vtedy..
2014
- pokračovala som, a mám pocit, že ešte viac som sa blogu oddala, o čom svedčí aj najväčší počet článkov, ktoré som v tomto roku publikovala. Až 213!!! Fakt ma to bavilo, inšpirácií na články som mala neúrekom, sledovala som množstvo iných blogov, komentovala, fotila, písala...

Koncom roka som vám prezradila, že budeme mať bábätko, čo bol najkomentovanejší článok na celom blogu. A tak som vás postupne zasvätila aj do svojho tehuľkovania, príprav, chystačiek, až sme sa prehupli do roka:

2015
- kedy som s blogom mierne poľavila, skončila v práci a nastúpila na materskú dovolenku, pretože v apríli sa nám narodil Nikolasko. No keď sa tak na to pozerám, článkov a fotiek som stíhala pridávať stále dosť, spolupráce sa stále kopili, a ja nakoľko som mala veľmi dobré bábätko, ktoré stále spinkalo, som mala ešte dosť času venovať sa blogu.

A tak okrem outfitov, receptov, kozmetických recenzií a rôznych iných článkov zo života začali pribúdať aj BABY články.

Štatisticky bol rok 2015 pre blog takým vrcholom, potom to začalo pomaly klesať...lebo...

2016
- už to začalo byť zaujímavé. Nikolasko začať štvornožkovať, chodiť, rozprávať, vyžadovať si stále viac a viac pozornosti, a tak na všetky ostatné veci zostávalo menej a menej času. Ale aj tak som až tak nepoľavila a snažila som sa všetko skĺbiť - dieťa, domácnosť, záľuby, blog ...aj napriek únave a nedostatku spánku... až sa mi to vypomstilo, a na Vianoce tohto roku som tak ochorela, ako ešte asi nikdy. Proste telo si asi povedalo dosť a mňa na niekoľko dní položila taká chrípka s teplotami, akú som fakt ešte nikdy nemala. A nielen mňa, ale aj Nikolasko mi ochorel. A nie je veru nič horšie, ako starať sa fakt chorá o choré dieťa.. lebo aj keď je síce manžel k dispozícii, choré dieťa chce byť len pri mame.

Nejako sme to našťastie prežili, aj keď ešte ďalšie 2 týždne som bola slabá ako mucha... a začal ďalší rok.

2017
- ktorý mal byť mojím posledným celým rokom na materskej. Na blog mi zostával čas už len počas spánku malého, teda pár hodín cez deň a večer, stále ma oslovovali rôzne firmy na spoluprácu, bolo toho fakt dosť, až som musela začať filtrovať a vyberať si fakt tie zaujímavé a dobré pre mňa a pre vás...

Myslím však, že toto sa mi až tak veľmi nepodarilo, lebo blog začal byť samá recenzia a samá spolupráca, čo mi aj bolo niekoľkými komentármi vyčítané... Áno, sama som si to uvedomila a snažila som sa to zmeniť. Napriek tomu všetkému, v októbri tohto roka dosiahol môj blog svoj vrchol a bol vtedy najčítanejší a najzobrazovanejší za celú svoju históriu až do dnešného dňa.

2018
- v takom duchu pokračoval aj na začiatku tohto roka, ktorý som začala tým, že som sa v januári pustila do výzvy pridať za mesiac každý deň jeden článok. Myslím, že sa mi to skoro podarilo, lebo článkov za január som pridala až 26, čo bolo najviac za jeden mesiac, ako sa mi kedy podarilo pridať.

A zároveň aj najviac za tento rok... lebo od februára počet článkov klesal, a od apríla, keď som nastúpila do práce, ani nehovorím. S blogom to išlo dolu vodou, a fakt som už rozmýšľala, že ho nechám plávať, že to ukončím, pretože som mala doslova takú krízu, kedy nielen nebola chuť písať, ale ani čas na to písanie...

Dokonca v decembri toho roku som nepridala ani jediný článok... Smutné..
Ponúk na spoluprácu taktiež ubúdalo, a keď aj nejaké boli, tak som proste nestíhala pridávať články, tak ako bolo potrebné... nestíhala testovať produkty, fotiť, nemala chuť písať...
Pokračovalo to až do:

2019
- kedy začiatkom februára dosiahol môj blog svoje druhé historické dno a ja sa mu ani nečudujem, veď som pridávala 1 - 2 články mesačne... a kto by sem stále chodil, keď tu nič nové nepribúdalo.

Tak som si povedala dosť a bolo načase sa rozhodnúť. Buď to tu preberiem k životu, alebo to skončím. Rozhodla som sa pre tú prvú možnosť a začala som pridávať aspoň nejaké články. A úplne najviac som sa do toho pustila po tom, čo som cez leto skončila v práci. A aj keď to tak nevyzerá a celkový počet článkov za rok 2019 bol najmenší za celú dobu fungovania blogu - 53 - od septembra sa začal blog postupne šplhať vyššie, až v decembri dosiahol zatiaľ svoj druhý vrchol, a stále stúpal..

2020
.. až sa v tomto roku v apríli vyšplhal najvyššie, kedy bol blog fakt najčítanejší a najzobrazovanejší za celú svoju históriu (teda prekonal aj rok 2017).
Tlieskam si a verím, že to pôjde ešte vyššie. Aj s vašou pomocou. Je vás tu už 902, za čo vám patrí obrovské ĎAKUJEM. Som rada, že ste stále tu, aj napriek mojej neaktivite, nedostatku času, krízam, nie dokonalým článkom, fotkám a kadejakým iným muchám...
Snažím sa to tu tento rok vylepšovať, aby ste mali čo čítať, skúšať, piecť, čím sa inšpirovať, či len tak prehliadať v čase oddychu..

Zopár zaujímavostí:
- neviem prečo, ale o blogu som v začiatkoch nikomu nehovorila, vedel to iba môj muž a nikto iný... až neskôr sa to niektorí ľudia sami dozvedeli tak, že si ho našli, a zopár blízkym ľuďom som to po čase tiež prezradila. Aktuálne už to nemám problém povedať nikomu, aj keď zas úplne na oko sa s tým nechválim.
- úplne prvým blogom, ktorý som sledovala bol blog Lucietheshoesmaniac - bol hlavne outfitový, ale ja som ju veľmi rada sledovala, bola takou mojou inšpiráciou - možno si ju mnohí pamätáte, no dnes už jej blog neexistuje, ale na IG ju nájdete.
- blogy, ktoré si pamätám ešte z mojich začiatkov - sheldonovka, kissinka, veolittlealien a mnoho ďalších..

- častokrát som články na tajnáša písala aj v práci, keď nebolo veľa práce. Bolo to hlavne v začiatkoch blogu pred materskou.
- celkovo som zmazala alebo znovu dala ako koncept 184 článkov, čo boli publikované ešte úplne na začiatku... nehnevajte sa za to na mňa, ale fakt tie články boli nielen pre mňa, ale určite aj pre vás nečitateľné, nezaujímavé, s rozmazanými a malými fotkami...
- spolupracovala som s neskutočným množstvom firiem, popravde ani neviem, koľko ich presne bolo.. Medzi najvýznamnejšie radím Avon, Dermacol, Yves Rocher, Oriflame, Dm drogerie, Feedo, Elnino, Weleda, Takko...

- zúčastnila som sa aj niekoľkých blogerských eventov a akcií v rámci nejakej spolupráce. Stretla a spoznala som tam mnoho iných známych blogeriek... no popravde nemám žiadnu takú blogovú kamošku, s ktorou by som sa stretávala, alebo by sme si pravidelne písali.
- niekedy mám pocit, že môj blog bude fungovať so mnou až do konca života... aké vtipné však.. no nechajme sa prekvapiť...
- momentálne mám v konceptoch uložených 51 článkov - alebo nápadov na články, ktoré plánujem publikovať. Takže nápadov a inšpirácií je fakt dosť, s týmto problém nemám - už len si nájsť chuť a čas to dokončiť a publikovať.

dnes..
Krátke zhrnutie v číslach:
Celkový počet článkov: 997 k dnešnému dňu, odhliadnuc od toho, že som ešte kopec článkov zo začiatku pomazala, inak by ich tu bolo už vyše 1000.

Celkový počet komentárov: vyše 13 000

Celkový počet zobrazení stránky: vyše 2 000 000

Najúspešnejšie príspevky: 
1. Obrátený jablkový koláč
2. Ako som skúšala svadobné účesy
3. Ples 2014
4. Ako sa starať o detskú pokožku
5. Eshopy, v ktorých nakupujem oblečenie

Najkomentovanejší príspevok: Budem mama!

Počet súťaží na blogu: 24, v roku 2014 až 5 súťaží za rok
Najúspešnejšia súťaž: Mini giveaway - kde sa vás zapojilo až 150...

Najviac pridaných outfitov - rok 2014 - 45
Najmenej pridaných outfitov - rok 2018 - 4

Najviac článkov: 213 - rok 2014
Najmenej článkov: 53 - rok 2019
Najviac pridaných článkov za mesiac: 26 - január 2018

Celkovo som pridala:
Outfity: 170
Recepty: 80
Kozmetická značka najviac článkov: Dermacol
Módna značka najviac článkov: New Yorker

Tento článok som napísala za niečo cez 2 hodiny v jeden januárový neskorý večer  a potom ho postupne časom upravovala, dopĺňala a už je na svete.

A teraz otázka na vás:
Je tu niekto, kto môj blog sleduje, ale že naozaj od úplného začiatku? Alebo aspoň od toho roku 2013? Ozvi sa, som fakt zvedavá!

  • Share:

You Might Also Like

8 komentárov

  1. No tak ja Ta nesledujem uplne od zaciatku, ale minimalne od roku 2013, lebo pripravy na svadbu si dobre pamatam. Vtedy som este aj komentovala clanky, ale postupne som uz nestihala ani citat a komentovat som uplne prestala. Ale ze ma blog narodeniny, tak teda urobim vynimku (a vynimocne mam cas, dovolenka...) a blahozelam !
    Dnes uz je blogov malo, vsetci su uz len na instagrame...co mi je velmi luto. Musim priznat, ze mne bola kvalita fotiek vzdy ukradnuta, ja rada citam a u Teba to je vzdy tak akurat, ziadne litanie, ale pekne k veci. Od roku 2013 mam precitane vsetko a niektore recepty mam aj vytlacene !
    Na co som si nikdy nezvykla su videa na youtube. Nechapem, kde ludia beru cas na ich pozeranie. Niekedy, ked neviem najst recenziu inde nez na youtube, tak sa odhodlam, ale po minute uz aj skacem s myskou, aby som nasla recenziu len na konkretny vyrobok a potom hned vypinam video.

    Ja som technicky mimoriadne nemozna, preto som sa na nejaky blog nikdy nezmohla a je mi to luto, lebo je to zaujimava stopa, ktora po Tebe ostane pre Tvoje deti. Takze neprestavaj, aj ked poriedko, nevadi, pockame si :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nesledujem ťa od začiatku ale od roku 2018 asi neviem presný dátum

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od samého začátku Tě nesleduji, ale moc ráda jsem si i takhle zpětně početla historii a zajímavosti..Gratuluji k výročí, přeji, ať Tě blog stále baví a naplňuje, ať přibývají čtenáři a prostě ať blog dál dělá radost jak Tobě, tak nám:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja si ťa pamätám presne ešte z tých starších časov ♥ Som nesmierne rada, že blogerky, ktoré začínali takmer rovnako so mnou, tzv. "stará škola", ešte stále blogujú ❤ Nesmierne ma to teší :-) Veľa šťastia a úspechov želám aj do budúcnosti ~

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tý jo tak to letí, já tě sleduji někdy v tvých začátcích protože v podstatě jsem měla blog založený v ten samý rok. Ale já byla první na blog.cz a pak až na blogspotu. :) Přeji ti ještě mnoho dalších a úspěšných let v blogování. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zuzí, to je krásný článek. Takové velké shrnutí, průběhu, zrodu, mezníků Tvého blogu. Wau, krásných a úctyhodných 8 let bloguješ, velká gratulace. ☺♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. 8 let, to je super. :))
    Věřím, že prozrazením miminka a následným porodem jsi si přitáhla spoustu nových čtenářů, já bych taky okamžitě tvůj blog sledovala. :D
    A jsi kočka celých 8 let. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je super historie blogu! Já začala s blogováním v roce 2009, ale zabalila jsem to asi po roce a přestala. V roce 2014 jsem se k blogování vrátila, ale na jiné adrese a s jiným tématem. A vlastně bloguji doteď. Také bych ho teď už nezabalila. :) Jsem tu ráda a tak nějak už ke mě patří. A musím říct, že jsi čím dál větší kočka!!! :) ♥️

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!