Marec 2021 - tipy, radosti a udalosti

By Zuzulienka - 4.4.21

Mesiac marec je nielenže mesiacom kníh (teraz ma napadá, že som na to úplne počas neho zabudla), ale pre mňa aj mesiac kvetov. Všetko sa prebúdza, je deň žien, kvety dostávam a občas si nejaké len tak kúpim do domácnosti. 
Takže tak... taký to bol mesiac - plný kvetov, nákupov (ktoré vám predstavím v ďalšom článku) a toto všetko som pre vás nazbierala: 


Kniha
Jarmila Slováková - Slobodná
Napriek spomínanému mesiacu kníh som prečítala jednu jedinú, aj to tenkú. Pokračovanie, alebo druhý diel s názvom Slobodná (1. diel - Neverná). Odporúčam. Príbeh o žene, ktorú týral manžel a ktorá po rokoch utrpenia spoznala niekoho nového, bláznivo sa zamilovala, rozviedla, otehotnela, no s tým novým to nevyšlo, aj keď ho štále šialene milovala. Celá táto knižka bola vlastne o tom, ako sa z toho všetkého spamätávala a istým spôsobom teda zostala už "slobodná".. No všetko sa to ešte neskončilo, hlavne keď na konci knihy znovu do deja vsadili JEHO. Tak už sa teším na pokračovanie - len si ho musím kúpiť.




Film
Tento mesiac som videla celkom dosť filmov. Môžem odporučiť tieto:

The Call (Telefon) - ked sa párik nasťahuje do nového domu, ich telefon je akýmsi zvláštnym telefonom, ktorým sa dovolaju do minulosti ludi, ktorí žili predtým v tom dome. A dokážu tak zmeniť minulosť a tým aj celu svoju budúcnosť.

I care a lot - žena, ktorá svoju kariéru postavila na okrádaní starých ľudí. Navonok je akože starostlivá opatrovníčka, ktorá im všetko zabezpečí, ale vždy si vyberá dobre zabezpečených dôchodcov, ktorých umiestni do domova a stane sa ich zákonnou poručníčkou. Všetko sa však zapletie až keď natrafí na dôchodkyňu "mafiánku!"

Život muža, ktorý sa živí tým, že zbiera na ulici papier. Nemá ružový život, skromné bývanie a ešte aj slabé zdravie. Jedného dňa v papierovej krabici objaví malého chlapca. Rozhodne sa ho ujať a starať o neho a aspoň na chvíľu sa zdá jeho život zmysluplnejším. Aká je však skutočná pravda? Kto je ten chlapec?

Hudba
Kina - Wish I wass better - zamilovala som sa do tejto piesne



Recept na jedlo
Ražniči
Ako ho robíte vy? Lebo každý ho robí tak trochu inak. Ja zvyčajne z toho, čo mám doma. Aktuálne - kuracie mäso, slaninka, cibuľa, cuketa, šampiňóny a červená paprika. 
Ale fakt sa dá vykúzliť z mnohých ingrediencií.


Maškrta
Sedita kokosové
Kokosové? Tak tieto ma fakt milo prekvapili. Nie som nejaký milovník kokosových vecí, ale tieto sú fakt dobré. Vyskúšajte.


Domácnosť
Banquet krajáč
Tento krajáč mám doma už zopár rokov. No viete čo? Ja som ho až teraz začala používať a uvedomila si, aký je skvelý na krájanie zeleniny. Do hocičoho. Len taká obyčajná cibuľa, ktorú jedným stlačením máte pokrájanú na drobné kúsky. A viete si nastaviť až 3 veľkosti. Super vec.



Módny tip
Tenisky Sketchers
... alebo tenisky celkovo. Začína ich obdobie a mne ich v botníku stále viac pribúda. Mám ich už radšej ako opätky a keby som vedela, že Sketchers sú také pohodlné, tak by som si ich kúpila už dávno.
Úplne sú top, mäkké, ľahučké, presne sedia. Vidím, že budú moje naj toto leto.


Kozmetický tip
Maybelline Sky high
Už som vám o nej minulý mesiac písala a musím ju pripomenúť znova. Táto skvelá riasenka vám vykúzli úžasné riasy.


Výlet
Tip na krátku prechádzku alebo posedenie pri vode. My sme tam šli, keď nebolo práve najkrajšie, ale počas pekného počasie si tam viem predstaviť lepšiu prechádzku, prípadne nejaký piknik, či opalovačku pri vode.


A tie kvety ešte: 








.. a ešte zopár iných foto:

napr. moje bežné raňajky:


.. parčík v Jaslovských Bohuniciach


..naša Trnava..


.. ďalšie čierne šaty - dostala som.


"Mami, aha koronavírus!" - no čo vám poviem.. aj to dieťa to už vidí a počuje všade.


.. prvá tohtoročná zmrzlina


.. a ja :-)


Aký bol váš marec?
Kupujete si do domácnosti kvety len tak?

  • Share:

You Might Also Like

16 komentárov

  1. Ty kytičky, tulipánky,... miluju ♥
    A černé tenisky moc hezké! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, tie aj mne vždy spravia radosť. Dakujem, aj z tenisiek sa teším.

      Odstrániť
  2. Fotky květin nádherné, květiny dělají pro mě jaro víc jarem:-) A zvedají náladu. Moc ti to sluší:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tolik krásných fotek a ty květiny jsou nádherné. Domů jen tak je nekupuji, protože máme alergii na květy. Hodně mě zaujal kráječ na zeleninu, po něčem podobném se musím podívat. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kvety vždy, normálne by to chcelo pre ne samostatný článok. Také sú nádherné.

      Odstrániť
  4. Tulipány milujem ale skor umelé kvety ako živé

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Umelé kvety? Tak to som prekvapená... lebo živé su krajšie, aj ked nevydržia tolko, ale robia uplne inu atmosferu ako tie umele.

      Odstrániť
  5. Kytičky mám velice ráda, ale popravdě zas tak často je nekupuji, bo vždy když přijdu tak jsou vyprodané :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja kupujem hlavne takto zjari častejšie, v bežných reťazcoch ako Lidl, Tesco.. kde natrafim.. tie kytičky stoja pár eur a urobia radosť na celý týžden.

      Odstrániť
  6. Ahojky,
    já mám doma pořád nějaké květiny na velkém jídelním stole a pak na malém konferenčním stolku. Občas i v kuchyni, v chodbě a ještě na jednom menším stolu v obýváku. Momentálně mi doma dělají radost obrovské lilie, které provoněly celý pokoj. Ražniči mám moc ráda a docela dlouho jsme ho doma nedělali, tak bych se na něj o víkendu mohla vrhnout:-) Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz
    PS: zvu tě ke mně na blog, zrovna tam probíhá knižní soutěž (http://ciculka.cz/velikonocni-giveaway/)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, dakujem. Tie lalie musia byť nádherné, ony intenzivne vonaju, tak verim, že vám to tam prevonali... ale su aj jedovate...

      Odstrániť
  7. Pěkný článek :) úplně z něj dýchá jaro ��

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nooo, to je pravda.. len to počasie je stále u nás divoke.

      Odstrániť
  8. Ty kytičky mi udělaly radost! Krásné shrnutí:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!