RECEPT: Falošný medovník

By Zuzulienka - 12.12.21

Čas Vianoc nás akosi nabáda k pečeniu koláčikov v podobe perníkov, medovníkov s orechami, kokosom, karamelom, škoricou či inými voňavými vianočnými ingredienciami. A taký je aj tento. Základ tvorí karamel, prevoňaný škoricou s nádychom jablka a príchuťou orechov. Vláčny a chuťovo úžasný.



A pritom veľmi jednoduchý a rýchlo pripravený.

Suroviny:

3 vajcia
150 g kryštálového cukru
250 g hladkej múky
1 lyžička sódy bikarbóny
70 g posekaných vlašských orechov
1 postrúhané jablko
trochu mletej škorice
slivkový lekvár
čokoládová poleva

Na karamel: 150 g kryštálového cukru - skaramelizujeme a potom prilejeme 1,5 dcl vody, prevaríme a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Postup:
Vajíčka si vymiešame s cukrom, pridáme postupne múku so sódou bikarbonou, škoricu a vychladnutý karamel. Nakoniec vareškou zapracujeme orechy a jablko.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme cca 200°C 20 - 30 minút.

Po upečení ešte na teplý natrieme slivkový lekvár a polejeme čokoládovou polevou. Vrch posypeme kokosom.




Kto má rád, môže si pridať do cesta aj hrozienka - my ich nemusíme.
Cesto je na menší plech, keď dáte na väčší budete ho mať nižšie.
Tak čo poviete?
Koláčik je naozaj výborný a odporúčam ho vyskúšať.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Mám moc ráda tyhle rychlé, jednoduché a přitom výborné recepty, už se těším, až ho upeču a vychutnám ke kávě, děkuji za recept:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sakra mňam, vypadá perfektně! Budu muset stihnout upéct ještě před Vánoci. :D :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!