Apríl 2022 - tipy, radosti, novinky

By Zuzulienka - 20.6.22

Zhrnutia mesiaca sú na mojom blogu niečo, čo mám rada a v nedávnom článku - ČÍTA EŠTE DNES NIEKTO NAŠE BLOGY? ste ma aj vy milo prekvapili svojimi komentármi, že vás tiež bavia, tešíte sa na ne a radi sa nimi inšpirujete.

Celkovo vám ďakujem za spätnú väzbu, aj keď komentárov nebolo až tak veľa, ale tie, čo boli - ma nakopli a budem sa snažiť prinášať vám články častejšie. Pretože - čítate, a to som veľmi rada. Ďakujem!!!


Tak poďme na sľúbený článok, a aj keď máme už jún, vráťme sa ešte do apríla.
Možno sa pýtate, ako si ešte pamätám, čo ma v daný mesiac oslovilo, upútalo, zaujalo?
Pôvodne som si myslela, že to bude zhrnutie mesiacov apríl + máj, a že či si vôbec spomeniem, čo som chcela do týchto článkov pridať, no keď som zalovila v galérii svojho telefónu, tak som tam našla kopec fotiek z oboch mesiacov a bola by škoda to pekne nerozdeliť.

KNIHA
Tip na knihu vám za apríl, a prezradím - ani za máj - bohužiaľ nedám. Momentálne nečítam, alebo lepšie povedané - mám rozčítanú jednu knihu, ktorú som vám sem už ako tip dávala, tak by to bolo zbytočné. Pri momentálnom počasí čítam vždy tak chvíľu na lehátku na slniečku, inak nie.

HUDBA
Ed Sheeran a Taylor Swift - The Joker
Taylor je moja obľúbená speváčka a týmto duetom s Edom ma dostali. Príjemná pohodovka aj na aktuálne letné večery. Veď sa započúvajte.


FILM
Filmy tiež momentálne málo pozerám, a veru aktuálne si nespomínam na žiadny, čo by ma ohúril.

JEDLO
Špenátové rizoto
Čo variť, to je večná dilema. Špenátové rizoto je u nás veľmi obľúbené - a je to rýchlovka.
Na oleji si speníme cibuľku a cesnak, pridáme lístky čerstvého umytého špenátu. Podusíme cca 10 minút. Posolíme, pokoreníme, prilejeme cca 100 ml šľahačkovej smotany, prevaríme a rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Zmiešame so zvlášť uvarenou ryžou a podávame posypané syrom a pozor! plus čerstvé nakrájané paradajky odporúčam - veľmi sa to k tomu hodí, bez nich to nie je ono.


MAŠKRTA
Figaro Gradimento bonboniéra
Túto alkoholovú bonboniéru som dostala od rodičov k narodeninám a teda ma veľmi milo prekvapila, Vnútri je síce iba 6 čokoládových fľaštičiek plnených rôznymi likérmi, ale stoja fakt za to. Mne osobne veľmi chutili, neviem, či to bola nejaká limitovaná edícia, v obchodoch som ju potom už nevidela, ale ak natrafíte, vyskúšajte.


DOMÁCNOSŤ
Biele kreslo 
Možno ste postrehli, možno nie, ale bývame v novom. A aj keď už máme komplet všetko zariadené, stále je čo dolaďovať, upravovať, zútuľňovať. Jedným z takých zútuľňovacích doplnkov je aj toto kreslo. Príjemné na dotyk, skôr tvrdšie ako mäkké, ale veľmi pohodlné. Priznám sa, že nemám veľmi čas v ňom vysedávať, ale dotvára celkový dizajn našej spálne. Je z Jysku. 


MÓDNY TIP
Leopardie ponožky H&M
V tomto mesiaci mi do šatníka pribudli takéto pestré ponožky s leopardím vzorom. Ja totiž ponožky nosím iba čierne, tak toto je takým príjemným osviežením. Sú naozaj veľmi pohodlné a myslím, že to je aj zaujímavý tip na darček.


KOZMETICKÝ TIP
Sanctuary telové mlieko
V práci na stole sa mi udomácnil tento krém. Preferujem mať na stole vždy niečo pumpičkové a na toto som v drogérii pozerala už dlhšie. Veľmi pekne vonia, tak akurát hydratuje a hlavne nejako dlho vydrží. 


DETSKÝ TIP
Dixi detský sprchový gél
Keďže už nemám doma bábätko, tak už hľadáme aj vhodnú detskú kozmetiku. Nedávno sme objavili tento príjemný sprchový gél na vlasy aj telo s naozaj sviežou vôňou. Jednoducho Dixi. Ja mám veľmi rada od tejto značky tie ich obyčajné šampóny a tento produkt tiež nebude výnimkou.


TIP NA VÝLET
Jablonec
Obec blízko Trnavy, kde nájdete nielen rozhľadňu, ale aj veľmi pekný 2km chodník so zastávkami a zábavkami pre deti, na ktorých si vždy môžete oddýchnuť, niečo prečítať, zjesť.. Bola som milo prekvapená týmto chodníčkom, naozaj pekne spracované.



V apríli som aj..

- oslavovala narodeniny. A presne takto vyzerala v ten deň - 14.4.2022.


- narodeniny oslavoval aj môj syn - 7 rôčkov.

- tešila sa z tejto nádhernej kytice, ktorú som dostala.


- tešila sa z prvých jarných kvietkov




Tak snáď som vás dnešným článkom inšpirovala, potešila... budem rada za každú odozvu.
Majte sa krásne a napíšte mi, aký bol váš apríl, ak si ešte spomeniete.






  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Moc hezký článek a inspirace, moc mě zaujalo špenátové rizito - zatím jsem ho nikdy nejedla, ale jelikož špenát miluji, tak to musím brzy napravit!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opět zajímavé tipy, od krásného křesla, přes písničku (Taylor i Eda mám jako zpěváky moc ráda), až po špenátové rizoto, moc děkuji, že jsi rovnou připojila recept:-) Špenát bych mohla jíst snad každý den ve všech možných variantách a tuhle vůbec neznám a vypadá chutně:-) Na dubnu mám ráda to probouzející se jaro, zelenají se stromy, vracejí se ptáčci z teplých krajin, je více sluníčka a teploty jdou nahoru, i nějaké květy už jsou..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to já mám knih hned několik a kupovala bych klidně další, ale nemohu, když nemám dočtené ty nové :-D Jinak to křeslo i ponožky jsou boží ♥ A písničku od Eda znám a je dokonalá ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To špenátové rizoto vypadá moc dobře, díky za tip. Zkusím v týdnu uvařit. :) Duet od Eda a Taylor teda vůbec neznám.. slyším ho teď poprvé. :D Jak je to možný?! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!