September 2022 - tipy, radosti, novinky

By Zuzulienka - 23.10.22

September je za nami, leto skončilo, škola začala, jeseň v plnom prúde. A ja som tu opäť s tipmi za predošlý mesiac, september, s radosťami, vecami a novinkami, čo ma potešili


Kniha
Hana Repová: Súkromné problémy Sebastian
V poradí už 4. pokračovanie osudov 4. súrodencov - Lily, Tiny, Denisa a najnovšie Sebastiana. Celkom som sa do týchto knižiek vžila a celkom sa mi páčili. Autorka Hana Repová je za mňa jedna z tých top slovenských.



Hudba
Ava Max: Million Dollar Baby
Ava Max je speváčka, ktorú mám rada, odkedy vydala svoj prvý veľký hit. Nie všetky jej pesničky sa mi páčia, ale mnohé áno. A najnovšie aj táto - dynamická, aktívna, výborná popri cvičení.




Film
Dahmer
Po správnosti 10.- dielny seriál, pri ktorom niektorých mrazí, iným sa hnusí, až to nemôžu pozerať. Za mňa - príbeh nepríjemný až nechutný, no v celom flme nebolo až toľko nechutných scén, že by som to nemohla pozerať. Videla som teda aj horšie filmy, ale tento bol teda s ohľadom na to, že to bolo podľa skutočnej udalosti, fakt drsný.




Maškrta
Merci limitovaná edícia Black and white
Objavila som ju ešte kedysi cez leto a tak mi zachutila, že som si musela neskôr kúpiť niekoľko balení naraz aj pre seba, a aj do zásoby ako darček pre niekoho, kto bude mať sviatok. Už ako názov hovorí, jej obsahom sú biele aj tmavé čokolády so 4 príchuťami: horká čokoláda s mandľovým krémom alebo kakaovou penou a biela čokoláda s chrumkavými sušienkami alebo kúskami mandlí.
Osobne mi chutili viac, ako klasické merci. A ešte sú aj v ovocnej verzii, ale tie ma až tak neočarili.


Jedlo
Lokše
Premýšľala som, čo za dobrotu vám sem dnes dám, že čo také som varila. Bolo toho dosť za celý mesiac, Ale také lokše - to som robila prvýkrát, a pritom také jednoduché.
Mimochodom, poznáte ich?
Tak skúste: zemiaky, hladká múka, soľ, zmiešať v tuhé cesto, urobiť šulec, nakrájať bochníky a každý vyvaľkať a opiecť na suchej panvici.


Kozmetika 
Sprchový gél Treaclemoon Brazílska láska
Tak tento je jedna báseň. Veľmi príjemná sviežo-sladká vôňa, neviem presne identifikovať čo to je, aale vôbec nie je presladená, výborná hustá konzistencia, pokožku nevysušuje. Nabudúce mám zálusk na kokosový.


Móda
Svetre
Aktuálne sú najväčším hitom pásikované svetre, predĺžené vesty a mokasíny. Pri pohľade na moje svetre som zistila, že žiadny pásikovaný nemám. Už som to napravila, ale keďže som si ho kúpila až v októbri, budete ho mať v príspevku na ďalší mesiac. Zatiaľ len pohľad na všetkých mojich asi 50 svetrov, ktoré aktuálne v šatníku mám, takže na zimu som dokonale pripravená.


Domácnosť
Parfémy do prania
Tak toto je, poviem vám, vynález storočia. Už žiadne aviváže, ale parfémy do prania. Sú rôzne značky, no ja aktuálne fičím na týchto talianskych. Cena je síce oveľa drahšia, ako dáte za aviváž, ale výdrž a intenzita vône je neporovnateľná s avivážou. Zatial najkrajšie mi voňajú Rouge a čistá vona.
Kúpite na www.parfemydoprania.sk


Detský tip
Ohybné pravítka
To ste už videli? Ja som zostala v nemom úžase, keď mi môj syn o tom rozprával, že také chce do školy. Tie pravítka fakt ohnete, bez toho aby ste ich zlomili. Milujem vymoženosti dnešnej doby.


Výlet
Výstava Labyrinthum Avion Bratislava
Hoci, už nie je aktuálna, ale snáď ešte niekedy v budúcnosti bude.
Výstava plná rôznych hlavolamov a optických klamov. Akože nič úžasné, aj to vstupné bolo predražené, ale ak máte zvedavé dieťa, tak je fajn každá možná aktivita.


Ďalšie radosti a novinky za mesiac september:

- nechtíky som zladila do jesenných farieb... ešte žltá chýba, ale to by už bolo príliš papagájovské


- už ste si skúsili niekedy pozrieť štatistiku káv na vašom kávovare? Ja po roku používania áno a až 1313 káv sme si stihli už urobiť.


- Food festival tu v Trnave máme každú chvíľu. Tak sme niečo ochutnali.


- také moje bežné raňajky, maslo, džem, alebo nutella.


- a na novú zimnú bundu som natrafila v S.Oliver. Síce chcela som čiernu, ale aj krémovo biela nie je na zahodenie. Hlavne, že sedí, lebo všetky tie oversized, čo aktuálne predávajú - hrôza a nič pre moju vysokú postavu.


- Deň ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom, aj to sme stihli v polke mesiaca absolvovať.


A aký bol váš september?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. OPět nic z tipů neznám, ale co mě zaujalo je zimní bunda, opravdu krásná, lokše, Merci a sprchový gel Treaclemoon, před lety se tahle značka dala sehnat jen v Německu, teď už je i u nás, i když ne v plném sortimentu, ale Brazilská káva zní lákavě a myslím, že voní úžasně:-) A Tvá kolekce svetrů je obdivuhodná, myslím, že je jen málo barev, které by Ti v ní chyběly:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujimavý článok i pekná bunda máš krásne zladené svetríky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Za mě Dahmer také top! Moc se mi to líbilo, hlavně výkon Evana Peterse byl dokonalý a roli jsem mu maximálně věřila. :) Ty větvičky ve váze na první fotce jsou nádherné, miluji přesně takové dekorace. No a Merci bych si dala hned, tahle varianta je určitě vynikající. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hezký MIX! :) Dahmera jsem neviděla, ale všude se o něm teď mluví, ale pokud mám být upřímná... mám hrůzu, že by se mi o tom snad i zdálo. Velmi mě naopak zaujala limitka od Merci! Ta vypadá skvěle a ráda bych jí také někdy ochutnala!
    Foto z food festivalu je vyložená provokace!!! :D :) Ale vypadá to famózně!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wow máš hezky barevné svetry. To já bych moje napočítala tak do 10 :D Krásné nehty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!